Flere som liker øl? - Side 463

Sponsorer:
Takk Takk:  2
Like Like:  7
Side 463 av 573 FørsteFørste ... 323 333 343 353 363 373 383 393 403 413 423 433 443 453 459 460 461 462 463 464 465 466 467 473 483 493 503 513 523 533 543 553 563 ... SisteSiste
Viser resultater 9,241 til 9,260 av 11447
  1. #9241
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av mg_martin
    såda! don't beat yourself up!
    Som jeg pleier å si, fysisk alder er inget hinder. Sålenge man er ung i sinnet er det god stemning.

    Skål for pokker!
    hehe, nei jeg har ei problemer ekke verre enn 25

  2. #9242
    Intermediate mg_martin sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    1,333
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    aj aj aj... da er du jo bare ungkalven å regne!

  3. #9243
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av mg_martin
    aj aj aj... da er du jo bare ungkalven å regne!
    hehe, korrekt

    Mer det at jeg fikk et lite 'panikk' anfall da jeg kom på at jeg var halveis til 50, så nå påpeker 'gode' venner det til enhver tid hvor 'gammel' jeg er

  4. #9244
    Intermediate Qrt sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    1,544
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    6 øl og to glass (halvliters) med hvitvin i går og jeg er heelt knust i dag.
    Og nå skal jeg straks i bursdag og drikke øl. Frister ikke så mye at det gjør noe men..

  5. #9245
    Expert Mr_Spock sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Sted
    Sandefjord
    Poster
    5,444
    Takk & like
    Nevnt
    8 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Halvliterglass med hvitvin?
    Yamaha CX-A5100 & RX-A1030 . Vincent SP-993 . Rotel RMB-1565 . Anti-Mode 8033 Cinema
    Atmos 7.1.4 . Infinity Kappa 600, Kappa Center, Kappa 200, Kappa Surround, Kappa Sub
    Epson EH-TW2900 . Dreamscreen V2 DynaGrey 106" . DarbeeVision Darblet

  6. #9246
    Expert
    Medlem siden
    Feb 2007
    Poster
    6,570
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Borg i boks - deilig.
    Nå er det kaffe og Armagnac og/eller Ouzo....

  7. #9247
    Intermediate Mirage sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    2,057
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Drikker øl, og skal drikke mer øl.

  8. #9248
    Intermediate Michael1 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    830
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg LIKER ikke øl , jeg ELSKER øl !!

    Hansa Ølskole
    Lyst til å lære mer om øl? – Bli med på Hansa sin ølskole
    Hansa Ølskole gir en innføring i ølets og Hansa sin historie, bryggeriprosessen, hvordan man smaker på øl, og hva som karakteriserer ulike øltyper.

    Ølkurset holdes i Hansa sine lokaler og inkluderer omvisning på bryggeriet og smaking av ulike ølsorter. Ølskolen har en varighet på ca 3 timer.

    Hansa Ølskole er åpen for alle personer over 18 år.

    Vi skreddersyr også opplegg for større grupper eller bedrifter.



    Vet du hva som påvirker kvaliteten på øl? Kjenner du hvilken type øl som passer til ulike typer mat? På denne siden kan du kanskje finne noen nyttige opplysninger som du kan briljere med neste gang du har hyggelig vennelag på besøk?

    Øl er ferskvare og best nytappet - ingen grunn til å lagre øl!
    Oppbevar øl mørkt og kjølig

    Server øl ved temperatur mellom 6 - 8 grader. Smaken på mørkt øl kommer best frem ved 12 – 14 grader. Kaldere øl virker flatt og ølets gode smak og aroma dempes. Varmere øl vil skumme opp ved skjenking og mye av ølets naturlige kullsyreinnhold og friskhet vil forsvinne. Alkoholfritt øl bør serveres iskaldt.

    Vask glassene riktig. Riktig vaskede glass kjennetegnes ved at ølet får en fast skumtopp som bevares og avsettes som gardiner i glasset etter hvert som ølet drikkes. Glass som dugger – er ikke rene.

    Fett er ølets verste fiende. Dette avsettes på glasset og gir urene glass. Også urenheter av melk, sukker, aske, leppestift, stearin osv. gjør at skummet blir ustabilt og i verste fall ramler helt sammen.

    Ølglasset må være helt rent og det bør holde en temperatur på 20 grader under skjenking. Ølglasset skal ha ”tulipanfasong” for å bevare skummet og kullsyren best mulig, som igjen er med å opprettholde ølets friskhet.




    Matlaging med øl.
    Hansa, Borg og CB øl er ikke bare ideelt som en drikk i seg selv eller til mat. Det er også flott som en smakfull ingrediens i mat - akkurat som vin. I alle matretter, fra supper til fisk og stek, fra pannekaker til brød, kaker og puddinger, gir øl en gastronomisk glede.Øl er et godt og behagelig krydder. Det dominerer ikke som basilikum eller oregano som etterlater smak i seg selv i enhver kombinasjon. Øl er en katalysator, som først og fremst understreker den spesielle smaken til de andre ingrediensene. Den gir body og volum til retten. Men jo sterkere øltypen er, jo mer vil ølsmaken dominere.

    Øl er glimrende til varme retter, stout og pils for eksempel gir begge sin karakteristiske smak til maten. Prøv følgende oppskrift: Kok opp stout til kokepunktet og tilsett gelatin. Kjøl og spis den på ost, saltet kjøtt eller lever patè. Øl er en selvsagt ingrediens i mat. Basert på bygg, er øl naturlig i familie med mel, ris og andre kornvarer.

    Øl og mat

    LYST ØL
    Clausthaler, Lettøl, Hansa Premium, Hansa Pilsner Lys, Hansa Pilsner, Hansa Fatøl, Hansa Sterkøl, Borg Pilsner, Borg Fatøl, Fredrikstad Pilsner, CB pils, CB fatøl, CB jubileumsøl, CB Sørlandspils, og Heineken er alle perfekte drikker til forretter og sjømat. Med deres relativt lave alkoholinnhold og deres ikke for søte smak og lette body, drukner de ikke den delikate smaken av fisk. Også til lyst kjøtt (kylling, kalkun og gris), pizza, pasta, småvilt (hare, fugl), gryteretter, grillmat, orientalsk mat, koldtbord og snitter.

    For røkt og krydret fisk er CB Jubileum, Hansa Pils og Borg svært passende.

    MØRKT ØL
    Kjøttretter følges best av tradisjonelle øltyper som Hansa, Borg og CB juleøl eller Bayer. Disse vinaktige øltypene med sin sterke body frisker opp paletten, også til kraftig krydret mat.

    Beamish Irish Stout er sort, søt og bitter. Den er ikke bare ideell en kald vinterkveld, men også flott til en god biffstek. I gode gamle dager ble stout drukket til østers. Og til overraskelse for noen, er den også fin til sjokolade desserter og søte kaker. Også til småfe (sau og lam) og storvilt (rein, elg, hjort og rådyr) smaker det godt med mørkere øl. Prøv også Newcastle Brown Ale og John Smith Draft – spennende øltyper som ikke er så vanlige i Norge.

    Ost og øl er også en fin kombinasjon. Avhengig av karakteren og smaken til osten, velg mellom en lyst eller mørkt øl. Jo sterkere osten er, jo sterkere øl. Husk alltid å servere ølet i vakre hensiktsmessige glass.


    SKÅL !!!

  9. #9249
    Expert jakv sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2004
    Sted
    Kristiansund
    Poster
    8,640
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    San Miguel her i dag. Kanskje ikke et øl som blir min favoritt, men til sommeren kan det fort bli noen slike på varme dager

    Men jeg greier å tvinge det i meg i kveld og da
    Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
    DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
    Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

    Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

  10. #9250
    Intermediate Mirage sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    2,057
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Mer øl her sånn.

  11. #9251
    Intermediate C. Alshus sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    3,211
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis det er innledningen til Hansa ØLskole, tror jeg den er drit. Lyst og mørkt øl? Hvor går forskjellen? Det heter vel heller undergjæret (blant annet pilsner) og overgjæret (for eks. ale) øl.

    Les heller her: Beer 101 - Beer Education - BeerAdvocate

    Øltyper:


    American Ales:
    American Amber / Red Ale
    American Barleywine
    American Blonde Ale
    American Brown Ale
    American Dark Wheat Ale
    American Double / Imperial IPA
    American Double / Imperial Stout
    American IPA
    American Pale Ale (APA)
    American Pale Wheat Ale
    American Porter
    American Stout
    American Strong Ale
    American Wild Ale
    Black & Tan
    Chile Beer
    Cream Ale
    Pumpkin Ale
    Rye Beer
    Wheatwine

    Belgian / French Ales:
    Belgian Dark Ale
    Belgian IPA
    Belgian Pale Ale
    Belgian Strong Dark Ale
    Belgian Strong Pale Ale
    Bière de Champagne / Bière Brut
    Bière de Garde
    Dubbel
    Faro
    Flanders Oud Bruin
    Flanders Red Ale
    Gueuze
    Lambic - Fruit
    Lambic - Unblended
    Quadrupel (Quad)
    Saison / Farmhouse Ale
    Tripel
    Witbier

    English Ales:
    Baltic Porter
    Braggot
    English Barleywine
    English Bitter
    English Brown Ale
    English Dark Mild Ale
    English India Pale Ale (IPA)
    English Pale Ale
    English Pale Mild Ale
    English Porter
    English Stout
    English Strong Ale
    Extra Special / Strong Bitter (ESB)
    Foreign / Export Stout
    Milk / Sweet Stout
    Oatmeal Stout
    Old Ale
    Russian Imperial Stout
    Winter Warmer

    Finnish Ales:
    Sahti

    German Ales:
    Altbier
    Berliner Weissbier
    Dunkelweizen
    Gose
    Hefeweizen
    Kristalweizen
    Kölsch
    Roggenbier
    Weizenbock

    Irish Ales:
    Irish Dry Stout
    Irish Red Ale

    Russian Ales:
    Kvass

    Scottish Ales:
    Scotch Ale / Wee Heavy
    Scottish Ale
    Scottish Gruit / Ancient Herbed Ale

    American Lagers:
    American Adjunct Lager
    American Amber / Red Lager
    American Double / Imperial Pilsner
    American Malt Liquor
    American Pale Lager
    California Common / Steam Beer
    Light Lager
    Low Alcohol Beer

    Czech Lagers:
    Czech Pilsener

    European Lagers:
    Euro Dark Lager
    Euro Pale Lager
    Euro Strong Lager

    German Lagers:
    Bock
    Doppelbock
    Dortmunder / Export Lager
    Eisbock
    German Pilsener
    Keller Bier / Zwickel Bier
    Maibock / Helles Bock
    Munich Dunkel Lager
    Munich Helles Lager
    Märzen / Oktoberfest
    Rauchbier
    Schwarzbier
    Vienna Lager

    Japanese Lagers:
    Happoshu
    Japanese Rice Lager

  12. #9252
    Intermediate Michael1 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    830
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av C. Alshus
    Hvis det er innledningen til Hansa ØLskole, tror jeg den er drit. Lyst og mørkt øl? Hvor går forskjellen? Det heter vel heller undergjæret (blant annet pilsner) og overgjæret (for eks. ale) øl.

    Les heller her: Beer 101 - Beer Education - BeerAdvocate
    Forskjell er vel bare ord ... Men fra din link er det vell bare fortelling om typer øl ... men fra mitt innlegg er det vel ka type øl som passer best til mat ?? Eller er jeg på blåtur ?

  13. #9253
    Intermediate Qrt sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    1,544
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kom nettop hjem fra byen. Ble nok norgesmester i cpt, morgan og cola i kveld igjen. Hvis jeg ikke tar mye feil..

  14. #9254
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sagt det før og sier det igjen, fokk it!

  15. #9255
    Intermediate C. Alshus sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2004
    Poster
    3,211
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Michael1
    Forskjell er vel bare ord ... Men fra din link er det vell bare fortelling om typer øl ... men fra mitt innlegg er det vel ka type øl som passer best til mat ?? Eller er jeg på blåtur ?

    Øl er så mye mer enn pilsner og lager. Beamish Irish Stout - finnes denne i Norge? Jeg har iallefall ikke sett den i Osloområdet.

    Du har vel kanskje brukt Copy/Paste når du lagde inlegget?

    Interessert i øl? Sjekk ut øl-sidene til Aperitif: Apéritif - øl

    Forøvrig en meget god side. Under diverse tester står det "bruksområde" for ølet.

    Generelt kan man si at jo mørkere og jo mer smak ølet har, desto kraftigere må maten være. Bock funker bra til bløtkake.

  16. #9256
    Intermediate Michael1 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    830
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av C. Alshus
    Øl er så mye mer enn pilsner og lager. Beamish Irish Stout - finnes denne i Norge? Jeg har iallefall ikke sett den i Osloområdet.

    Du har vel kanskje brukt Copy/Paste når du lagde inlegget?

    Interessert i øl? Sjekk ut øl-sidene til Aperitif: Apéritif - øl

    Forøvrig en meget god side. Under diverse tester står det "bruksområde" for ølet.

    Generelt kan man si at jo mørkere og jo mer smak ølet har, desto kraftigere må maten være. Bock funker bra til bløtkake.

    Jepp det var ut ifra en link fra Hansa.. Ser at jeg glemte å legge inn link under ... Meget interessant side fra Aperitif..

    hansa - Hansa Ølskole

  17. #9257
    Intermediate DrErling sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    4,086
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ok, jeg trenger eksperthjelp her nå!
    Skal organisere et 30-årslag og trenger en drink som "alle" liker.

    Foreløpig ligger det an til å bli "Mojito"

    ½ neve peppermynteblader
    4 cl ferskpresset lime
    1-2 cl sukkerlake
    is
    4 cl Bacardi Carta Blanca Rom
    soda
    en kvist peppermynteblader

    Fremgangsmåte:
    Peppermynteblader, ferskpresset lime og sukkerlake mudles sammen (knuses med en morter).

    Fyll opp glasset med masse is. Ha i Bacardi Carta Blanca og rør. Toppes med soda.

    Pynt med en kvist peppermynteblader.
    Noen som har en mening om dette? 8)

  18. #9258
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av DrErling
    Ok, jeg trenger eksperthjelp her nå!
    Skal organisere et 30-årslag og trenger en drink som "alle" liker.

    Foreløpig ligger det an til å bli "Mojito"



    Noen som har en mening om dette? 8)
    Sitat Opprinnelig postet av Aperitif.no
    Ingredienser:
    4 cl Beefeater London Dry Gin
    3 cl friskpresset sitronjuice
    1 cl Monin pasjonsfruktsirup
    2 cl sukkerlake
    4-5 friske peppermynteblader
    Schweppes Soda
    sitronbåt
    store isbiter

    Fremgangsmåte:
    Barutstyr:
    1 Håndshaker
    1 Stort Longdrinkglass
    1 Røreskje
    Juicepresse?
    Garnityrkniv?
    Måleglass?

    Fyll håndshakeren med isbiter og ha i alle ingrediensene unntatt sodaen. Shakes i ca 6-8 sekunder

    Hell drinken usilt over i et stort longdrinkglass slik at isbitene og myntebladene også blir med.

    Fyll opp drinken med soda og rør forsiktig om. Pynt med en sitronbåt.

    Du kan nå servere en PERFEKT KYOTO !
    Dette er drinken du trenger, går mojito en laaang og høy gang!

  19. #9259
    Intermediate DrErling sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    4,086
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmm, den så litt smoooth ut den drinken der og! Når jeg tenker meg om er det ikke feil med Gin-miksede drinker. Pluss at Kyoto er såpass mye enklere å mikse også!

    Takker!

    Blir vel en 100cl Beefeater London Dry Gin eller to da :twisted:

  20. #9260
    Expert pahf sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    5,908
    Takk & like
    Nevnt
    1 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg drikker som regel enten papparazi, mojito eller kyoto. Kyoto er utvilsomt vinneren av disse, den er frisk, har ikke den typiske spritsmaken og ALLE liker den, har enda ikke opplevd at noen har rynka på nesen.

Side 463 av 573 FørsteFørste ... 323 333 343 353 363 373 383 393 403 413 423 433 443 453 459 460 461 462 463 464 465 466 467 473 483 493 503 513 523 533 543 553 563 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •