Jeg har stereoanlegg i modellflyet mitt. :)

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4
 1. #1
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,168
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Jeg har stereoanlegg i modellflyet mitt. :)

  Jeg har drevet med modellfly og helikopter i mange år men dette er det største prosjektet jeg har brynt meg på. Modellen er en 1:6 skala Spitfire Mk XIV med kraftig modifisert 1200 W elektromotor og hjemmelaget propeller/spinner. Modellen veier 6,6 kg flyklar og den har en ganske unik funksjon som ikke mange modeller i verden har. Jeg har nemlig montert et 2x40 W lydanlegg i den som spiller av realistisk Rolls Royce Griffon lyd som følger throttle-stikka. To høyttalere, en i radiatordekselet under hver vinge, spiller lyden overbevisende. Anlegget trekker bare ca 20 W under bruk sånn de er justert i dag men jeg vil ikke presse høyttalerne for mye.


  Her er en kort videosnutt som viser oppstart og tomgang i hagen min (jeg har ikke grønne fingre). Tro meg når jeg sier at lyden er mye råere enn kameraet mitt får det til å høres ut.

  http://www.enrarot.net/videos/spitfire/spitfire12.wmv  To flyvideoer fra Senja modellflyplass. Denne turen hadde jeg en tidligere motor jeg viklet og litt mindre propeller (18" fire-blader). Hadde ikke kalibrert lydanlegget skikkelig så det startet ikke når det skulle oghadde litt lavt volum, men fungerte ok i lulfta. Merk at Spitfire er ikke enkel å håndtere på bakken i sidevind. Uheldig med landingene men det gikk bra med flyet.

  http://www.enrarot.net/videos/spitfire/spitfire11.wmv
  http://www.enrarot.net/videos/spitfire/spitfire10.wmv  Fra den seneste flyturen med fem-bladers propeller for noen uker siden:

  http://www.enrarot.net/videos/spitfire/spitfire14.wmv


  Arbeid og vær har satt en demper på hobbyen for tiden men jeg kommer nok sterkt tilbake. Og før noen kommenterer... Spitfire XIV hadde Griffon motor og dermed fem-bladers propeller med en spesiell stor spinner til forskjell fra tidligere varianter som hadde kortere nese, fire-bladers propeller og spiss spinner.

 2. #2
  Intermediate Ookami sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  620
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dæ*en, akkurat sånn æ vil ha :twisted:

  Hvor lang flytid er det på en sånn sak? 1200W motor??

  Har altid hatt lyst på modellfly/helikopter, men det er vel egentlig bare skala-modeller som fenger (selv om dette kansje blir litt overkill som start)
  Hvor mye vanskeligere er det å fly skala-fly enn diverse "begynner kit"?
  Gjør størrelsen det verre å fly, eller bare dyrere å krasje?

  Mer info please, gjerne noen gode linker til stor-skala modeller?

 3. #3
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Wow. Kjekt å se hobby utendørs.

 4. #4
  Intermediate
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  1,168
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg hadde rundt 15 minutter flytid med originalmotoren og mindre to-blads propeller. Med den store fem-bladeren så har jeg 12 minutter tror jeg. Jeg flyr som regel to turer på 6 minutter på hver batteripakke. Blir stressa av mer enn det.

  Tunge skalamodeller er veldig mye mer krevende å fly enn en nybegynnermodell. Denne er forsåvidt stabil, men ikke selvopprettende, og veldig krevende under takeoff og landing. Det har liten hensikt å begynne med en sånn modell da den garantert ikke vil vare lenge.

  Vingespennet på Spitfiren er 183 cm. Jeg har en like stor P-40 også som er nesten flyklar. Bildet viser en AT-6 Texan som kameraten min flyr sammen med Spitfiren og Veloxen min.


  Her er en annen side av hobbyen. Jeg har et lite kamerafly som kan ta både video og bilder. Det ligger en drøss av videoer her: http://www.enrarot.net/videos/e-starter/


  Noen andre som flyr modellfly her?

  En god norsk modellflyside er www.modellflynytt.no På forumet finner man alle typer modellfly fra jet til seilfly.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •