Mc kjøring ! - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2
Viser resultater 21 til 34 av 34

Tråd: Mc kjøring !

 1. #21
  Intermediate [likerHIFI] sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  1,732
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  En som kjører lagt over 150 inni en by og ikke overholdervikeplikter osv. og kjører opp mot 300 på slettene på motorveien er ikke trafikksikker, selv om 150-90=60. Hva hvis en bil handler i angst når han presser syklen forbi der det er 30cm margin og gir en litt for brå sving på hjulene? Er du virkelig klar over hvilke konsekvenser det kan få?
  Eller hva hvis et barn hopper ut i veien? eller en voksen? eller begge deler?

 2. #22
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  La det være sagt en gang for alle: Om en bil tar en vending ghostrider ikke har regnet med er han død. Bilen vil også få omfattende skader. Når han passerer nesten stillestående traffikk i over 200 km/t og han skifter felt nesten en gang i sekundet er det umulig som bilfører å se at han kommer. Blindsona er tross alt bare ett av stedene man skal sjekke før man legger over. Enhver med litt erfaring på motorsykkel forstår at han ikke tenker på hva andre kan gjøre for å komme i veien for ham. Man skal vel i heletatt være ganske dum for ikke å forstå det.

  Jeg ble påkjørt bakfra av en moped når jeg ventet i et kryss. Det ble relativt store skader selv om mopeden traff på siden så det ikke ble noe rettvinklet treff og hastigheten bare var omkring 30 Km/t.

  Høres ikke ut som du er en særlig voksen sjåfør Mastiff. Tor du trenger en del år til før du begynner så kjøre med hodet.

 3. #23
  Intermediate Mastiff sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  1,970
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vel, vel. Jeg skulle likt å vite hvor lenge dere har kjørt... :lol: Det er ikke akkurat 150 nær hindringer i byen han kjører. Bykjøringen hans går stort sett ut på å erte politiet, og da trengs det ikke slike hastigheter. Jeg har selv sett resultatene av flere bil-mc-kollisjoner, og jeg har ennå ikke sett alvorlig skadde bilister. Og barn på motorveien? :roll:

  Jeg har aldri påstått at det er ufarlig for Ghostrider, men faren for annen trafikk er minimal. Og folk som får panikk når noen kommer uventet forbi dem, bør ikke være på motorveien i det hele tatt!

  Snickers-Is, hva slags bil ble du påkjørt i?

  Og et feltskifte får ikke så store følger for bilisten fordi hvis det skjer nær Ghostrider, vil han treffe skrått fra siden og rett og slett bli behandlet som en brøytebil behandler snø: rett ut til siden. Hvis det skjer langt nok foran til at bilen er helt inne i feltet, gir det tid nok til å reagere. Du kjenner nok ikke reaksjonstiden til sjåfører i den klasse. Se litt på et roadracing-løp på tv så vil du oppdage at reaksjonstiden deres er hysterisk mye bedre enn for oss vanlige dødelige. Og hvis verste skulle skje, og han treffer en bil bakfra i full fart, tror jeg ikke noen andre biler enn en Think eller Smart vil være så svak at skadene når gjennom bagasjerommet og fram til baksetet!

  Hvor har du det fra at jeg ikke er voksen sjåfør? Jeg har vært ute for tre kollisjoner i mitt liv som har vært min egen skyld (5-6 som ikke har vært det), og ingen av dem hadde med hastighet å gjøre (heller manglende erfaring, jeg var 18, 19 og 20 da det skjedde). Jeg kjører da ikke som Ghostrider! Da ville jeg vært død forlengst. Påstår du at det er farlig å kjøre 15-20 km over i en 80- eller 90-sone under gode forhold, får du heller hilse de andre i mann med hatt-klubben! :twisted:

  Min forrige kollisjon var forresten i Skien. Jeg bremset for en hindring, det klarte ikke den 18 år gamle jenta som fulgte etter meg. Resultat? Min Chevrolet fikk en liten bulk i støtfangeren. Hennes polo hadde motoren på utsiden av grillen! Den var 75 centimeter kortere. Manglende erfaring har skylden for mange flere ulykker enn fart, se på statistikken. Hadde fart vært avgjørende, ville det vært menn mellom 30 og 45 som hadde høyest forsikringspremier, siden de per all statistikk kjører mest fort. Men hvem må betale? Småguttene!

 4. #24
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det er i det øyeblikket du hevder at ghostriders stunt er tilnærmet ufarlig, samtidig som du hevder at han ikke vil volde omfattende skade på andre biler at du avslører dine ikkehelt modne holdninger til traffikk.

  Jeg har ikke meldt meg inn i mann med hatt-klubben, men jeg har en viss peiling på når det kan smelle og hvor hardt det kan smelle. Politiet er ikke traffikkens ene trussel, det er faktisk traffikanter med dårlige holdninger. "Jeg eier veien"-holdninger like dustete enten det er snakk om å ligge under fartsgrensa eller det er snakk om å kjøre over grensen.

  Ghost rider kjører sikksakk mellom traffikk i byhastigheter når de filmer hans speedometer i det det passerer 290km/t. Et feltskifte slik enkelte gjør tar ikke mer enn 3-5 tiendeler når man venter på en luke. Kommer du i nesten 300 km/t vil et feltskifte av foranliggende bil foregå omtrent i din blindsone og du kan fort bli kastet inn bakruta på en annen bil når du blir dyttet av sykkele. Kanskje du får med deg et barnehode eller noe på vei inn i evigheten også?

  Det at du selv har vært skyld i flere sammenstøt vet jeg ikke om jeg skal kommentere. Selv har jeg vært ute for 8-10 sammenstøt og har til gode å få skylde. Mulig det skyldes flaks, men jeg mener flaks er noe du har mer av om du ikke går rundt og skal være tøffere enn traffikken slik Ghostrider og enkelte andre prøver på.

 5. #25
  Intermediate Mastiff sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  1,970
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hvis man først skal være så tøff (noe jeg altså ikke er) må man vite hva man gjør. At det skal skje noe i retning av det du beskriver der, er svært lite sannsynlig, på grensen til det helt usannsynlige. Jeg vil si at de som mener at de eier veien, kommer veldig ofte i den motsatte gruppen du nevner: "Jeg syns det er farlig å kjøre mer enn 75 her i 80-sonen, derfor får ingen andre gjøre det heller!" Jeg kan love deg at hvis du i 20 år hadde kjørt så mange hundre tusen kilometer som jeg har gjort, ville du høyst sannsynlig hatt noen soloulykker selv.

  Den ene kom på vei over Saltfjellet (dustene hadde skiftet sandkasse på strøbilen midt i en sving, jeg kom først, og etter meg kom det tre biler til som fulgte meg ut i grøfta!). Jeg tok brekket da jeg kjente at det skled ut, så jeg traff med hekken. Derfor ble jeg ikke skadet. Nestemann klarte ikke det, han traff autovernet med fronten, og det gikk ikke fullt så bra.

  den andre kom på Finnmarksvidda, da jeg unnvek reinsdyr som kom rett ut i veien og heller tok grøfta, siden det var mindre fare for passasjerene på den måten. Fire stykker i bilen, ingen personskader. Og ingen reinsdyr ble skadet. Heldigvis, for alle reinsdyr man kjører på, er lederreinen! Det vet alle finnmarkinger... Det eneste som tok skade, var min daværende kjæreste og nåværende kones Nissan Sunny, høyre forhjul sto plutselig inni torpedoveggen...

  Den ene jeg har skylden for i byen, skjedde da jeg nettopp hadde flyttet til Oslo. Jeg kom forbi ei homsepornosjappe som i gamle dager lå på østkanten, og to meget utpregede homser komme gående ut hånd i hånd. Dermed så jeg ikke bilen som kom fra høyre. Tro meg, for en uerfaren Mandalsgutt var det sjokk nok til ikke å følge med! En erfaren bilist ville aldri gjort den tabben.

  Igjen: Jeg har aldri sagt at kjøringen hans er ufarlig for ham selv. Et øyeblikks uoppmerksomhet eller litt uflaks er nok. Det jeg reagerer på er at folk som garantert ikke har hans kjøreerfaring påstår at det er spesielt farlig for andre.

  At du aldri har hatt skylden for sammenstøt kan nok skyldes flaks, ja. Det er få som kjører så forsiktig som min far, og selv han har hatt en kollisjon der han hadde skylden. Men sånt skjer når man kjører 30 000 i året.

 6. #26
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg har aldri sagt at kjøringen hans er ufarlig for ham selv. Et øyeblikks uoppmerksomhet eller litt uflaks er nok

  Sitat Opprinnelig postet av Mastiff
  Du kjenner nok ikke reaksjonstiden til sjåfører i den klasse.
  Poenget mitt er at det er ikke opp til ham. Se på de filmene så ser du at det er mange andre biler å treffe om han først får en dytt fra noen. Skadene man påfører andre med en hastighetsforskjell på over 200km/t er store. Gidder ikke diskutere det. Han kjører en sykkel som fulltanket har en vekt på straks over 200kg, + at han selv sikkert veier 75kg +/-. Vi snakker om en kvart bil her, og vi snakker om treff fra de vinklene en bil tåler minst. Når han skvetter av sykkelen har han kursen mot en hel skog av bakruter. Vet ikke hvor usannsynlig det er jeg.

  Siden du tviler på at jeg kjører noe særlig... Bilen min er 2002modell. Kmstand er 111 000km. Ja, jeg er mer enn nok i traffikken til å være eksponert for ulykkesfare. Siste året har jeg kjørt 43000km. Året før der over 45000km. Siden 1997 har jeg ikke vært utsatt for ulykker som skyldes andre bortsett fra som passasjer. Tro meg, det er en sammenheng mellom holdninger og ulykkestall. Jeg er allikevel ikke den folk blir liggende bak og irritere seg over.

  Hadde bare alle vært like kule som ghostrider så hadde vi ikke hatt ulykker!

 7. #27
  Intermediate Mastiff sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  1,970
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Vel, hadde alle vært like flinke som ham... Og 200 kilo? En roadracing-rigget GSXR-1000? Neppe. Eller mente du Hayabusaen? Og selvsagt, man kan alltid ha maks uflaks. Jeg mener bare at det er lite sannsynlig at andre vil bli skadet. Skadegrunnlag beregnets ut fra risiko for skade ganger skades sannsynlige størrelse. Risikoen for skade er høy, men skadens sannsynlige størrelse i dette tilfellet er svært mye mindre. Hvis han treffer en annen bil i den kjøringen vi snakker om her (høyhastighetskjøringen foregår jo stort sett på flerefeltsvei) vil det hovedsakelig bli omtrent som å spille flipper - fra den ene bilsiden til den andre. Husk at anslagskraften etter det første smellet er kraftig redusert.

  Du kjører forresten mer enn meg nå. Med hjemmekontor er det vanskelig å få lagt opp så mange mil. I min ungdom, som disc-jockey, var det fram og tilbake mellom Nord- og Sør-Norge omtrent hver måned. Jeg var vel over 150 000 km det året jeg kjørte mest!

 8. #28
  Newcomer StianH* sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  155
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Mastiff hvorfor forsvarer du i det hele tatt Ghostrider? Slektning av deg?
  Å si at jeg ikke har fulgt så godt med når jeg har sett den, samt å si at du og andre proffer ser ting som vi andre ikke ser blir for dumt.

  Men nå har du jo allerede sagt at uansett hvor pro noen er og bakgrunn i roadracing osv osv så kan også de miste kontrollen av et sekunds ukonsentrasjon. Du har også sagt at han vil kunne treffe biler, gjerne fra siden eller bakfra. Men at dette ikke kan gi noen skader?? Henger ikke på greip..
  Jeg vil spørre deg om en ting.
  Har du noen gang vært på en motorveg? Svaret på det er nok ja, og da burde du også ha lagt merke til at det er MYE trafikk på motorveger. Det er derfor motovegene har erstattet vanlige bilveier med ett felt hver vei.
  Og når det er mye trafikk har det jo ingen ting å si at den bilen Ghostrider evt treffer får lite skader av sammenstøtet med sykkelen hannes. For den bilen han evt treffer kommer til å miste kontrollen, det kan du være temmelig sikker på, og med mye trafikk på motorvegen er sjangsen STOR for at andre biler igjen krasjer med denne bilen.
  Har du sett bilder av kjedekollisjoner på motorveger?
  Neinei, ingen som blir skadet i slike kollisjoner.

  Jeg holder hvertfall fortsatt fast på Ghorstider er meget farlig for trafikken. Så får nå du mene hva du vil. :?

 9. #29
  Intermediate Mastiff sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  1,970
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg gir opp. Hadde du i det minste lest innleggene mine ordentlig... Men, men. Et typisk tilfelle av det kjente uttrykket (fritt oversatt fra engelsk): "Det nytter ikke å krangle med tullinger. De vil trekke deg ned på sitt nivå og overvinne deg med sin erfaring på det planet." Punktum, og god natt!

 10. #30
  Newcomer StianH* sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2004
  Poster
  155
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hahahahaha.
  Flott måte å avslutte en diskusjon på. Viser jo hvor moden du er.
  Jeg HAR lest alle innleggene dine skikkelig. Så den kan du ikke ta.
  Men du er fremdeles ikke enig i meg og det jeg skriver? Det er liksom ikke mulig at noen slike scenarioer jeg og andre har pratet om kan oppstå pga fantastiske Ghostrider?
  Og det er kanskje litt pussig at jeg tenkte akkurat det samme ang tullinger. :O

  Uansett er dette min siste post i denne tråden. Gidder ikke diskutere. Vinneren er jo fremdeles "retarded" mens vi er ikke på engelskspråklige uttrykk. Jeg fikk fram det jeg ville: få fram hvilke farer disse "profesjonelle (filmskapende) roadracer-"motorsykkelister kan utgjøre i trafikken. Så slipper vi kanskje å ha tullinger som dyrker slike filmer der idioter setter andre sine liv i fare.

 11. #31
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Mastiff
  Jeg gir opp.
  Javel?

  Sitat Opprinnelig postet av Mastiff
  Hadde du i det minste lest innleggene mine ordentlig... Men, men. Et typisk tilfelle av det kjente uttrykket (fritt oversatt fra engelsk): "Det nytter ikke å krangle med tullinger. De vil trekke deg ned på sitt nivå og overvinne deg med sin erfaring på det planet." Punktum, og god natt!
  Synes du sa du ga opp?

  Vel, de fleste har nok sett det innlysende: Ghostrider spiller på sin egen og andres fare, og faren er svært stor. Et kanskje like stort faremoment som selve kjøringen er at det hele blir filmet og distribuert som noe kult. Det er spenning i å se på det men jeg får helt vondt inni meg hver gang jeg tenker på at det kunne vært en av mine nærmeste i en av de bilene. En annen ting er at nettopp denne personen kan gjøre en feil og ha skylden for et sammenstøt med denne superhelten. Han er ikke årsak til ulykken, men han både øker risikoen for andre til å gjøre feil, samtidig som han bidrar til å øke ulykkesomfanget enormt.

  Jeg tror ikke helt du fikk med deg det jeg skrev i stad Mastiff, men for å si det på en annen måte: For hver ulykke du unngår som alikevel ikke hadde vært din skyld redder du materiell, helse eller liv. Din mulighet til å være en buffer mot uerfarne føreres feil i traffikken forsvinner i det du kjører på grensen. Hadde alle sjåfører vært helt ferske hadde det vært 1000-vis av sammenstøt i Oslo hver dag. Som voksen bilfører eller motorsykkelfører har du et ansvar. Hvis ghostrider har så peil på å kjøre som du sier så bør han kanskje ta sin del av ansvaret. I stedet fjerner han all sikkerhetsmargin. At han lever er ikke hans fortjeneste. Han har nemlig ikke så vidt jeg har sett måttet ta en krisemanøver. Det må alle fra tid til annen. Hva skjer når det blir hans tur?

 12. #32
  Intermediate mg_martin sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2003
  Poster
  1,333
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Snickers-is
  Sitat Opprinnelig postet av Mastiff
  Jeg gir opp.
  Javel?

  Sitat Opprinnelig postet av Mastiff
  Hadde du i det minste lest innleggene mine ordentlig... Men, men. Et typisk tilfelle av det kjente uttrykket (fritt oversatt fra engelsk): "Det nytter ikke å krangle med tullinger. De vil trekke deg ned på sitt nivå og overvinne deg med sin erfaring på det planet." Punktum, og god natt!
  Synes du sa du ga opp?
  :lol: :lol: :lol:


  selv om det er en "ubetydelig" fare for andres liv så er det fortsatt en fare. en unødvendig fare.. Ghostrider som godt kan være en jente(det hadde dere ikke tenkt på nei!) kunne vel låne seg en bane og leke seg på..selv om det hadde nok ikke vært så morsomt..

  btw. det er mulig å kjøpe Ghostrider dvd'er og annet stuff her http://www.ghostridermovie.net

 13. #33
  Intermediate Mastiff sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  1,970
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Snickers-Is, den med tullingen var beregnet på StianH, ikke deg. Du leseer iallfall innleggene. Bare så ikke du skal bli fornærmet, jeg foretrekker at mine fornærmelser treffer der de skal! :wink: Så det var ham jeg hadde gitt opp. Men jeg tror temaet stort sett er utdebattert.

  Som en siste kommentar: På forumet har det vært flere tilløp til "Du er så tøff, sånn vil jeg også kjøre!" fra 17-18-åringer. Svaret har stort sett vært: "Da dør du. Du er en uerfaren guttunge, jeg har kjørt aktiv motorsykkel i 15 år," og ting i den retningen.

  Selv syns jeg basehopping er mye verre som ekstremsport, da setter man redningsmannskapets liv i fare, og skadefrekvensen er veldig mye høyere. Og, bare så det er sagt, The Black Baron er totalt idiot. Kjøringen hans er helt ukontrollert, så det er ikke gøy å se på engang. Gode sjåfører og gale sjåfører er to forskjellige ting! Dermed var siste ord sagt i denne sammenheng, jeg går tilbake til å plage stakkarer som påstår at plasma gir god bildekvalitet... :twisted:

 14. #34
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Hmmmm. Dette er et typisk eksempel på en tråd som har tatt helt av... Ønsker ikke anklage noen for noe, men har mottatt PM fra et par medlemmer som føler denne tråden er meget provoserende og lite heldig for forumet som sådan.

  Tråd avsluttes her, så anmoder jeg sterkt om at en holder meninger som kan virke unødig provoserende for seg selv, spesielt hvis de ikke er relevante for AV som såden (dere kan med andre ord fortsette å "hudflette" plasma-folket med gode argumenter, men holde dere unna bilsikkerhetsfolket...) :wink:

Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •