HD formatkrigen. - Side 168

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 168 av 653 FørsteFørste ... 28 38 48 58 68 78 88 98 108 118 128 138 148 158 164 165 166 167 168 169 170 171 172 178 188 198 208 218 228 238 248 258 268 278 288 298 308 ... SisteSiste
Viser resultater 3,341 til 3,360 av 13053
 1. #3341
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  41
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ARTY
  Jeg har nylig seriøst motgått et innlegg fra teedjay med en mengde opplysninger som burde fått ham til å retenke sine argumenter.
  Reaksjonen hans var at han "ikke gadd å bruke energi på å svare meg fordi jeg var anti-Sony."
  Snakk om å koke all informasjonen ned til ingenting. Er det så smertefult for dere BD fanboys og få presentert sannheten om BD at dere bare undertrykker smerten og farer videre i deres illusoriske verden?
  Skal vi se Arty, du presenterer "sannheter" gjennom ganske så tykke HD DVD linser. At du samtidig gjennomsyrer postene med anti-Sony kommentarer og unødvendig nedrakking av BD fans gjør ikke budskapet ditt "seriøst".

  Jeg avstod fra å kommentere ett av innleggene dine, som for det første var rimlig off topic (Artys tolkning av Japansk forretningsfilosofi) og for det andre var din subjektive oppsummering av Sony's BD deltagelse som et religiøst tyrrani.

  Dette følger du opp med en meningsløs "dette går nok over hode på deg" posting som gjør at du rett og slett havner i kategorien "ignore".

  Men skitt au, siden du etterlyser reaksjoner skal jeg kommentere det som må ha vært trådens aller lengste innlegg. Jeg tar meg den frihet å droppe sitering for å holde posten innenfor rimlighetens grenser, men link til originalposten ligger nedenfor og jeg bruker den samme nummerering.

  http://avforum.no/forum/hd-hardware-...tml#post690313

  Først "bevisene" for at BD kopiere HD DVD i alt :

  0. Det originale BD versjon 1.0 fra 2002 var et opptaksmedium og benyttet cartridge for beskyttelse og stabilitet. Jeg husker både CD-rom og CD-r med tilsvarende caddy i formatets barndom. Som de fleste forventet så forsvant behovet etterhvert. Det skjedde da TDK utviklet et hardt beskyttelsesbelegg i 2004, altså året før BDA lanserte BD som etterfølgeren til DVD. MPEG2 var brukt for opptak siden HD sendingene i Japan er i det formatet. Real-time MPEG4 AVC encoding var for langt unna kommersiell bruk i CE devicer i 2002, så det var vel ikke engang en opsjon.

  1. Droppe cartridgen har neppe forsinket Sony og påført dem store kostnader, hvor har du det fra? Cartridgen var historie i 2004, altså året før BD som videoformatet ble annonsert som arvtager til DVD.

  2. PiP med levende video per se er ikke interaktivitet. Jeg har PiP på TV'en min uten at det er spesielt interaktivt. BD er basert på JavaME (det samme som DVB-C/S/T og en milliard små CE devicer) mens iHD valgte noe propriertært basert på JavaScript kombinert med XML utviklet av Microsoft (noe som får "bloat" alarmen til å ringe hos ganske mange). BD spillerene i dag har full interaktivitet gjennom Java, det beviser vel en rekke spill? At Java var et smartere valg bevises også av at en rekke BD spillere er basert på SoC design med relativt små cpu ressurser som fint kjører BD-J, mens HD DVD fremdeles har med en komplett desktop PC CPU (Celeron) i tillegg til dekodere osv for å dra rundt et ressurskrevende iHD. Dessuten, hvilken rolle spiller det om Disney hadde en finger med i iHD? Du sitter igjen med to hardware forskjeller mellom dagens BD spillere og HD DVD, nemlig krav om ekstra dekoder og nettverk. Den første forsvinner med profil 1.1 og den andre forblir optional.

  3. DVD var heller ikke spesielt kompatibelt med CD i starten. PlayStation2 var vel den første som kombinert optikk for begge i en enkelt enhet. Før den tid var det dual-discrete pickup designs og mekanisk bytte av optikk som gjaldt. Tror neppe Sony protesterte spesielt hardt mot at BD spillerene skulle kunne lese CD'er, men kan jo hende de ikke ønsket det som et absolutt krav? Det er jo sånne ting som differensierer spillere. Så om ikke Sony hadde det i sin første spiller, og du synes det var viktig, så kunne du ganske enkelt velge et annet BD merke.

  4. Skjønte ikke helt hva du mente her. AVC var en altså en del av BD-rom video planene, mens VC-1 kom med etter press fra Microsoft? Hva var poenget ditt egentlig? At begge valgte de samme formatene til slutt basert på politisk press og lobby virksomhet fra Microsoft? Ser ikke helt hvordan du får dette til å bli at "BD kopierer HD DVD".

  5. At HD DVD valgte obligatorisk nettverk mens BD har det som opsjon er vel heller ingen kopiering av finesser? Java varianten som BD bruker er den samme som benyttes i DVB verdenen. Slike DVB set top bokser har også opsjon om å inkludere nettverk. Tipper det er en viss sammenheng der - siden det gjør at BD og HD DVB bokser kan baseres på de samme SoC løsningen (mange av BDA medlemmene har flere fingre med i DVB verdenen også).

  6. BD har valgfri regionskoding, HD DVD har ingen. Det er vel ikke noe argument i kategorien "BD kopierer HD DVD i alt"?

  Så var det de konsument vennlige punktene :

  1. BD+ er da ikke spyware, hvor har du lest det? Så lenge AACS bruken ikke påvirker filmopplevelsen synes jeg ikke det er spesielt konsument fiendlig. Men rent personlig hadde jeg helst sett at AACS hadde vært droppet fra begge formater.

  2. BD har også mulighet for managed copy, det er jo en del av AACS og kom med etter internt press fra HP. Men hvordan du får managed copy til å bli en "konsument vennelig" finesse er "beyond me". Det er jo i klasse med SCMS som jo bare var hazzle på den tiden det var aktuelt. Dessuten krever det at HD DVD platen benytter AACS som du jo rakket ned på i forrige punkt.

  3. BD har heller ingen restriksjoner på opptaksplatene sine, det er bare å ta opp porno eller piratkopierte pc spill - ingen sperrer what-so-ever. Men, jeg tror jeg skjønte hva du siktete til, nemlig avspilling av filmer fra opptaksplater? Har ikke fulgt så nøye med på utviklingen, men sist uke var konsensus at spillere som ikke håndhever AACS skikkelig ikke lenger får lov til å spille av BD-video fra opptaksplater. Grunnen til dette er jo ganske enkel (imho), at siden managed copy krever AACS må selvsagt spillerene støtte det for å kunne håndheve DRM'en. Hvis du derimot tar opp BD-video uten AACS (f.eks. video fra ditt eget AVCHD kamera) vil det spilles av. Har du noen andre opplysninger tar jeg gjerne en link.

 2. #3342
  Intermediate Kim Olav Svines sin avatar
  Medlem siden
  May 2004
  Poster
  659
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Problemet er at butikkene må betale for hver tittel de kjøper inn. Hvis en HD DVD koster det samme, og leie av disse filmene i Norge utgjør kanskje 1-2% av alt de leier ut, betyr det at de sannsynligvis ikke klarer å få dekket innkjøpet av tittelen. Derfor tror jeg det vil ta litt tid før HD kommer på leie i de fleste butikker. (Selvfølgelig kan de jo bare kjøpe inn kun 1 eksemplar av denne, men allikevel. Formatene er enda ganske ukjente for mange).

 3. #3343
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tklev
  Sony & Blu-ray: Deception and Anti-Consumer Behavior

  Omtrent som Arty skulle ha skrvet den, ganske mange bra poenger. Men den bærer selvsagt preg av at den er skrevet av en HD-DVD supporter..
  "Bærer preg av (...)", tklev!? Dette var jo ren HD DVD-propaganda og skitkasting. Noe dere HD DVD-fanboys hevder aldri skjer fra den kanten.

  Og ja, jeg er enig i at Arty like godt kunne ha skrevet dette selv. Nok en HD DVD-blog som handlet om å rakke ned på BD. Er det ikke akkurat det dere HD DVD-fanboys skryter av at dere ikke holder på med...? Hvorfor ikke fremheve sitt eget format, og overbevis hvorfor vi skal velge formatet med minst lagringskapasitet, færrest støtte i elektronikkbransjen og med støtte av svært få store Hollywood-selskap...

  Blu-ray group stalls development of HD DVD while it works on its own format:
  Artikkelforfatteren hevder det var kritikkverdig av Sony å alliere seg med store elektronikk produsenter, i steden for å snakke med DVD Forum først. Og så en svak hentydning om at det er korrupte folk i DVD Forum, som har stukket kjepper i hjulene for HD DVD? Og dette skal BDA stå bak? Meget søkt og spekulativt. Jeg tipper vel heller at HD DVD nå angrer for at de IKKE allierte seg med filmselskaper og elektronikkprodusenter til å begynne med. I stedet ble det ett filmstudio og en elektronikkprodusent

  European Commission looks into Blu-ray studio agreements
  Det at EU skal se på prosessen om hvordan BDA har klart å samle så mange flere støttespillere enn HD DVD, regner jeg med kommer som påtrykk fra HD DVD gruppen via lobbyvirksomhet i EU. Men selvsagt er det merkelig at både de store Hollywood selskapene og elektronikk- og dataselskapene lot seg "lure" når de fikk valget mellom et nytt HD-diskformat, hvor det ene klarte 30GB og det andre 50GB. Det skulle da bare mangle at bransjen ikke naturlig falt ned på 30GB...Og til info. Det er ikke få ganger det blir satt ned arbeidsgrupper som skal se på prosesser i foretningslivet, uten at det betyr at det har vært korrupsjon og utpressing til stede. Dette er propaganda på sitt værste!

  Sony buys end-caps at Target stores; Target agrees not to carry lower-priced competition
  Sony kjøper seg hylleplass hos Target!? Ja, for Sony er det eneste selskapet i verden som betaler el-kjeder for hylleplass. Toshiba har også stått fritt til å gjøre det samme. Poenget er at Sony kan foreslå en avtale så mye de vil. Dersom Target IKKE ville ha Blu-ray, hadde det ikke blitt noen avtale. Men artikkelforfatteren "glemmer" å nevne at dette skjedde like etter nyheten om at Blockbusters HD-satsing skulle involvere Blu-ray og ikke HD DVD. Han nevner heller ikke at Blockbuster fulgte resultatet 70/30 etter en lengre tid med begge format på utleie. Folk leide og spurte oftere etter Blu-ray. Sony var ikke innvolvert her. Det var kun forbrukeren som talte: vi ønsker Blu-ray på utleie fremfor HD DVD.

  Blu-ray rushes uncompleted product to the market
  Blu-ray spillere vil ikke være ubrukelige etter Profile 1.1 ankommer. Vis meg en spiller du ikke kan avspille filmene på etter dette. Ble DVD-spilleren ubrukelig etter at de nye DTS-spillerne ankom? Propaganda.

  Sony forces gamers to Blu-ray if they want the next-generation Playstation 3 Game System
  Sony TVINGER forbrukeren til å velge Blu-ray i sin PS3? Å herre min hatt. Dersom du ikke vil bruke BD-spilleren til film, så kan man la være. Og det ville vært svært dumt av Sony å legge en DVD-drive i PS3 med den begrensningen det ville ha gitt for de nye spillene. Men dette er bare det tåpeligste argumentet jeg leser. Hadde det KUN vært PS3 på markedet, ja, men nå har man den frihet at man kan kjøpe seg en Xbox360 eller Wii, dersom man hater Blu-ray

  Blu-ray touts necessity of 50 GB disc capacity – Launches majority of movies on 25 GB discs
  Ca. 111 titler har 50GB Blu-ray disker så langt. Ca. 250 HD DVD titler har 30GB. Altså mindretallet av HD DVD titlene er 15GB disker. Hva sier dette om behovet for mest mulig langringskapasitet? HD DVD Statistics

  Og så refererer han til en Industry Source (som sikkert er en fra HD DVD-gruppen):

  at Blu-ray sine 25GB disker fra BD er av dårligere kvalitet enn HD DVD sine 30GB med VC1. Hva mener han egentlig? Trenger man mest mulig lagringskapasitet eller ikke? Blir det nå plutselig bedre kvalitet, fordi HD DVD benyttet 30GB mot 25GB. Eller er det det at 30GB er det optimale tallet, og gir best kvalitet? Hva da med Blu-ray sine 50GB disker med AVC-codec? Eller 50GB disker med VC1?

  Når det først hevdes at 30GB er MER enn nok. Så dras det frem argument at de fleste BD-titlene er BARE på 25GB. Altså 5GB forskjell. Poenget er at dersom behovet er der, så finnes 50GB for Blu-ray...

  Så dette punktet var også renspikka HD DVD-propaganda, og jeg tror så gjerne at HD DVD ønsker seg større lagringskapasitet

  Out of desperation, Sony launches verbal “HD DVD is dead" campaign
  Dette er den sanne HD DVD Promo. Group -løgnen om og om igjen. HD DVD har flest HD-spillere på markede. Men vi tar ikke med PS3. Det er vel ingen som benytter PS3 til film. Lurer på om de hadde tatt med xbox360 add-on dersom den hadde solgt 2 millioner enheter

  I andre sammenhenger kan man lese at BD selger såpass mange flere filmer enn HD DVD, fordi så mange bruker PS3 til filmtitting. Ta med PS3 i regnskapet så får HD DVD litt andre tall en det de reklamerer med. Dersom ikke dette er å lure forbrukerne til å tro at HD DVD er det mest-selgende HD-formatet, hva er ikke propaganda da???:shock:

  Due to poor quality; Sony begins exchange program for "The Fifth Element"
  Hva!?:shock: Skal Sony få kritikk for at de innrømmer feil nå, at de lyttet til forbrukeren som var misfornøyd med den første utgivelsen. Sony er til og med villig til å gjøre opp for seg gratis. Tenk om Universal kunne ha gjort det samme med filmer som Spartacus, og de andre som HD-filmene dems som har fått middelmådige omtaler hva gjelder PQ....

  Å argumentere slik, blir jo bare helt latterlig. Sony tok affære, lyttet til forbrukerne og erstattet Fifth Element med en fantastisk utgivelse. Og for de som hadde den fra før, så kostet det ikke en krone å få byttet. Snakk om dårlig service fra Sony

  Konklusjon:

  Artikkelforfatteren nevner ikke med ett ord at Blu-ray selger flere filmer hver eneste måned, og har gjor dette siden januar 2007. Han unnlater å venve at ved like utgivelser på de to formtene, så selger alltid BD flest filmer. Og stort sett alltid dobbelt så mange. Han nevner ikke med ett ord at de fleste firmware-updatene til Toshiba har vært HDMI-DVI problemer, og ikke fantastiske interaktiv snadder. Ikke ett ord at Toshiba holder tilbake optimal bildekvalitet med sine 1080i-spillere (selv de kommende 3.gen vil få 1080i), og ikke gir forbrukeren valget til å velge 1080/24p, eller i hvertfall 1080/60p.

  Hadde han vært noe mer kritisk også til HD DVD og ikke kun skrevet som en renspikket BD-hater, så hadde han kanskje fått frem noe reflekterte poenger:???:
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 4. #3344
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2006
  Poster
  66
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  mulig å leie hd dvd og blu ray fra lovefilm.com, altså at det sender den til meg i norge.

 5. #3345
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,168
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  "Bærer preg av (...)", tklev!? Dette var jo ren HD DVD-propaganda og skitkasting. Noe dere HD DVD-fanboys hevder aldri skjer fra den kanten.

  Og ja, jeg er enig i at Arty kunne like godt ha skrevet dette. Nok en HD DVD-blog om å rakke ned på BD. Er det ikke akkurat det dere HD DVD-fanboys skryter av at dere ikke holder på med...? Hvorfor ikke fremheve sitt eget format, og overbevis hvorfor vi skal velge formatet med mins lagringskapasitet, færrest støtte i elektronikkbransjen og med støtte av svært få store Hollywood-selskap...

  Blu-ray group stalls development of HD DVD while it works on its own format:
  Artikkelforfatteren hevder det var kritikkverdig av Sony å alliere seg med store elektronikk produsenter, i stede for å snakke med DVD Forum først. Og så en svak hentydning om at det er korrupte folk i DVD Forum, som har stukket kjepper i hjulene for HD DVD? Og dette skal BDA stå bak? Meget søkt og spekulativt. Jeg tipper vel heller at HD DVD angrer for at de IKKE allierte seg med filmselskaper og elektronikkprodusenter til å begynne med. I stedet ble det ett filmstudio og en elektronikkprodusent

  European Commission looks into Blu-ray studio agreements
  Det at EU skal se på prosessen om hvordan BDA har klart å samle så mange flere støttespillere enn HD DVD, regner jeg med kommer som påtrykk fra HD DVD gruppen selv. Men klart det er jo merkelig at både de store Hollywood selskapene og elektronikk- og dataselskapene lot seg "lure" når de fikk valget mellom et nytt HD-diskformat, hvor det ene klarte 30GB og det andre 50GB. Det skulle da bare mangle at bransjen ikke naturlig falt ned på 30GB...Og til info. Det er ikke få ganger det blir satt ned arbeidsgrupper som skal se på prosessen i foretningslivet, uten at det betyr at det har vært korrupsjon og utpressing til stede. Dette er propaganda på sitt værste!

  Sony buys end-caps at Target stores; Target agrees not to carry lower-priced competition
  Sony kjøper seg hylleplass hos Target!? Ja, for Sony er det eneste selskapet i verden som betaler kjeden for hylleplass. Toshiba har også stått fritt til å gjøre det samme. Poenget er at Sony kan foreslå en avtale så mye de vil. Dersom Target IKKE ville ha Blu-ray, hadde det ikke blitt noen avtale. Men artikkelforfatteren "glemmer" å nevne at dette skjedde like etter nyheten om at Blockbusters HD-satsing skulle involvere Blu-ray og ikke HD DVD. Han nevner heller ikke at Blockbuster fulgte resultatet 70/30 etter en lengre tid med begge format på utleie. Folk leide og spurte oftere etter Blu-ray. Sony var ikke innvolvert her. Det var kun forbrukeren som talte: vi ønsker Blu-ray på utleie fremfor HD DVD.

  Blu-ray rushes uncompleted product to the market
  Blu-ray spillere vil ikke være ubrukelige etter Profile 1.1 ankommer. Vis meg en spiller du ikke kan avspille filmene på etter dette. Ble DVD-spilleren ubrukelig etter at de nye DTS-spillerne ankom? Propaganda.

  Sony forces gamers to Blu-ray if they want the next-generation Playstation 3 Game System
  Sony TVINGER forbrukeren til å velge Blu-ray i sin PS3? Å herre min hatt. Dersom du ikke vil bruke BD-spilleren til film, så kan man la være. Og det ville vært svært dumt av Sony å legge en DVD-drive i PS3 med den begrensningen det ville ha gitt for de nye spillene. Men dette er bare det tåpeligste argumentet jeg leser. Hadde det KUN vært PS3 på markedet, ja, men nå har man den frihet at man kan kjøpe seg en Xbox360 eller Wii, dersom man hater Blu-ray

  Blu-ray touts necessity of 50 GB disc capacity – Launches majority of movies on 25 GB discs
  Ca. 111 titler har 50GB Blu-ray disker så langt. Ca. 250 HD DVD titler har 30GB. Altså mindretallet av HD DVD titlene er 15GB disker. Hva sier dette om behovet for mest mulig langringskapasitet? HD DVD Statistics

  Og så refererer han til en Industry Source (som sikkert er en fra HD DVD-gruppen):

  at Blu-ray sine 25GB disker fra BD er av dårligere kvalitet enn HD DVD sine 30GB med VC1. Hva mener han egentlig? Trenger man mest mulig lagringskapasitet eller ikke? Blir det nå plutselig bedre kvalitet, fordi HD DVD benyttet 30GB mot 25GB. Eller er det det at 30GB er det optimale tallet, og gir best kvalitet? Hva da med Blu-ray sine 50GB disker med AVC-codec? Eller 50GB disker med VC1?

  Når det først hevdes at 30GB er MER enn nok. Så dras det frem argument at de fleste BD-titlene er BARE på 25GB. Altså 5GB forskjell. Poenget er at dersom behovet er der, så finnes 50GB for Blu-ray...

  Så dette punktet var også renspikka HD DVD-propaganda, og jeg tror så gjerne at HD DVD ønsker seg større lagringskapasitet

  Out of desperation, Sony launches verbal “HD DVD is dead" campaign
  Dette er den sanne HD DVD Promo. Group -løgnen om og om igjen. HD DVD har flest HD-spillere på markede. Men vi tar ikke med PS3. Det er vel ingen som benytter PS3 til film. Lurer på om de hadde tatt med xbox360 add-on dersom den hadde solgt 2 millioner enheter

  I andre sammenhenger kan man lese at BD selger såpass mange flere filmer enn HD DVD, fordi så mange bruker PS3 til filmtitting. Ta med PS3 i regnskapet så får HD DVD litt andre tall en det de reklamerer med. Dersom ikke dette er å lure forbrukerne til å tro at HD DVD er det mest-selgende HD-formatet, hva er ikke propaganda da???:shock:

  Due to poor quality; Sony begins exchange program for "The Fifth Element"
  Hva!?:shock: Skal Sony få kritikk for at de innrømmer feil nå, at de lyttet til forbrukeren som var misfornøyd med den første utgivelsen. Sony er til og med villig til å gjøre opp for seg gratis. Tenk om Universal kunne ha gjort det samme med filmer som Spartacus, og de andre som HD-filmene dems som har fått middelmådige omtaler hva gjelder PQ....

  Å argumentere slik, blir jo bare helt latterlig. Sony tok affære, lyttet til forbrukerne og erstattet Fifth Element med en fantastisk utgivelse. Og for de som hadde den fra før, så kostet det ikke en krone å få byttet. Snakk om dårlig service fra Sony

  Konklusjon:

  Artikkelforfatteren nevner ikke med ett ord at Blu-ray selger flere filmer hver eneste måned, og har gjor dette siden januar 2007. Han unnlater å venve at ved like utgivelser på de to formtene, så selger alltid BD flest filmer. Og stort sett alltid dobbelt så mange. Han nevner ikke med ett ord at de fleste firmware-updatene til Toshiba har vært HDMI-DVI problemer, og ikke fantastiske interaktiv snadder. Ikke ett ord at Toshiba holder tilbake optimal bildekvalitet med sine 1080i-spillere (selv de kommende 3.gen vil få 1080i), og ikke gir forbrukeren valget til å velge 1080/24p, eller i hvertfall 1080/60p.

  Hadde han vært noe mer kritisk også til HD DVD og ikke kun skrevet som en renspikket BD-hater, så hadde han kanskje fått frem noe reflekterte poenger:???:
  Du er ikke noe bedre. Du spekulerer deg frem til argumenter.

 6. #3346
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tahustvedt
  Du er ikke noe bedre. Du spekulerer deg frem til argumenter.
  Nei, jeg argumenterer med at dette ikke er gode poenger; som tklev hevdet. Jeg motbeviser poengene som er en forvrengning av virkeligheten i format-krigen.
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 7. #3347
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av teedjay
  1. BD+ er da ikke spyware, hvor har du lest det? Så lenge AACS bruken ikke påvirker filmopplevelsen synes jeg ikke det er spesielt konsument fiendlig. Men rent personlig hadde jeg helst sett at AACS hadde vært droppet fra begge formater.
  "spyware" er nok å ta i litt, ja. Men jeg er uansett veeeeldig skeptisk til BD+. Jeg liker overhodet ikke at filmene kan komme med programmer som oppdaterer spilleren min automatisk. Spesielt er jeg redd for at BD+ vil brukes til å blokkere avspilling på spillere som har blitt regionsnøytralisert (hvis det noensinne kommer fungerende sonehack til BD-spillere, da)

  Sitat Opprinnelig postet av teedjay
  2. BD har også mulighet for managed copy, det er jo en del av AACS og kom med etter internt press fra HP. Men hvordan du får managed copy til å bli en "konsument vennelig" finesse er "beyond me". Det er jo i klasse med SCMS som jo bare var hazzle på den tiden det var aktuelt. Dessuten krever det at HD DVD platen benytter AACS som du jo rakket ned på i forrige punkt.
  Den siste setningen der synes jeg er litt morsom. Hvis platen ikke benytter AACS, så er det ingen restriksjoner på å kopiere ut innholdet fra platen. Hva skal man da med Managed Copy?

  For øvrig er jeg veldig usikker på hva Managed Copy egentlig er, og hva det vil tilby. Hvis det gir meg mulighet til å kopiere filmene mine over til harddisk (forutsatt at jeg har nok lagringsplass, selvfølgelig), og kan spille dem av via et mediasenter, så er jeg fornøyd. Hvor mye hassle det blir, får vi se.

  Sitat Opprinnelig postet av teedjay
  3. BD har heller ingen restriksjoner på opptaksplatene sine, det er bare å ta opp porno eller piratkopierte pc spill - ingen sperrer what-so-ever. Men, jeg tror jeg skjønte hva du siktete til, nemlig avspilling av filmer fra opptaksplater? Har ikke fulgt så nøye med på utviklingen, men sist uke var konsensus at spillere som ikke håndhever AACS skikkelig ikke lenger får lov til å spille av BD-video fra opptaksplater. Grunnen til dette er jo ganske enkel (imho), at siden managed copy krever AACS må selvsagt spillerene støtte det for å kunne håndheve DRM'en. Hvis du derimot tar opp BD-video uten AACS (f.eks. video fra ditt eget AVCHD kamera) vil det spilles av. Har du noen andre opplysninger tar jeg gjerne en link.
  Det som var greia, er at det finnes to måter å lagre opptak på på BD-plater. Den ene er BDAV, som stort sett bare er en playliste. Dette er måten videokameraer lagrer opptakene på. Den andre måten er BDMV, som kan inneholde menyer og BD-J og det som måtte være.

  Det som Sony-insider paidgeek sa forrige uke, var at det aldri har vært meningen at Blu-ray-spillere skal kunne spille av BDMV fra vanlige opptaksplater. Det har vært gjort unntak til nå, for å gjøre testing enklere, men unntaksperioden er over, så ingen nye spillere skal kunne spille BDMV fra normale opptaksplater. Derimot skal det komme spesielle AACS-plater, som man kan bruke hvis man vil lage sitt eget BDMV-innhold.

  I ettertid har paidgeek blitt korrigert av Talkstr8t, som også er en Blu-ray-insider. Han påstår at Blu-ray-spillere skal klare å spille av BDMV-innhold fra normale opptaksplater, men kun dersom spilleren OGSÅ er i stand til å spille BDMV fra AACS-opptaksplater.

  paidgeek har lovet å sjekke opp fakta, og vil komme tilbake med mer informasjon neste uke. Det tar litt tid, fordi han som maser mest på å få et skikkelig svar er åpenbart fiendtlig innstilt, så jeg antar paidgeek vil være helt sikker på at han sitter med den hele og fulle sannhet, slik at han kan svare på de aller fleste oppfølgingsspørsmål umiddelbart, inkludert hvorfor han og Talkstr8t hadde forskjellig svar til å begynne med.

  Som sagt, så har vi forhåpentligvis fått en skikkelig avklaring i løpet av neste uke. Innen den tid, synes jeg egentlig ikke det er noe særlig poeng i å diskutere denne saken.

  Men, BDMV-avspilling er ikke det eneste issuet Blu-ray har med opptaksplater. Mange av dagens spillere kan nemlig ikke lese BD-R eller BD-RE-plater i det hele tatt. Dette inkluderer (så vidt jeg har skjønt) Sonys BDP-S300. Jeg tror folk vil bli ganske skuffet når de kjøper seg et Blu-ray-kamera, og finner ut at de ikke kan spille platene i Blu-ray-spilleren de kjøpte for en måned siden.

 8. #3348
  Intermediate tomsavini sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2005
  Poster
  629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Litt OT, men....

  Jason Bourne kommer på HD DVD.
  Leste i Aftenposten - Rå jason Bourne. Men, vet ikke om han ser så fryktelig RÅ ut på bildet? - Rå Jason Bourne

 9. #3349
  Intermediate tklev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,842
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Å argumentere slik, blir jo bare helt latterlig. Sony tok affære, lyttet til forbrukerne og erstattet Fifth Element med en fantastisk utgivelse. Og for de som hadde den fra før, så kostet det ikke en krone å få byttet. Snakk om dårlig service fra Sony
  Hmf.. Jeg har kjøpt den originale utgaven, og jeg (som bor i Norge) får ikke mulighet til å bytte ut platen.. :-(

  Sony skulle aldri ha lansert en så dårlig versjon av Fifth Element, det er vel der problemet ligger.. Det er selvsagt bra at de ordner opp når de først har tabbet seg ut, men det skulle jo bare mangle..

 10. #3350
  Intermediate tklev sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  1,842
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Nei, jeg argumenterer med at dette ikke er gode poenger; som tklev hevdet. Jeg motbeviser poengene som er en forvrengning av virkeligheten i format-krigen.
  Omtrent slik du holder på å forvrenge virkeligheten, men med motsatt fortegn?

 11. #3351
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Esp1
  Hvilke uriktige opplysninger? At du (som vanlig) serverer noe tankespinn og konspirasjonsteorier gjør ikke opplysningene i den spiller listen uriktige. Alt tyder på at den listen er korrekt.
  Du kan ikke mene at vi skal bruke deg som sannhetsvitne på dette vel?
  Hva er problemet med å poste linken og identifisere denne BD Insider så vi kan sjekke hva som egentlig ble sagt?
  Du er den eneste som jeg har sett som bekrefter denne listen selv om du ikke forklarer hva «compliant» betyr i denne sammenheng.

  Her er en gjentagelse av det jeg ønsker svar på:
  1: Hva betyr at spillerne er «compliant» med 1.1 profil?
  A: At de kan spille filmen men ikke ikke annet materiale fra profil 1.1 disker.
  B: At de kan oppgraderes til profil 1.1.
  2: Hvilke spillere kan eller kan ikke oppgraderes med en firmware?
  3 At de spillere som har internet tilkobling heller ikke kan oppgraderes til profil 2.0?
  4: Har PS3 riktig hardware så den kan oppgraderes?

  Så lenge du ikke kan bekrefte din liste med kilde så er informasjonen, om ikke uriktig, så er den villedende.

  Spørsmålene over er stilt til paidgeek sammen med spørsmålet om BD-R for en god stund siden, og han bruker veldig lang tid på å svare på dette.
  Hvorfor?
  Er det ingen i BDA som vet? Det må da være enkelt å svare på med mindre sannheten er veldig negativ for BD?
  Med vår erfaring med BDA som med stor fanfare benytter envher anledning til å hausse opp ikke nyheter/fakta og tier stille om det ubehagelige så er det vel ikke rart at man blir skeptisk når et slikt enkelt svar lar vente på seg.

  Det eneste vi vet er at alle spillere som lanseres etter 30 Oktober skal ha profil 1.1, men at spillere som er lansert før dette ikke behøver å ha profil 1.1 selv om de fortsatt selges etter dette.
  Er det derfor det lanseres flere nye modeller før 30 Oktober? Blir publikum ført bak lyset, eller har spillerne Sigma Design hardware for profil 1.1?

  «Easy questions, no answers».

 12. #3352
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  41
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  "spyware" er nok å ta i litt, ja. Men jeg er uansett veeeeldig skeptisk til BD+. Jeg liker overhodet ikke at filmene kan komme med programmer som oppdaterer spilleren min automatisk.
  Oppdatere automatisk? Du mener at BD+ plutselig vil flashe om spilleren din? Det hørtes rimlig konspiratoriskt ut og ikke spesielt praktisk ettersom de ulike spillerne benytter forskjellig prosessor/dekoder som krever spesialskrevet kode (ikke bare mellom ulike merker, men også mellom ulike modeller).

  Jeg tror ikke det er mer mystisk enn det har blitt presentert som, altså et ekstra krypteringslag for datastrømmen. En enkel VM mottar instruksjoner fra platen om hvordan neste sekvens skal dekryperes. En kombinasjon av nøkler på platene og unike hash id'er fra produsent / modell / serienummer i spilleren benyttes av BD+ programmet til dekryptering.

  Dermed kan man sperre avspilling av en plate fra en hel "serie" spillere ned til en "enkelt" spiller ved å ha de rette revokeringsinstruksjonene på platene.

  Et eksempel kan være at "Software BD spiller versjon 1.0 på Windows" har et alvorlig hull som gir hvermannsen tilgang til datastrømmen ukryptert. Nye plater kan utstyres med BD+ kode som nekte å spille av på den defekte versjon 1.0. Windows brukeren må derfor oppgradere til versjon 1.1 om han ønsker å spille av platen.

  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  Den siste setningen der synes jeg er litt morsom. Hvis platen ikke benytter AACS, så er det ingen restriksjoner på å kopiere ut innholdet fra platen. Hva skal man da med Managed Copy?
  Agreed :-D

  Poenget mitt var egentlig at Arty listet opp "managed copy" som en fordel til HD DVD. For å få "managed copy" må han jo bruke AACS akkurat som på BD.

  Eller har det blitt jevn praksis å gi ut HD DVD uten AACS?

  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  Som sagt, så har vi forhåpentligvis fått en skikkelig avklaring i løpet av neste uke. Innen den tid, synes jeg egentlig ikke det er noe særlig poeng i å diskutere denne saken.
  Ok, det var en grei oppsummering. Er vel bare å vente å se hva insiderene kommer frem til da.

 13. #3353
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tklev
  Sony skulle aldri ha lansert en så dårlig versjon av Fifth Element, det er vel der problemet ligger.. Det er selvsagt bra at de ordner opp når de først har tabbet seg ut, men det skulle jo bare mangle..
  Det er veldig bra at de har kommet med en innbytteordning for de som kjøpte den første utgaven, men Sony har ikke trukket tilbake den dårlige utgaven fra markedet.

  Sitat Opprinnelig postet av paidgeek
  Because we did not recall the product. The original release is not defective.
  Sitat Opprinnelig postet av paidgeek
  I am referring to the original release. While the transfer was not ideal and the encoded bit rate was lower than optimal, the original release was not defective. There have been several other titles on both formats from other studios that have had similar picture issues. Another interesting point is that despite the dialog here, the original TFE has been a consistently strong selling title.
  Og det er jo litt synd da. Men, de kan vel ikke ha trykket opp så fryktelig mange eksemplarer av den første utgaven, så jeg regner med det bare er et spørsmål om tid før det kun er den nye, gode utgaven som er tilgjengelig.

 14. #3354
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tklev
  Hmf.. Jeg har kjøpt den originale utgaven, og jeg (som bor i Norge) får ikke mulighet til å bytte ut platen.. :-(

  Sony skulle aldri ha lansert en så dårlig versjon av Fifth Element, det er vel der problemet ligger.. Det er selvsagt bra at de ordner opp når de først har tabbet seg ut, men det skulle jo bare mangle..
  Og jeg kan nevne opp til flere HD DVD utgivelser som har hatt så skuffende PQ at de heller ikke burde ha vært utgitt. Poenget er jo at Sony tok affære og laget en ny versjon som faktisk ble knallbra. Slik god service og en vilje til å lytte til forbrukeren, blir jo bare latterlig å kritisere.

  Og å si at "det skulle bare mangle", blir jo bare tåpelig, tklev. Vis meg en HD DVD-tittel Universal har gjort det samme med? Nada...
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 15. #3355
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Skyline GT-R
  En enkel forklaring, Das Boot har jeg kalkulert med 640 kbit lydspor, siden det sannsynligvis er lite å hente på Lossless PCM lydspor på en såpass gammel tittel. LOTR3 exd derimot, har jeg kalkulert med 6,0 mbit for eks.(DTS HD HR)
  Det jeg prøver å fortelle deg er at du kan ikke sitte med en kalkulator og beregne bitrate og og finne hvor mye du fyller en disk. Når først noe må komprimeres er det meningsløst å kaste bits etter maetriale som ikke behøver det. Som .f.eks. At mye farger og bevegelse trenger mer bits enn mørke scener med lite farger.
  Du har heller ikke tatt med i beregningen på Das Boot at den er filmet i 1:66:1 og er ikke 1980 pixel horisontalt, og derfor går mye av bildet bort i «black sidebars», som ikke trenger noe særlig bits i det hele tatt.
  Jeg husker ikke hvordan Das Boot ser ut, men jeg regner med at den er rimelig mørk. Det kreves lite bits for å code mørke, og mørke blir ikke bedre med flere bits.

  Noe liknende gjelder LOTR (og alle 2:35 filmer). De har ikke 1080 vertikal oppløsning, men ca. 800 pixel vertikal, og derfor «sparer» man mye bits på «black bars».
  På den måten blir alle kalkulator beregninger meningsløse, spesielt når det brukes som et teknisk bevis for å underbygge en kritikk av HD DVD.

  Men du er jo heldig at det er Sony som har rettighetene til Das Boot så du vil garantert få den på BD 50GB, når/hvis den kommer på BD.

  Edit: Strøket 2 linjer som kom med ved en feiltagelse. Linjene var skrevet av posteren som jeg svarte.

 16. #3356
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  ..."Know we now why we need Blu-ray..."

  Hollywood In Hi-Def

  Se Disney Magical Tour video...
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 17. #3357
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ARTY
  Men du er jo heldig at det er Sony som har rettighetene til Das Boot så du vil garantert få den på BD 50GB, når/hvis den kommer på BD.
  Jeg irriterer meg grenseløst når jeg må bytte plate midt i go filmen, og derfor mener jeg at BD har en fordel her.


  :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

  Arty, ha skjer?.... På vei over til Blu-ray
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 18. #3358
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  41
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ARTY
  Det er ofte folk etterlyser informasjon og tekniske fakta i denne tråden.
  Vi alle trenger å få oppfrisket vår tekniske kunnskap om HD formatene.

  Her er et særdeles velskrevet innlegg om forskjellen på laser leserene i HD/BD.

  Dette er ikke ment som et format argument, bare som teknisk informasjon.
  Faren med å gjenta "teknisk informasjon" fra andre fora som en papegøye er at man ikke har noen garanti for at vedkommende man siterer faktisk sitter med alle fakta og ikke bare klipper villt fra Wikipedia.

  Det han sier om CD og DVD er jo ikke korrekt.

  CD lagrer data 0.1 mm fra ytterkanten akkurat som BD (bare på andre siden av disken slik at laseren må gjennom ca 1.1 mm med substrat på veien).

  CD-DA (Digital Audio) page 1

  Det var ikke trivielt å lage en kombinert DVD og CD leser i DVD'ens barndom heller. Heldigvis går utviklingen sin gang og på tross av BS's mer avanserte optiske enhet ser det ikke ut til å være noe hinder for utbredelsen (min PS3 leser vel både CD, SACD, DVD og BD).

  Vedkommende utelater også fordelene med å plassere datalaget så nær toppen, nemlig at BE er mindre utsatt for "disc tilt". Han nevnet heller ikke bakdelene med å la en laser passere gjennom lagene med substrat slik HD DVD gjør, nemlig at det kan oppstå spredning av strålen i overgangene.

  Men han har jo rett i noe, at en BD spiller "enkelt" kan modifiseres til å lese HD DVD mens en HD DVD aldri blir noen BD spiller :-D

  (Link til der originale innlegget her : http://avforum.no/forum/hd-hardware-...tml#post692978 )

 19. #3359
  Intermediate Esp1 sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  992
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ARTY

  Så lenge du ikke kan bekrefte din liste med kilde så er informasjonen, om ikke uriktig, så er den villedende.
  Tja, dette var det du skrev i forrige innlegg:

  Sitat Opprinnelig postet av ARTY
  Hvorfor ikke inrømme at han hadde postet uriktige opplysninger tatt rett ut av luften.
  Listen jeg presenterte er hverken "villendende" eller "uriktig", men derimot _veilledende_ for hva man kan forvente kommer på markedet av profil 1.1 spillere i løpet av de neste månedene. Siden vi snakker om produkter som forventes annonsert på IFA og CEDIA så synes jeg det er en helt kurrant liste å presentere i denne tråden.

  Du derimot benytter som alltid anledningen til å spre om deg med mistro om alt BD relatert. Deg om det.

 20. #3360
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,168
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hva er disc tilt?

Side 168 av 653 FørsteFørste ... 28 38 48 58 68 78 88 98 108 118 128 138 148 158 164 165 166 167 168 169 170 171 172 178 188 198 208 218 228 238 248 258 268 278 288 298 308 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •