HD formatkrigen. - Side 122

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 122 av 653 FørsteFørste ... 2 12 22 32 42 52 62 72 82 92 102 112 118 119 120 121 122 123 124 125 126 132 142 152 162 172 182 192 202 212 222 232 242 252 262 622 ... SisteSiste
Viser resultater 2,421 til 2,440 av 13053
 1. #2421
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bare for å illustrere at det er flere måter å se en sak på. Her ser det ut som sjefen for Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai er engig med meg.

  Sitat Opprinnelig postet av ARTY
  Den dyreste PS3 koster det samme som den alltid har gjort og den billigste likeså.
  Forskjellen er at den nye PS3 US er omtrent den samme som den Europeiske versjonen uten "Emotional Engine" chipen som gjør den mindre tilbake konvertibel med PS2 spill, men med 20GB større harddisk.
  Når den "gamle" US versjonen med 60GB hdd er utsolgt får vi se om den nye versjonen faller i pris, da kan vi snakke om prisreduksjon. Dette gjelder USA hvor PS3 har vært billigere enn i Europa. Fremdeles koster den vesentlig mer enn Xbox. Når lageret for 60GB versjonen er tomt får vi se om denne økningen i salget fortsetter.

  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Dersom du mener at PS3, som nettopp kostet $599, som nå er satt ned til $499 + 5 stk BD-filmer IKKE er en prisreduksjon; fordi det har kommet en 80 GB også med 5 stk BD-filmer også på kjøpet...så skjønner jeg ikke at du kan si det?
  PS3-kalddusj for Europa
  Toppsjef for Sony Computer Entertainment, Kaz Hirai.
  Klagene om at Playstation 3 er for dyr har vært mange og høylydte. Tidligere denne uken reduserte Sony prisen på konsollen med 100 dollar i USA, men det er ingen planer om tilsvarende for Europa.

  Hirai understreker til og med at prisen på Playstation 3 IKKE er satt ned i USA heller, men at det i steden handler om en midlertidig justering i forbindelse med lanseringen av 80 GB-modellen av PS3 på det amerikanske markedet, en modell som ikke ser ut til å komme til Europa.

  Vi produserer ikke 60 GB-modellen for det amerikanske markedet lenger, så når den modellen er borte fra butikkhyllene står vi utelukkende igjen med 599 dollar-modellen. Vi har ikke en todelt prisstrategi for det amerikanske markedet, og vi fant ut tidlig at forbrukerne ikke ønsker to forskjellige modeller.
  Så; Ingen reell prisreduksjon i USA. Ingen prisreduksjon i Europa, vi er fremdeles CE selskapenes melkeku, samme hva slags unnskyldning Hirai kommer med.

  Men Xbox Live kommer ihvertfall til Europa.

  I tillegg kommer det snart 1000 Indie titler i HD DVD på Amazon i samarbeid med Sundance og Microsoft.

 2. #2422
  Active Andy_Dandy sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  470
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av tklev
  Hehe, du kan jo like greit argumentere med at det er "ren idiot å kjøpe seg en HD-DVD spiller istedet for en Blu-Ray spiller". Det er omtrent samme prisforskjellen, og det er slett ikke gitt at HD-DVD overlever krigen..
  PS: La merke til at det var et veldig kortvarig tilbud ja, kom inn på siden, og da var prisen allerede satt opp igjen. Var nok et lite parti de ville bli kvitt før de brant inne med de.. (hehe, den var litt styg.. )
  Vel, poenget mitt var; Hvorfor kjøpe en billig DVD spiller, om du har flatskjerm, istedenfor å kjøpe en HD DVD spiller, som samtidig er en god DVD spiller, til den prisen?

  Om Toshiba, eller noen av de kinesiske fabrikantene de nå gjør avtaler med, greier sånne priser, ja da er det rent idioti for hvermansen og fortsatt kjøpe seg billige DVD spillere. I hvertfall om de har HD ready skjerm fra før, som veldig mange har.

  Det var sånn ca det jeg mente.....

  Du har ikke samme spørsmålsstillingen når det gjelder DVD til BD, pga at prisgapet blir mye, mye større...... HD DVD blir det første formatet som kan begynne og konkurrere direkte med SD DVD. BD er bare et lite nisjeprodukt i forhold til SD. Det er mot SD DVD de store mulighetene ligger.....

 3. #2423
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Mer om de 1000 Indie HD DVD titlene på Amazon.

  Amazon Getting 1000 New HD DVD Indie Titles — Audioholics Home Theater Reviews and News
  Amazon Getting 1000 New HD DVD Indie Titles
  by Clint DeBoer

  Amazon and CustomFlix partnership

  Amazon's new on-demand DVD printing service will soon take on 1000 new Indie titles through the "One Thousand HD DVD Indies Project". The initiative is sponsored by Amazon.com and Microsoft and is designed to allow independent filmmakers to enter the market with lower costs and get their projects sold online to consumers. The on-demand system, called CustomFlix, is one of Amazon's family of companies and will provide free disc authoring and setup services for up to 1000 Indie titles. The titles can be submitted through the CustomFlix website and enabled for sale at Amazon.com. The typical setup fees are $499 per title.

  "From a technical standpoint, we found that the HD DVD format fits our business model perfectly," said Dana LoPiccolo-Giles, co-founder and managing director of CustomFlix. "With retail shelf space at a premium, our model eliminates the risk of carrying inventory and immediately expands the number of great HD DVD titles available to consumers."

  Entries are being accepted now and entrants have up to 30 days following acceptance to submit their projects on video.
  Interessant konsept.
  Skulle ønske alle filmselskapene gjorde det samme med hele den delen av den biblioteket sitt som de ikke finner økonomisk forsvarlig å trykke opp i fulle opplag.

 4. #2424
  Active Andy_Dandy sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  470
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Absolutt interessant. Dette er absolutt en styrke ved HD DVD formatet. Ser ikke for meg at BD hadde passet like greit inn i den profilen....

 5. #2425
  Intermediate Arendal sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2003
  Poster
  3,764
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  Jaha? Jeg synes det ser ut som om alle HD DVD-"fansene" innrømmer at det er bedre å ha mye plass enn lite.

  Men - det må også nevnes at plassen som er til overs på platene ikke er verdt en töddel. Så hvis det viser seg at BD-filmene stort sett kommer på BD-25-plater, eller at BD-50-diskene aldri er i nærheten av å fylles opp, så kan man spørre seg hvilken verdi den ekstra plassen egentlig har.

  Et annet aspekt er pris. Hvis det koster vesentlig mer å produsere BD-50-plater enn HD DVD-30-plater, og 30GB er "bra nok", så er det også verdt å spørre seg om 50GB-platene faktisk er "bedre" enn 30GB-platene.

  Men altså - mye plass er bedre enn lite plass - det er de fleste enige om.  Joda, men hvis man ikke ser forskjell på noe som har en bitrate på 13Mb/s og noe som bruker 35Mb/s selv om man står en halvmeter fra en 100" skjerm, er det da egentlig noe poeng å bruke den ekstra bitraten?

  Hvis man bare kaster bort den plassen man har, så har den heller ingen stor verdi, etter min mening.  Er AVC noe særlig bedre enn VC-1, eller har det mer med at Microsoft, som backer HD DVD, står bak VC-1 å gjøre?


  Har søkt og forsket litt nå på diverse mer eller mindre "lugubre plasser"

  Det er Warner og Panasonic sine titler som bare er "halvfulle" ser det ut til.
  Dette skyldes antakelig at de bare lager en master til både HD DVD og Blu-ray.

  De fleste titler fra de eksklusive selskapene er smekk fulle, i hverfall 35-50 GB.

  De aller fleste Blu-ray filmer er jo BD50 disker i dag uten at prisen er noe høyere for oss forbrukere.

  Hvor bra blidekvaliteten kommer til å bli med AVC / VC-1 når selskapene virkelig får sving på sakene skal bli intressant å se.
  Det er rimelig sikkert at det er en del å gå på på bildekvalitet og jeg er redd vi kommer til å se flere remastered utgaver etter hvert.

 6. #2426
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  7
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  High-Def krigen i Norge: Blu-ray har 82% av markedet

  Siste nytt om High-Def krigen her hjemme, fanboys! The writing is on the wall.

  http://www.release.no/artikkel.asp?ID=4821

 7. #2427
  Intermediate Britax sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  1,464
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av BlueBoy
  Siste nytt om High-Def krigen her hjemme, fanboys! The writing is on the wall.

  RELEASE.no – 1997 - 2007: 10 år som videobransjens fagblad!
  Med tanke på at det er bortimot umulig å få nyere HD DVD utgivelser i norge så kommer vel ikke dette som en bombe

 8. #2428
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2006
  Poster
  76
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av BlueBoy
  Siste nytt om High-Def krigen her hjemme, fanboys! The writing is on the wall.
  Hei JB.

  Det er bare meg igjen. Det eneste disse tallene forteller er at norske butikker tar inn 80% Blu-Ray. Hvor mange av disse er faktisk solgt til kunder?

  Jeg fortsetter å hevde at disse tallene ikke er et barometer på den faktiske etterspørselen etter disse formatene hos kunden. De viser kun hvordan den norske videobransjen selv prøver å kvele tilgangen på HD DVD*.

  For objektivitetens skyld, kan du fortelle litt mer om hvordan NVF kommer frem til tallene sine og hvilke feilkilder som evt. må tas med i betraktning?

  (* Jeg tror tilbudssituasjonen i Norge bærer preg av en selvoppfyllende profeti hvor grossist 1 velger å ikke føre HD DVD fordi han har lest at "HD DVD er død" og at derfor videokiosk 1 ikke fører HD DVD i sitt sortiment og kunde 1 ikke får kjøpt det eller spør etter det fordi han ikke ser det i hyllene og da bekrefter alle ledds (misforståtte) oppfatning av etterspørselen etter HD DVD og så har vi hele høna-og egget sitasjonen om igjen. En ond sirkel, altså. Det blir helt opp-ned at tilbudet styrer etterspørselen og ikke omvendt. Snakker jeg for fort, her?)

  Vet vi salgstallene for HD DVD-spillere i Norge? Hva putter alle HD DVD eiere i spillerne sine pr. i dag? Og hvor får de det fra? Kan ikke NVF kartlegge DET for meg? Her på forumet har vi diskutert "mørketall" i salgsstatistikken grunnet salg fra utenlandske nettbutikker tidligere.

  Grunnen til at jeg som HD DVD eier kommer litt på defensiven (jfr. påstander (ikke fra deg) om at HD DVD fanboys er så på krigsstien), er at det ser ut som om alle vil formatet vårt til livs. Hvorfor kan ikke bransjen (Release, i denne sammenhengen) bare "live and let live"?

 9. #2429
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2007
  Poster
  20
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Angående kostnadstall for de forskjellige discene så kom jeg over dette;

  $0.097 per GB for HD DVD SL (15GB) =$1.45
  $0.064 per GB for Blu-ray SL (25GB) = $1.59
  $0.056 per GB for HD DVD DL (30GB) =$1.69
  $0.045 per GB for Blu-ray DL (50GB) = $2.25


  and...


  Quote:
  Originally Posted by dialog_gvf
  DVD-9s are said to be 50 cents. So there are actually two myths debunked here


  $0.056 per GB for DVD DL (9GB) = $0.50  "Looking at these numbers and pricing information, we can now dispell the
  myth that Blu-ray replication is significantly more costly than HD DVD."

  http://wesleytech.com/blu-ray-vs-hd-...osts-revealed/


  Quote:
  Originally Posted by Iceman
  Since Japan will more or less use BDs exclusively and the PS3 will use BDs as well, there will be far more BDs produced which should lower the BD replicating costs even more.

  Current Statistics: Blu-ray Disc vs HD-DVD - Blu-ray Forum

 10. #2430
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Litt mer korrekte fakta:

  Sitat Opprinnelig postet av Arendal
  De aller fleste Blu-ray filmer er jo BD50 disker i dag uten at prisen er noe høyere for oss forbrukere.

  1. When discussing 30GB versus 50GB please remember that only about 1/3 of all BDs are BD50s. One of the forum members, member name TomsHT, maintains an Excel file of all HDM releases, it was last updated on June 2nd and at that time 31.68% of BDs are BD50s. Link That means that most BDs (68.32%) are BD25s. The overwhelming majority of HD DVD (over 95%) releases are on HD-30 Double-Layer disks.
  I tillegg må det sies at det fremdeles bare er Sony som kan produsere BD50GB.
  Hvor mye av de høyere produksjonskostnadene for 50GB som Sony svelger for noen selektive kunder, for å prøve å overbevise oss om viktigheten av 20GB mer enn HD DVD, vet vi ikke. Ingen BD produsenter er villig til å publisere de reelle kostnadene. Hva er det BDA har å skjule?

  HD DVD's 34GB & 51GB er ikke så langt unna. Om det blir noe særlig behov for 51GB er en helt annen sak.
  Etterspørselen etter 50GB fra filmselskapene skal være minimal.
  Så det hele blir ett "numbers game" i propaganda strømmen fra BDA.

  Det at man setter et høyere "bit tak" under kompresjonen for å fylle en 50GB disk betyr ikke at det blir bedre bildekvalitet, i mange tilfelle kan det gi dårligere kvalitet.
  Filmer på 50GB disker har ikke bedre bildekvalitet enn på mindre disker. Noe som burde bevise at 50GB og høy bitrate ikke har den betydning som propagandaen påstår.
  Det hele er som sagt ett "numbers game" for å "lure" ukritiske entusiaster til å fortsatt tro på påstanden om BD's "tekniske overlegenhet".

  En kritisk entusiast vil i de fleste tilfelle oppdage at "fakta" og virkelighet er to forskjellige ting.

 11. #2431
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av BlueBoy
  Siste nytt om High-Def krigen her hjemme, fanboys! The writing is on the wall.

  RELEASE.no – 1997 - 2007: 10 år som videobransjens fagblad!
  To ting:

  BD har 82% av markedet i første halvår, men 79% i juni alene. Det betyr at HD DVD faktisk spiser seg (veldig sakte, vel og merke) innpå BD.

  Det ble solgt BD for 12,5 millioner første halvår og 550000 i juni. Med en snittpris på 200,- pr. film, blir det hhv. 12500 og 2500 eksemplarer. Dette er fortsatt uhyggelig små tall som det er relativt greit å ta igjen hvis man først slår gjennom hos gjennomsnittsforbrukeren.

  Til sammenligning ble det solgt 1,2 millioner DVDer i juni.

  Begge HD-formatene bør ha ambisjoner om å ta relativt store andeler av DVD-kaka (hvor realistisk det er, er en annen diskusjon), og når det er førstemann til en million, da blir 2500 vs 750 eksemplarer relativt ubetydelig.

  Og som andre har nevnt allerede. Det er jo knapt mulig å få tak i HD DVD i norske butikker. De gangene jeg har vært innom Elkjøp og Lefdal har de hatt én hver (Jaget og Basic Instinct). Free Record Shop hadde 5, mens Spaceworld faktisk hadde relativt bra utvalg med 15-20 titler (men de kostet 300,- pr. stk). Alle butikkene har hatt 30-50 BD-titler i hyllene. Ikke så mye å juble for det heller, men det går i hvert fall an å få tak i filmer på BD.

  Lefdal insisterte forresten på at de ikke har valgt å prioritere side, men at de rett og slett ikke får tak i HD DVD fra leverandøren sin. De har restordrer på alle HD DVD-filmene, og det begynner å bli veldig lenge siden de bestilte.

 12. #2432
  Newcomer aibo sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  154
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

 13. #2433
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  BD har 82% av markedet i første halvår, men 79% i juni alene. Det betyr at HD DVD faktisk spiser seg (veldig sakte, vel og merke) innpå BD.
  For å spinne litt videre på dette, så tok jeg en titt på salgsstatistikken for de foregående månedene også. Utviklingen i markedsandeler er slik:

  jan-mar: BD 79 HD 21
  apr: BD 83 HD 17
  mai: BD 85 HD 15
  jun: BD 79 HD 21

  Det betyr at HD DVD faktisk har klart å snu trenden. Det skal bli veldig interessant å se om de klarer å fortsette å ta innpå BD i juli og august.

  Litt mer interessant er det å se på kroner og øre. Blu-ray først:

  jan-mar: 807.330,-
  apr: 550.000,-
  mai: 568.439,-
  jun: 548.599,-

  Relativt flat utvikling de siste tre månedene, altså.
  Tallene for HD DVD er:

  jan-mar: 208.211,-
  apr: 80.000,-
  mai: 103.934,-
  jun: 142.625,-

  Her er det stigning hele veien. 25% økning fra april til mai og 40% fra mai til juni.

  Jada. HD DVD henger fortsatt langt etter, og det er fortsatt så små summer at det er latterlig, men det er definitivt lyspunkter i statistikken.

 14. #2434
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Andy_Dandy
  Absolutt interessant. Dette er absolutt en styrke ved HD DVD formatet. Ser ikke for meg at BD hadde passet like greit inn i den profilen....
  Mnja, jeg tror ikke det var innbakt noen ekslusivitet for HD DVD i avtalen til Amazon, så du skal ikke se bort fra at man kan få muligheten til å velge BD etter hvert også.

  Men, så vidt jeg har skjønt, så er det obligatorisk med AACS på BD-utgivelser, og lisenskostnadene til AACS er nok såpass høye at det ikke vil lønne seg for utgivelser med såpass lave volum som det er snakk om her.

 15. #2435
  Moderator HåkonN sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  6,958
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Elektronikkbutikken (innenlands) på Gardemoen flyplass har et relativt likt utvalg av HD-DVD og Blu-Ray, men de fleste titlene lå på 299,-
  Det lille jeg har sett på ulike butikker i Oslo har vært magert, og prisene ligger stort sett på det samme. Mest Blu-Ray er det å finne...ofte sammen med spilltitler til PS3.

  Prisene på software må ned skal det bli interesant for de fleste. Om ikke helt ned på DVD-nivå, må de i allefall ikke bli mer enn 10-20% dyrere på nye titler.

 16. #2436
  Intermediate ARTY sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  814
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av trondmm
  Mnja, jeg tror ikke det var innbakt noen ekslusivitet for HD DVD i avtalen til Amazon, så du skal ikke se bort fra at man kan få muligheten til å velge BD etter hvert også.

  Men, så vidt jeg har skjønt, så er det obligatorisk med AACS på BD-utgivelser, og lisenskostnadene til AACS er nok såpass høye at det ikke vil lønne seg for utgivelser med såpass lave volum som det er snakk om her.
  Disse filmene blir produsert på HD DVD-R.
  Grunnen til at BD ikke er inne på dette ( i tillegg til AACS) er at BD-R ikke fungerer på alle BD spillere.

  Samtidig må det nevnes at Indie filmindustrien i USA har i flere år hatt sterke bånd til Microsoft.
  Det var på Sundance filmfestivalen at mye av erfaringen vedrørende VC-1 utviklingen ble foretatt ved at Microsoft gjorde alle kompresjonene for produsentene "on the fly" før visningene på Digitale Projektorer.

  AACS koster i dag ca. $10K før du i det hele tatt får startet trykkingen av en BD disk.
  Sett i lyset av at HD DVD ikke har AACS som obligatorisk DRM betyr at det for en hel del av Indie industrien blir rett å slett for dyrt å publisere på BD og de ser heller ikke behovet for AACS.
  Her må man da også inkludere storparten av Europeisk filmindustri, (vel, mesteparten av verdens filmindustri faktisk) som i forhold til Hollywood opererer med kapital og budsjetter som ligger på Amerikansk Indie Industri nivå.

  "Big budget vs. diversity and consumer choice = BD vs. HD DVD"

 17. #2437
  Intermediate SVS! -man sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Sted
  Fredrikstad
  Poster
  2,629
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det blir hevdet at norske butikker og leverandører driver "skittent" spill ved at de med vilje ikke tar inn HD DVDer. At butikkene har lest ett sted om at HD DVD ikke er noe å satse på. Nå er det vel for øvrig flere enn kun ett sted man kan lese at BD er formatet som de fleste satser på (jfr studiostøtte, antall elektronikk-produsenter og filmsalg)

  Og jeg tror ikke Norge er noe sært land hva angår denne artikkelen:
  RELEASE.no – 1997 - 2007: 10 år som videobransjens fagblad!

  Det er flere butikker som rapporterer om at de ikke får tak i HD DVD filmer, eller at det er vanskelig. Og når de har titler, så går HD DVD-salget tregt ift Blu-ray. Da er det jo spørs hvor mye en butikk skal gidde å "mase" om å få lov til å bestille ett nytt format. Det skulle heller ha vært motsatt; at Toshiba var offensive på at filmer ble tatt inn. Det er vel fortsatt butikkens frihet til å ta inn produkter de mener de tjener mest på. HD DVD fanboys får det til å høres ut til at det foreligger en konspirasjonsteori i scenesatt av det onde BDA :twisted:....

  Jeg ville nå ha stilt større spørsmålstegn dersom vi hadde hatt flest HD DVD filmer i butikkhyllene, sett i lys av studiostøtte og antall elektronikk produsenter som støtter Blu-ray...

  Jeg undres jo også på hvordan HD DVD fanboys klarer å argumentere for at 50GB BD egentlig ikke er noe bra, men at 30GB HD DVD heller er å foretrekke. Eller at VC1 med lavere bitrate er å foretrekke fremfor AVC eller MPEG2 med høy bitrate som tar mye plass, ikke er noe bra. Eller at Blu-ray MÅ jo ha 50GB disker for å få plass til denne PCM-lyden de bruker. Og DET er jo ikke bra...ukoprimert lyd.

  Men i neste omgang påpeke at HD DVD er på vei med sin, lenge omtalte, 51GB-plate. Jeg regner med når HD DVD får til sin 51GB, så vil det argumenters med at fremskrittet er avgjørende for utfallet av HD-krigen

  Når BD har 70/30 markedsandel, så er argumentene at "dette er et lite marked", "forsvinnende lite salg", "det betyr ingenting at BD leder i hele verden på filmsalg og spillere", "HD DVD selger mange flere spillere enn BD, men PS3 teller ikke som BD-spiller"...osv... Men når HD DVD nå har tatt innpå noen fattige prosentpoeng, så er dette en "ny trend" . Nei, dette er nok kun et resultat av at HD DVD snart gir bort spillere i USA, og at det kom en del gode titler de siste tre månedene som f.eks Matrix.

  Jeg tror "trenden" fort snur nå som PS3 selger mer og mer, flere BD-spillere fra flere merker og nyere generasjoner kommer, lavere priser på BD-spillere samt filmer fra FOX/ Disney/ MGM som til nå nærmest har vært usynlige.

  Det er rart at HD DVD fanboys mener at ingen andre en dem selv har skjønt at HD DVD er overlegent BD. De største filmselskapene i Hollywood har ikke skjønt dette, elektronikk produsentene har ikke skjønt det og alle som kjøper BD har heller ikke skjønt det; og butikkene som selger filmene har i hvertfall ikke skjønt det. Vi er alle offer for BDAs propaganda...

  Det bli diskutert side opp og side ned om hvor billig og enkelt det er å produsere HD DVD. Jeg tror de som produserer filmer har lagt dette nøye inn i sine kalkyler ved valg av format. Jeg tror selskapene er villig til å putte inn litt ekstra $ i produksjonen, til et format som har større lagringskapasitet, potensiale til enda større plass og en sikrere kopibeskyttelse, og større støtte i elektronikk bransjen.

  Og til disse billige kina-spillerne som det går rykter om:
  Sitat Opprinnelig postet av Tvpredictions
  The Hollywood Reporter cautioned that the Chinese HD DVD format would be different from the global HD DVD format. And Andy Parsons, a spokesman for the Blu-ray Disc Association, told the publication that it's "a bit of stretch" that a memo for a Chinese HD DVD format will lead to cheap HD DVD players in the U.S.

  A high-ranking studio executive on the Blu-ray side who asked not to be named agreed. “And, further, why would companies that happen to be based in China look at the format war any differently than any other company outside China?,” he added. “They are business people, and watching the rest of the market very closely. If HD DVD is losing steam in the United States, Europe and Japan, what would interest them in exporting players that have less market potential than Blu-ray? The whole thing smacks of desperation.”
  Forsterker: Marantz SR7011
  Høyttalere:
  Klipsch RP280f - RP450C - RP250S - R115SW
  TV:
  Panasonic VT50 Plasma 18. #2438
  Active Andy_Dandy sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2007
  Poster
  470
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av BlueBoy
  Siste nytt om High-Def krigen her hjemme, fanboys! The writing is on the wall.

  RELEASE.no – 1997 - 2007: 10 år som videobransjens fagblad!
  HD DVD gutta kjøper filmene online... Ikke å få tak i hos de store kjedene.....

 19. #2439
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Det blir hevdet at norske butikker og leverandører driver "skittent" spill ved at de med vilje ikke tar inn HD DVDer.
  Javel? Håper du ikke sikter til meg her. Jeg har heller ikke sett noen andre påstå at butikkene har valgt side (vel, jeg har sett BD-tilhengere bruke det som argument for at krigen er over, men jeg regner med du ikke siktet til dem). Jeg med flere har derimot klaget over at det nesten ikke finnes HD DVD å få tak i i butikkene.

  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Det er flere butikker som rapporterer om at de ikke får tak i HD DVD filmer, eller at det er vanskelig. Og når de har titler, så går HD DVD-salget tregt ift Blu-ray. Da er det jo spørs hvor mye en butikk skal gidde å "mase" om å få lov til å bestille ett nytt format. Det skulle heller ha vært motsatt; at Toshiba var offensive på at filmer ble tatt inn.
  Det er jeg 100% enig i. Det er patetisk at butikker som ønsker å selge HD DVD ikke får tak i filmene.

  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Det er vel fortsatt butikkens frihet til å ta inn produkter de mener de tjener mest på.
  Joda, men du er klar over at dersom de skal følge dette prinippet veldig slavisk, så vile de ikke tatt inn noen av HD-formatene. Om en butikk dedikerer en hyllemeter til HD DVD og BD, så vil de få en hyllemeter med DVD mindre. Hadde det stått DVD i hyllene, ville de sannsynligvis tjent mye mer penger.

  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  HD DVD fanboys får det til å høres ut til at det foreligger en konspirasjonsteori i scenesatt av det onde BDA :twisted:....
  Kan du slutte med disse stråmennene, vær så snill? Det er bare du som snakker om denne konspirasjonen.

  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Jeg ville nå ha stilt større spørsmålstegn dersom vi hadde hatt flest HD DVD filmer i butikkhyllene, sett i lys av studiostøtte og antall elektronikk produsenter som støtter Blu-ray...
  Jaha? Selv om det selges flere standalone HD DVD-spillere enn BD og selv om det er omtrent like mange HD DVD som BD-titler som er utgitt i Norge (77 vs. 85)?

  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Jeg undres jo også på hvordan HD DVD fanboys klarer å argumentere for at 50GB BD egentlig ikke er noe bra, men at 30GB HD DVD heller er å foretrekke. Eller at VC1 med lavere bitrate er å foretrekke fremfor AVC eller MPEG2 med høy bitrate som tar mye plass, ikke er noe bra. Eller at Blu-ray MÅ jo ha 50GB disker for å få plass til denne PCM-lyden de bruker. Og DET er jo ikke bra...ukoprimert lyd.
  Du, nå får du gi deg. Når du påstår at HD DVD-tilhengerne kommer med såpass skrullete påstander, så bør du jaggu ta med sitater. Dette er rett og slett en pervers forvrenging av utsagn som folk faktisk har argumentert ganske fornuftig for.

  Sitat Opprinnelig postet av SVS! -man
  Men i neste omgang påpeke at HD DVD er på vei med sin, lenge omtalte, 51GB-plate. Jeg regner med når HD DVD får til sin 51GB, så vil det argumenters med at fremskrittet er avgjørende for utfallet av HD-krigen
  Igjen - dette er på grensen til løgn.

  Men for all del, jeg vil synes det vil være litt deilig om HD DVD klarer å få TL-51 til å virke (også i gen1-spillere). Det bør i det minste føre til litt mindre mas fra BD-leiren om disse 50 livsviktige giggene.

 20. #2440
  Intermediate
  Medlem siden
  Mar 2007
  Poster
  3,119
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Andy_Dandy
  HD DVD gutta kjøper filmene online... Ikke å få tak i hos de store kjedene.....
  Mnja, det stemmer for så vidt, men for min del er det utelukkende fordi det ikke går an å få tak i HD DVD i butikkene. Jeg har kjøpt én film på Spaceworld og én på platekompaniet.no (samt forhåndsbestilt en), men selv i nettbutikken til platekompaniet er det fullstendig tomt. Da jeg bestilte HD DVDene derfra fant jeg kun to titler som de hadde på lager. Resten var bestillingsvare, og det var tydelig at jeg fikk det siste eksemplaret av den filmen jeg bestilte. (Det er forresten utrolig plagsomt at det ikke går an å sjekke lagerstatus etter kl. 21)

  Personlig ønsker jeg å kjøpe filmene i norske butikker. Om ikke annet for å bidra til at salgsstatistikken til HD DVD bedrer seg noe. Markedet er lite, og det er ikke særlig positivt for HD DVD satsingen i Norge om 50% av filmene importeres.

  Vel, vel. Selv om det er frustrerende at platekompaniet har veldig få HD DVDer på lager, så må jeg i det minste gi dem litt skryt for rask levering. Filmen jeg bestilte lå i postkassa mi dagen etter bestillingen.

Side 122 av 653 FørsteFørste ... 2 12 22 32 42 52 62 72 82 92 102 112 118 119 120 121 122 123 124 125 126 132 142 152 162 172 182 192 202 212 222 232 242 252 262 622 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •