Jakt på ulv? - Side 6

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 6 av 6 FørsteFørste ... 2 3 4 5 6
Viser resultater 101 til 110 av 110

Tråd: Jakt på ulv?

 1. #101
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
  Sitat Opprinnelig postet av akto
  Ulv knuller ikke hund. Ulv spiser hund Hybrid my ass
  Svært så skråsikkre man er om stamtavlen til de nye norske "ulvene" da?

  Høres ikke noe greit ut å ha en Hybrid ass :shock: Kentaur???? :wink:

  Ulv spiser ikke, men dreper gjerne hund, som den vil se på som en inntrenger på sitt teritorium, det er vel mer riktig å si.

  Med tanke på hvor nær ulven og mange hunderaser er geografisk og gjennom arv, og hvor stor tilgang ulvetisper i løpetid har med div. hann hunder, er det vel ikke umulig at det blir noen ulvehybrider inne i mellom. Man må ha helt "vanntette skått" mellom hund og ulv hvis man skal være så skråsikkre som dere ulveelskere synes å være.

  Viser her til Murfys lov: Hvis noget kan gå galt, så går det galt.

  Den regelen gjelder stort sett over alt, bare se på hva som skjedde med felling av feil ulv nå nylig. "den kom inn i feil område".....

  Liker ikke å bli referert til som ulvehater heller, det anser jeg nemlig ikke selv for å være, selv om jeg ikke tar den populistiske holdningen som mange ulveforkjemperene gjerne tar.

  Vil ikke uten videre ønske en ny mer eller mindre menneske og politisk styrt ulve innføring velkommen før mye av de problemene vi ser i dag er tatt høydefor og løst både i ulven og den også naturlige arten i norge nemelig menneske sin favør.
  Det var en spøk :wink:
  Ulv spiser og dreper både hund og ulv.

 2. #102
  Intermediate Soundfre@k sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  4,383
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
  Helt klart mye riktig og mange viktige poenger du kommer med her Soundfre@k, men vi trenger vel strengt tatt et visst antall med bønder som kan produsere og drive med verdiskapning i form av matproduksjon innenfor dette landets grenser også.
  Hvis folk er villige til å betale for det så ser jeg ingen grunn til at det ikke blir værende igjen noen bønder, jeg mener det er for mange nå.
  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
  Ville ikke likt å bo i et land der man er 100% avhengig av matvarer fra utlandet, en skremmende tanke egentlig og minner mer om "brent jords taktikk". Hadde man latt markedskreftene styrt allt dette, er jeg redd for resultatet.
  Tja så lenge man får tak i vare så er det ikke noe problem mener jeg. Tider med krig kan være anderledes, men det er jo ikke krig altfor ofte.

  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2

  At en vestlands bonde, på en liten gård med den ville vestlandsnaturen så langt mot nord ikke kan konkurere på pris med "storindustri" gårder lenger syd, der hvor forholdene for matproduksjon er betydelig mye bedre, er vel ikke så vanskelig å forstå.
  Hmm hvorfor skal man da subsidiere i hjel denne bonden på vestlandet? Makes no sense to me!

  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2
  Hvis man har sett under hvilke forhold mye av kjøttproduksjonen blir gjennomført i andre land vi importere fra, når økonomer tar seg av hvordan ting skal gjøres, tror jeg ikke det er så mye å rope hurra for heller, selv om det resulterer i billigere kjøtt i kjøtt disken.
  Hadde man sett hvordan noen av dyrene i Norge lever så hadde man ikke hatt lyst på melk etterpå. Kan være enig i at kjøttbransjen er god i Norge. Men man har da hatt skandaler med bedervet kjøtt i butikkene i Norge også. Ansvaret for at kjøttet/varene holder kvalitet hviler på importører/distributører. Hvis det er slik at kjøttet i Norge er mye bedre enn svenskenes så burde vi være villige til å betale for det gode Norske kjøttet også?

  Sitat Opprinnelig postet av ask4me2

  Når ulveforkjempere tar så lett på så mange folks skjebner på lansbygda, i vårt eget land og ønsker å nedlegge gårder i stor stil, gårder som er resultat av generasjoner med nedlakt slit og nettop grunnkunskap om naturen og forvaltningen av den, fordi det skal løpe en importert hybrid ulvehund fritt rundt på lansbygda, ja da er i alle fall jeg ganske oppgitt.

  mvh
  Nedleggelse av gårder skjer hele tiden. Det blir bare færre og færre bønder, noe som er helt naturlig da utstyret som trengs for å drive en gård rasjonellt er styggdyrt. Det har helt siden landbruksmaskinene kom for 100år siden blitt færre og færre bønder som resultat av rasjonalisering og effektivisering. Hvis ikke dette hadde skjedd hadde du og jeg vært ute på en gård å hugget tømmer, sanket korn og drevet med husdyr.

  Når det gjelder hybrider så holder denne påstanden ikke vann, siden man har gjennomført genetiske tester av ulvebestanden i Skandinavia. Å tro at ulvebestanden i Skand. ikke blir forsket på er litt naivt. Disse blir radiomerket og man har relativt god innsikt i hvor mange det er.

  Legger ved en quote fra nettsiden jeg lenket til tidligere. Anbefaler å lese denne siden da den baserer seg i stor grad på fakta og ikke synsing som mange her uttrykker!

  Ulvebestanden i Norge og Sverige i dag er sannsynligvis etterkommere etter en kombinasjon av en svært fåtallig restbestand i Skandinavia og innvandring fra det tidligere Sovjetunionen (Sørensen m.fl. 1986, Wabakken 1990, Miljøverndep. 1997). Det har blitt framsatt påstander om at ulvene på Finnskogen ble satt ut fra svenske dyreparker siden det var så lang avstand til nærmeste område med fast forekomst av ulv (se f.eks. omtale i Wålberg 1987). Genetiske undersøkelser har imidlertid gitt sterke indikasjoner på at de ville ulvene ikke stammer fra svenske dyrehager (Ellegren m.fl. 1996).

  Det er en relativt utbredt oppfatning blant folk at ulven er farlig for mennesker. Disse oppfatningene bygger i stor grad på gamle myter og sagn à la «Rødhette og ulven». De fleste ulver er svært sky overfor mennesker, men enkelte unge, uerfarne individer kan være lite sky (Wabakken 1990). Det er likevel ingen grunn til å tro at disse dyrene utgjør noen fare for mennesker. Man har ikke funnet dekning for at ulv noen gang har drept mennesker i Norge, og heller ikke i internasjonale fagmiljøer blir ulven sett på som noen trygghetsrisiko for mennesker (Miljøverndep. 1997; se også Mech 1970, Wålberg 1987).
  http://www.zoologi.no/fakta/ulv.htm

  Mvh

 3. #103
  Intermediate
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  2,480
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Apropos ulvehybrider: Det er et nært slektskap mellom mennesker og primater også, men av en eller annen grunn så forekommer avl mellom mennesker og aper svær sjeldent - samme hva Murfys eller ask4me2s lov sier..

  De som synes at avhengighet av matvareimport er en skremmende tanke bør muligens rette opp øyelokkene litt. Hvor "selvforskynte" på matvarer er vi nordmenn egentlig?

  Apropos norsk kjøttproduksjon. Å tro at denne er noe bedre enn hva som foregår i andre land er temmelig naivt. All reklame som sendes på TV er nemlig ikke alltid sann (tro det eller ei). De som er uenig i dette for ta en tur rundt på bygda og se hvordan flertallet av de norske husdyrene blir behandlet. Hvordan det ferdige kjøttproduktet etterhvert blir behandlet i butikkene vet jo alle som følger litt med i mediabildet..

 4. #104
  Expert Pogwaq sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  5,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ikke helt riktig sammenligning, ettersom ulv og hund faktisk er samme art.

 5. #105
  Moderator ask4me2 sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  5,148
  Takk & like
  Nevnt
  5 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Scirocco
  Apropos ulvehybrider: Det er et nært slektskap mellom mennesker og primater også, men av en eller annen grunn så forekommer avl mellom mennesker og aper svær sjeldent - samme hva Murfys eller ask4me2s lov sier..
  Hei igjen Scirocco, nei er du nå i gang å blander mennesker inn i regnestykket igjen da, stygg sak :wink:

  refererer til http://www.zoologi.no/fakta/ulv.htm som Soundfre@k også gjerne gjør, der står det blandt annet

  Det er kjent at ville ulvetisper kan pare seg med hunder (Boitani 1983, Peters 1993). Dersom avkom fra slike paringer blir en del av den reproduserende ulvebestanden vil dette føre til «genetisk forurensning» av genmaterialet i bestanden (Miljøverndep. 1997).
  Videre står det litt lenger nede

  For å motvirke innavl og tap av genetisk variasjon vil det i framtida være viktig at det kommer inn nye individer som deltar i reproduksjonen i bestanden. Dette kan i første rekke skje ved en innvandring av ulv fra Finland og Russland i øst. Det er derfor viktig å legge forholdene til rette for at slik innvandring skal kunne finne sted (Miljøverndep. 1997). Dette kan gjøres ved å føre en forvaltning som er svært restriktiv med hensyn på felling av ulv i de nordlige deler av Norge og Sverige, eventuelt med hovedvekt på en vid korridor gjennom områder med lavt konfliktpotensial. Gjennom samarbeid med Finland og Russland bør man også arbeide for at disse landene innfører en tilsvarende forvaltning i regioner som grenser inn mot Norge og Sverige. Det bør vurderes om faren for negative effekter av innavl og liten genetisk variasjon i den skandinaviske ulvebestanden er så stor at man bør sette inn mer aktive tiltak for å motvirke dette.
  Er det bare meg , eller er det rett og slett med "mer aktive tiltak" snakk om å aktivt geografisk flytte avls individer fra en ulvebestand med bedre gen pool og sette dem ut i vår fauna?

  Sitat Opprinnelig postet av Scirocco
  De som synes at avhengighet av matvareimport er en skremmende tanke bør muligens rette opp øyelokkene litt. Hvor "selvforskynte" på matvarer er vi nordmenn egentlig?
  Alt med måte, det er som kjennt litt forskjell på å barbere seg eller skjære av seg hodet. Er også fullt klar over at man ikke er 100% dekket selforsynt med matvarer per i dag (vet faktisk ikke hvor stor prosent vi har heller), men med dagens nivå tror det bare er skjerpende å sunnt at man importerer slik man nå gjør.

  Sitat Opprinnelig postet av Scirocco
  Apropos norsk kjøttproduksjon. Å tro at denne er noe bedre enn hva som foregår i andre land er temmelig naivt. All reklame som sendes på TV er nemlig ikke alltid sann (tro det eller ei). De som er uenig i dette for ta en tur rundt på bygda og se hvordan flertallet av de norske husdyrene blir behandlet. Hvordan det ferdige kjøttproduktet etterhvert blir behandlet i butikkene vet jo alle som følger litt med i mediabildet..
  Du har nok rett i at det skjer mye som ikke skullevært skjedd her til lands også med husdyr hold og behandling av kjøtt produkter med ompakking ut over holbarhetstider ol.

  Men det virker for meg som at man generellt har mer respekt for dyr og man behandler dem stort sett litt bedre her til lands når man har mindre gårder med færre dyr man har ansvaret for. Store industri anlegg har lett for å ha arbeidere som ikke får samme empati for dyrene de har med å gjøre, inbiller meg i allefall at det er noe forskjell ut i fra det.

  Naiv eller ikke, tror det generelt børr taes med en klype salt den informasjonen man blir presantert i massemedia og selfølgelig bør man se på reklamer mer som rein propaganda enn som harde fakta. Har man førstehånds kunnskap om noe, og en jornalist kommer og presenterer det, er det ikke sikkert at man kjenner igjen så mye av kunskapen jornalisten legger frem etterpå.

  Den samme skepsissen bør man ta med seg både når man leser om sensasjonspregede ulve angrep og såkalte dokumenterte ulveraporter, man kan godt referere til andre forskeres rapporter ol, men når det kommer til stykket vil man gjerne bevisst eller ubevisst kunne trekke en rapport i en retning, ut i fra ens egene meninger.

 6. #106
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  For ett par år siden var viltnemda ute på mjøsa, etter at det i slutten av januar ble rapportert observasjon av bjørn ute på isen. Det var en familie som bodde der som så bjørnen i skumringen. De fant aldri noe bjørnespor, men derimot ett gammelt juletre som som hadde blåst forbi ute på isen. Folk ser med andre ord mye rart. Det gjelder sikkert ulv også.

  Og dette med fakta er jo greit, ser dere bruker dette flittig. Poenget er vel om man vil ha ulv her til lands. Den ble utryddet av en grunn, og selv om vi er mer opplyste i dag, er vel problematikken uforandret. Samme hva man mener og hvilke moralske verdier og forpliktelser man føler man har ovenfor moder natur, så er det til 7'ende og sist mennesket som bestemmer om ulven skal få lov til å leve. Og det er vel det vi diskuterer her. Det er ett følelsesmessig aspekt med dette, og ulvemotstanderene ser fakta de og, men de vil ikke ha ulven her, så enkelt er det...

 7. #107
  Active lars^ sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2004
  Poster
  373
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  er vel ingen som vil bli provoser av det her?

  http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=268656

 8. #108
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av lars^
  er vel ingen som vil bli provoser av det her?

  http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=268656
  Hvorfor det? Det kan jo hende ulvens anatomi er interesant for noen. Tror ikke de gjør det som en "hevn" mot ulven...

 9. #109
  Moderator ask4me2 sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  5,148
  Takk & like
  Nevnt
  5 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av lars^
  er vel ingen som vil bli provoser av det her?

  http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=268656
  Det kan helt sikkert virke provoserende på noen dette, ulven er jo et fint dyr, og en død ulv er et nokså trist syn, det synes nå jeg i alle fall.

  Bare de ikke har planer om å flå av skinnet og lage et "får i ulveklær" kostyme for å lage en vegetar ulv av en sau eller noe, så har ikke jeg så mye mer å si om det denne døde ulven i alle fall. :wink:

 10. #110
  Intermediate
  Medlem siden
  May 2004
  Poster
  624
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  haha! så vanvittig bra! det er jo hjemstedet mitt, elverum! :lol:

  jeg synes det er helt legitimt. :wink:

Side 6 av 6 FørsteFørste ... 2 3 4 5 6

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •