Prosjekt Vapochill. Ønsker tips og innspill.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate CFD sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  1,054
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Prosjekt Vapochill. Ønsker tips og innspill.

  De fleste av oss holder på med endel andre ting utenom å være helt gale med tanke på hifi og hjemmekino. Jeg holder på på med tweaks og endel andre morsomme ting med datamaskiner. Kjøleutstyret mitt koster mer enn hva datamaskinen gjør (det stemmer nok ikke helt med tanke på alle hardiskene ,men utenom dem så stemmer dette).

  Jeg ønsker tips og innspill.. Ønsker et så godt sluttprodukt som mulig og flere øyne ser ofte bedre enn mine to

  SKal nok bli en grei HTPC etterhvert? Skal iallefall ikke skorte på kjøleutstyret. (Dette er kun en Danfoss bd50f , og er ikke så veldig kraftig ,men den er heller ikke så veldig svak. Holder meg på minusgrader iallefall =))

  Well well.. here it goes

  Sitat Opprinnelig postet av CFD

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...modding/cfd.jpg
  Slik var kabinettet før noe ble gjort med det. Ganske kjedelig:


  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...ding/hddbay.jpg
  Det første som ble gjort var å sette inn patentbånd for å holde diskene. Dette gjorde at jeg fikk plass til en ekstra disk og at jeg fikk plass til vannblokkene mine. Å få plass til vannblokkene var uten tvil det viktigste ,men det å få plass til en ekstra disk er jo ikke heller negativt (kommer til å få bruk for det)

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...rplassering.jpg
  Her ser dere hvorfor jeg måtte kvitte meg med den gamle HDDbay. Det står 2stk vannblokker mellom skruehullene og de står i press mot hardiskene. Det skal nok bli god nok hardiskkjøling regner jeg med

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...uttethddbay.jpg
  Enda et bilde. Her etter kuttingen.


  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...335/slanger.jpg
  Her er slangene og radiatoren. De er stripset skikkelig for at det skal se ryddig ut. Dette fordi det er satt inn plexi i kabinettet som gjør at folk kan se vapoen. Radiatoren er festet med strips og mange tenker nok at det er en rask løsning siden jeg ikke orket noe annet ,men som dere ser er det dempemateriale mellom radiatoren og kabinettet så det er faktisk en veldig fin løsning.


  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...itxmaskinen.jpg
  Næmmen hva har vi her? =D* Dette er et ITX hovedkort med 800mhz og den klarer å spille DivX\Xvid samt DVDplater. Denne skal brukes til filserver siden jeg da kan uploade uten at jeg merker det på hovedmaskinen. Hovedkortet er festet på en sponplate og mange lurer kanskje på hvorfor jeg ikke brukte noe annet ,men en sponplate er veldig grei siden man kan sette en liten spiker i den slik at den sitter fast. En spiker gjennom der hvor man skrur i en CDrom. En veldig praktisk løsning

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...35/oversikt.jpg
  Nå ser det ca slik ut. Er gjort noen endringer siden det bildet ble tatt ,men det er små endringer som ikke har så mye å si. Som dere ser er det både 10mm OD og 10mmID slanger ,men det er fordi vannblokkene mine har 10mm OD nippler og jeg rett og slett ikke har byttet dem ut. Bruker en overgang mellom de 2 dimensjonene.
  Update 2:

  Sitat Opprinnelig postet av CFD
  UPDATE!

  Planen var egentlig å bruke en Shuttle PSU til ITX maskinen ,men jeg tenkte at også vapoen ville ha litt power og får å ikke sette så store krav til PSU nr1 så tenkte jeg å bruke en 360W chieftec (veldig fornøyd med) og en 350W Enermax. Problemet var da hvordan jeg skulle plassere dem siden en ATX PSU er relativt stor og kan være vanskelig å plassere.


  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...kkemonteres.jpg
  Det første forslaget.. Dette så rett og slett ikke bra ut..

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...su2monteres.jpg
  Dette så langt bedre ut ,men PSU`en passet rett og slett ikke her. Skjermkortet kom iveien.

  http://i13.photobucket.
  com/albums/a265/cfd1985/Vapomodding/soendag1850/derkanikkepsu2ligge.jpg
  Her kan man se hvorfor. Uten modifikasjoner så får den rett og slett ikke plass. Jeg tenkte at jeg jeg skulle bøye skjermkortet litt opp slik at jeg fikk snikt PSU`en under skjermkortet ,men da var det et problem:

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd.../boltiveien.jpg
  Denne bolten var iveien. Jeg kunne ikke bøye skjermkortet oppover fordi det stoppet i bolten. Jeg had desverre ikke dremel med kutteskive så jeg gikk løs på bolten med tang og en flat skrutrekker.

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd.../boltferdig.jpg
  Etterhvert så lå den kraftig deformert ,men den var ute av kabinettet.

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...0/dviiveien.jpg
  Når bolten var vekke så fant jeg også ut at DVI porten sperret for at jeg kunne bøye skjermkortet. Dette måtte vi gjøre noe med =) Fram med stikksaga!

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...dikuttetbak.jpg
  Etter 5min med stikksaga så var det problemet løst. Da kom nedturen: PSUen fikk ikke plass alikvell! Jeg satt å tenkte litt på hva jeg kunne gjøre og løsningen ser du under:

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...0/psukuttet.jpg
  Etter litt roting så kuttet jeg opp mesteparten av PSU`en. Jeg demonterte hele "coveret" og det fungerte faktisk meget bra.

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...psumedvifte.jpg
  En vifte måtte selvsagt monteres. Denne blåser luft på hovedkortet. Også litt på Ramsinks på skjermkortet. La oss håpe jeg får ut litt mer mhz av det gamle 9700kortet.


  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...ikkpsuplass.jpg
  Nå passet den! Nå skal jeg enten kutte bak slik at jeg kan bruke 2strømkabler eller så skal jeg lodde litt slik at jeg kun trenger en stikkkontakt. Jeg vurderer fortsatt hva som vil bli mest praktisk ,men jeg tror det blir løsning nr2.

  Regner med det kommer en update imorgen siden jeg har lånt bort loddebolten min. Igår jobbet jeg til klokken var 03:00 så vi får se hva som skjer
  UPDATE 3

  Sitat Opprinnelig postet av CFD
  UPDATE! (igjen)

  Nå begynner jeg faktisk å nærme meg slutten på det jeg hadde planlagt iallefall ,men jeg regner nok med at jeg finner endel andre ting jeg også vil gjøre. Jeg har fortsatt ikke et hovedkort til å putte i maskinen. Hovedkortet som står i nå er Fosco sitt gamle kort ,men jeg tror det drepte min forrige CPU så jeg vil ikke putte i en ny CPU. Derfor blir det brukt som testkort mens jeg modder.


  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...10mmIDtilOD.jpg
  Hele settet er 10mm ID utenom hardiskblokkene som er 10mm OD. Hvorfor skal man kjøpe et adapter eller noe slikt når man kan bruke formfett og noen strips? Har ikke testet om det er tett ,men skulle være VELDIG forundret om det ikke er tett.

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...50/itxfeste.jpg
  Slik festes ITX maskinen. Jeg setter rett og slett en skrue på hver side av en ting slik at den sitter. Enkelt , meget sikkert og billig


  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd.../hddblokker.jpg
  Her er hardiskblokkene montert med slanger. Jeg kommer til å bruke strips til å sette de i spenn mot hardiskene. Det går med ca 6små strips pr harddisk og med 5disker så bruker jeg 30strips. Det gjør egentlig ingenting siden jeg har en pakke med ca 500igjen.

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...estenferdig.jpg
  Nå begynner det å ligne på noe ja! PSUene er ikke med på bildet.

  Ting som gjenstår:
  Lage en festemekanisme til PSU nr2
  Strekke strømkabler og datakabler
  Rense GPU og chipsettblokk. Disse er ikke helt rene og dermed ikke god varmeoverføring
  Rydde
  Og sikkert mange andre ting jeg har glemt
  UPDATE 4

  Sitat Opprinnelig postet av CFD
  Idag har jeg pakket ned endel ting og vært på IKEA for å kjøpt deler til mitt neste prosjekt så det har ikke skjedd så mye idag. Jeg skal få lånt noe værktøy senere idag så jeg satser på at jeg får gjort litt senere.

  Men desverre så har jeg ikke fått hovedkortet fra komplett så det er ikke så mye jeg kan gjøre. Det blir en utfordring å rydde! Mange kabler på liten plass:
  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...ngerrydding.jpg
  UPDATE5

  Sitat Opprinnelig postet av CFD

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...hulligulsak.jpg
  Dette er en slik sak som man bruker for å feste 3.5" enheter i 5.25" bays. Jeg borret 2 4.5mm hull i den slik at jeg kunne feste 2stk M4 skruer. Jeg kunne brukt M3 ,men jeg har brukt alle M3 skruene jeg har på diverse ting så her ble det M4. (4.5mm hull)

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...stkm4skruer.jpg
  Her har jeg satt 3stk M4 skruer som fester denne til PSU`en. Kunne brukt flere skruer ,men denne sitter meget bra og jeg ser ingen grunn til å bruke flere skruer.

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...rsitterfast.jpg
  Jeg startet å måle samt å lage hull i bunnen av kabinettet ,men borret satt fast.. Hvem er det som IKKE har opplevd dette? Utrolig irriterende! (selvom det kun brukte 15sek av tiden min. Og 30sek på å ta bilde =P

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...erdigfestet.jpg
  Ferdig festet! Nå sitter den fast i toweret og alt er fryd å gammen.

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...dorenkuttet.jpg
  Måtte kutte noen fester på sidedøren ,men dette gjør ingenting siden sidedører med skruer bak sitter godt nok allerede. Sidedøren gikk fint på kabinettet etter denne lille modifikasjonen.

  Eheimpumpa skal festes senere idag.
  UPDATE 6:

  Sitat Opprinnelig postet av CFD
  Den delen av pumpen som man fester skruer til fikk jeg desverre ikke plass til så jeg må finne en annen løsning som kan brukes for å feste pumpen. Den står i press pga vannblokkene til hardiskene nå ,men jeg ønsker å feste den bedre..


  Festet en ekstra M3 skrue (tok den fra en av de ubrukte vannblokkene jeg har her). Den passet perfekt til å feste PSU nr2. M3 passet meget bra siden jeg da slapp å bruke mutter. Nå sitter den veldig godt. Har også borret hull til å feste dempeføtter av gummi. Trenger dem pga at det er montert låsemuttere under kabinettet.

  http://i13.photobucket.com/albums/a265/cfd...m3psunr2bak.jpg
  Pumpen skal festes med gjengestenger og patentbånd. Jeg har ca 4meter med M4 gjengestang liggende så det skulle bare mangle at jeg fikk bruk for den engang. Gjengestengene ble kjøpt inn til at prosjekt som desverre aldri kom seg av tegnebrettet.

  6updates på 3dager.. Men nå blir det nok ingen updates minst fram til Torsdag. Har besluttet å ta meg en tur opp til noen bekjente for å slappe litt av. Venter også på deler fra komplett og TCI computer (tusen takk til TCI computer som alltid hjelper til hvis det er noe småtteri jeg mangler.. dette fordi jeg har jobbet der en stund ,men alikvell)

 2. #2
  Active KinoWalla sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2005
  Poster
  344
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Stilig prosjekt du har, leste riktignok orginalen på et annet forum men

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •