Angående tilbakemeldinger på Fence Boost 212 i gruppetest av partyhøyttalere i L&B06

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 9 av 9
 1. #1
  Newcomer Geir Nordby sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  48
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Angående tilbakemeldinger på Fence Boost 212 i gruppetest av partyhøyttalere i L&B06

  Hei, folkens!

  Jeg har sommerferie og skulle egentlig klart å legge fra meg ting som har med jobben å gjøre. Men denne synes jeg det er viktig at jeg tar med én gang.

  Det har kommet en del kommentarer til undertegnedes test av partyhøyttalere i Lyd & Bilde nr 6 2010. Det dreier seg først og fremst rundt høyttalerne under varemerket Fence og Roar Moens engasjement i prosjektet. Jeg kom til å nevne at Roar Moen har konstruert Fence-høyttalerne, som jeg fikk beskjed om av leverandøren.

  Jeg har nå personlig snakket med Roar, som nevnte at han riktignok har designet mesteparten av høyttalerkonstruksjonen, men det er ikke offisielt, og han har ikke personlig gjort noen kvalitetskontroll av Boost 212 etterpå.

  Jeg kunne kanskje gjort bedre research, men vi forholder oss normalt til hva produsentene oppgir som fakta.

  Det skal også nevnes at Roar Moen kun ble kort nevn i artikkelen for å introdusere høyttalerne innledningsvis. Dette har tross alt ikke hatt noe å si for vurderingen av høyttalerne forøvrig.

  God sommer! :-)

  Geir Nordby

 2. #2
  Expert Supertramp sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2010
  Poster
  7,337
  Takk & like
  Nevnt
  15 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Geir, er det Moen eller Ertzeid man skal stole på her?

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  19
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Fence Audio og Roar Moen

  Det har vært en del skriving rundt temaet Roar Moen og hans deltagelse i blant annet Fence Audio sine produkter. Roar Moen har reservert seg, og ønsker ikke at hans bidrag i prosessen skal være offentlig kjent. På et tidspunkt gikk Roar så langt at han til og med reserverte seg med hensyn til sin egen deltagelse i utviklingen av Patos Basic høyttalerne. Dette var på et tidspunkt hvor Roar Moen (gjennom Patos AS) hadde kontroll over Patos, men hvor han fikk kvalitets problemer på en serie. (Til informasjon så er nå rettighetene til Patos navnet i Norge og i Europa overtatt av Patos International, hvor Roar Moen har blitt tilbudt en eierandel). I Nord-Norge har de et uttrykk som går slik: ”stor i kjeften med snart til å springe”.

  I en periode hadde vi gleden av å samarbeide tett med Roar Moen, og vi vil gjerne benytte anledningen til å takke han for et godt bidrag. Roar hjalp oss med enkelte prosjekter, blant annet Electrocompaniet, Argon, Fence Audio og Audiomoods. Naturligvis var det flere utviklere inne i bildet, men Roar Moen hadde et spesielt ansvar for Electrocompaniet, Fence Audio og naturligvis Patos. Vårt firma betalte alle reiser for Roar Moen til Kina (4-5 turer), oppholdskostnader og lommepenger. Vi lånte også Roar Moen privat penger, samtidig som vi lånte hans daværende firma Patos AS et ikke ubetydelig beløp. Vi betalte til og med moms og frakt for Patos varene som ankom Norge, men som Patos AS ikke hadde penger til å ta ut. Som de fleste kjenner til så gikk dessverre Patos AS likevel konkurs, og vi tapte et beløp i størrelsesorden 1,3 millioner. Konkursboet overdro rettighetene til merkenavnet Patos til Netthandelen, som siden overdro navnet videre til Patos International.

  Roar Moen utviklet en dyp bitterhet på tapet av Patos, og når bitterheten er større enn hva kroppen har plass til så må denne bitterheten naturligvis få utløp et sted. Det er forståelig, og jeg vil ikke kritisere det. Samtidig har Roar Moen en trofast tilhengerskare som etter god disippel ånd svelger hans budskap rått. Konsekvensen av dette har vi sett i utallige innlegg på forskjellige fora, hvor tonen i innleggene har en overproporsjonert høy temperatur, og hvor beskyldningene antar abnorme høyder.
  På lik linje med da serie problemer oppstod i Patos Basic serien så forsøker Roar Moen også denne gangen å løpe fra sin deltagelse. Enda han har utviklet en høyttaler som ble ”Beste Kjøp”!!! Bitterhet er en sterk kraft.

  Når det gjelder dette spørsmålet om kvalitetskontroll så vil jeg gjerne komme med en faktaopplysning. Fence Audio har en feilprosent på 0,024% (mens gjennomsnittet i bransjen er 1,7%). Igjen vil vi rette en takk til Roar Moen for utvikling av en høyttaler som ikke går i stykker! Og vi har et godt statistisk materiale. I løpet av de siste 2,5 årene har Fence Audio bare i Norge solgt 240.000 enheter med høyttalere! Ikke høyttaler elementer, men høyttalere! Man skulle ikke tro det var mulig! Vi har forberedt oss på denne situasjonen og sitter med et reservedelslager som er svært stort, og som dekker 95% av alt vi har. Men; det går nesten ikke ut en ting! Fence Audio selges i dag via flere aktører i Norge, bl.a. FNKY.no, Eltema.no, Netthandelen.no, Torshov Bil og mange andre uavhengige forhandlere.

  Vi har tillitt til L&B sine journalister og deres profesjonalitet ved testing av produkter. Gratulerer til Cerwin Vega! Det skal ikke være noen hemmelighet at Fence Audio sammenligner seg med nettopp CV. Begge mener at det må være svært for å låte fett. Denne gangen kom CV et hestehode foran oss, men vi skåret på pris (noe som ikke er så rart med de lave administrasjons kostnadene vi har).

  Det har ingen hensikt å gå svært dypt i denne saken, annet enn og vise til understående email korrespondanse mellom Roar Moen og fabrikken når det gjaldt nettopp utviklingen av Fence Audio Boost 212. Så får enhver selv bedømme hvorvidt Roar Moen har vært med på utvikling og kvalitets sikring av denne glimrende høyttaleren. Dersom noen skulle ha ønske om ytterligere dokumentasjon så er dere velkommen til å henvende dere på frode@hk-clsf.com.

  30.november 2007 skriver Roar Moen til fabrikken:
  ”Dear Jessica
  Sending you some comments on the following cabinets:
  Boost 212
  We need a bit bigger internal volume on this speaker. I suggest to increase the width in front from 34 to 37 cm. Width in rear from 22 to 27cm
  We have to move centre strutting upwards so it does not collide with upper woofer. We have to change placing of terminal, up ore down, so it does not collide with the new placing of strutting.
  The rest looks OK.”

  3.desember 2007 svarer så fabrikken direkte til Roar Moen:
  “Dear Roar,
  Our engineer had amend it.I will send it to you tomorrow.
  BR
  Jessica”

  4.desember 2007 skriver Roar Moen tilbake til fabrikken:
  “Dear Jessica
  Thanks for updated drawings.
  Boost 212: Calculations shows that we need the dept of cabinet to be increast from 395mm to 450mm.
  As mentioned before we need you to have some attention on placing of the centre strutting between the woofers. Need this to be placed between the woofers. Drawing indicate that the strutting is placed too low in cabinet. Need your attention on terminal placing as well to avoid it colliding with strutting. Terminal has to be moved up ore down.”
  Dear Jessica

  10.desember 2007 skriver Roar Moen til fabrikken:
  ”Dear Jessica
  All x-over layouts looks ok except the layout for the Fence 2510. Here we need to move the C2 and R2 from the left side of the L2 to the right side of the L2. This is most important.
  For the other x-overs my comments are as follow:
  AM-Big one: Change the R3 from 5 to 10W
  Boost 69: Change the R3 from 5 to 10 W
  Boost 212: Change the R2 from 5 to 10W
  Boost 210: Change the R3 from 5 to 10W
  Duo 40: Change the R2 from 5 to 10W
  Duo 30: OK.”

  10.desember 2007 skriver Roar Moen til fabrikken:
  ”Dear Jessica
  You are right about this. Actually we have not made it, but is should not be any big problem.
  The only uncertain point about the 215 is the 6.5 inch midrange driver.
  Here we have three alternatives.
  If possible we should use the same midrange driver as for the 212 but in 4 ohms instead of 6 ohms, in order to get some higher sensitivity for the double 15 inch woofers.
  Then we have to do some small changes on x-over ( 212 x-over) in order to make this for a 4 ohms midrange instead of a 6 ohms midrange.
  The other solution might be to use 2x6.5 inch midrange for the 215, same as the midrange for the 212. Then the speaker will be with 2x15 inch , 2x6.5 inch mid, and horn tweeter.
  The last solution will be to use one pcs of the same midrange, same as for the 212, and to use the same x-over. Then the speaker will be similar with the 212, with the same midrange, tweeter and x-over, except the cabinet and the 2x15 inch. With only 1 pcs of the same midrange ( 6 ohms) as for the 212 we will end up with a little bit too low sensitivity in the midrange, but it might be acceptable.
  As you can see I need to know if you have ordered the same midrange as for the 212, ore if have ordered this driver to be in 4 ohms instead of 6 ohms.
  When I have the answer for this, I can give you the answer for x-over.
  Sincerely
  Roar”

  9.januar 2008 skriver Roar Moen til fabrikken:
  “Dear Jessica
  I assume the first number indicate the inside tube diameter of the tubes.
  Please se answer below in red for the different models. Pease not that we have received two different drawings for the AM big one, depending on colour. One is with rounded side panels and one is square. This will influence the length of the tube a bit.
  Fence Duo 30 φ65*45 1 tube with length of 7-8 cm
  Fence Duo 40 φ65*45 2 tubes with length of 15-16 cm
  Fence Audio Boost 2010 φ82*65 1 tube with length of 8-9 cm
  Fence Audio Boost 2510 φ82*65 2 tubes with length of 17-18 cm
  Fence Audio Boost 212 φ90*40 2 tubes with length of 24-26 cm
  Fence Audio Boost 69 φ80*65 2 tubes with length of 18-20 cm
  Audiomoods big one φ92*40 2 tubes with length of 15 cm
  Audiomoods sub 8 φ65*45 1 tube with length of 23-25 cm
  Audiomoods sub 10 φ65*45 2 tubes with length of 32 cm. ( as long as possible, need at least 3 cm space between end of tube and inside rear wall of cabinet)
  Audiomoods sub 12 φ65*45 2 tubes with length of 27-29 cm.
  Sincerely
  Roar”

  12.januar 2008 skriver Roar Moen til fabrikken:
  “Dear Jessica
  Looks nice.
  Here is data for the other models:
  Boost 212
  Max Power 600W
  Impedance 4 ohms
  Freq. Resp. 29-25000Hz
  Serial no.”

  15.februar 2008 skriver Roar Moen til fabrikken:
  “Dear Jessica
  Here is my suggestion for x-over to the Boost 215. I need you to confirm if we have the same midrange drivers for the Boost 212 and the AM big one before you start production of x-overs for the 215
  Sincerely
  Roar”

  16.februar 2008 skriver Roar Moen til fabrikken:
  “Hi Jessica
  If Fence 215 is supposed to have only one midrange, you can use the same x-over for this as for the Fence 212.
  Need to know what woofers you are using in the Fence 212 speaker. Is it the one with 1.5 inch VC ore the one with 2 inch VC diameter?
  How about the 6.5 inch midrange, is it in 8 ore 6 ohms? Will it be possible to make the midrange in 6 ohms for the 215 speaker?
  Sincerely
  Roar.”

  20.februar 2008 skriver fabrikken til Roar Moen:
  “Dear Roar,
  Please see attached files,and it is the driver specification for the Fence Audio boost 212.
  Please check it and give us the news for Fence Audio boost 215.
  I want know which driver for 6.5" midrang and 15" woofer.
  BR
  Jessica”

  Mange hilsen
  Stein Frode Ertzeid
  Fence Audio

 4. #4
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Stein Frode Ertzeid
  Og vi har et godt statistisk materiale. I løpet av de siste 2,5 årene har Fence Audio bare i Norge solgt 240.000 enheter med høyttalere! Ikke høyttaler elementer, men høyttalere! Man skulle ikke tro det var mulig!
  Dere har med andre ord solgt til hver tiende norske husstand?

 5. #5
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  19
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Fence Audio salgsvolum

  Ja, tallene er ekstremt høye! Salget fordeler seg med omtrent 2/3 på bilstereo og 1/3 på hjemmestereo. Litt PA, og litt båt. Dersom vi hadde hatt problemer med kvalitetskontrollen så ville vi vært hardt ute å kjøre. Vi har heldigvis ingen slike problemer. Vi hadde en subwoofer forsterker med seriefeil. Det var blitt satt inn en Mosfet transistor som ikke passet. Vi byttet samtlige. Og vi fikk to konteinere med hjemmekino sofaer som var blitt utsatt for høy fuktighet under transport. Vi krediterte det hele. Ellers er det kun enkelt tilfeller av brente elementer.

  Fence Audio

 6. #6
  Expert Supertramp sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2010
  Poster
  7,337
  Takk & like
  Nevnt
  15 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Med ordet "solgt", menes det da ut til sluttbruker (private husholdninger) eller til detaljist som f.eks Netthandelen...

  Og med "enheter høyttalere", menes det da enheter høyttalerpar eller enheter enkelthøyttalere?
  (1 par fronter = 1 enhet eller 2??)

 7. #7
  Intermediate aleksander8 sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2007
  Poster
  2,983
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Stein Frode Ertzeid
  I løpet av de siste 2,5 årene har Fence Audio bare i Norge solgt 240.000 enheter med høyttalere! Ikke høyttaler elementer, men høyttalere!
  Sitat Opprinnelig postet av Stein Frode Ertzeid
  Ja, tallene er ekstremt høye! Salget fordeler seg med omtrent 2/3 på bilstereo og 1/3 på hjemmestereo. Litt PA, og litt båt.
  Hvis 1/3 utgjør 240.000 høyttalere, mener du da at dere har solgt 480.000 bilstereoenheter i norge?

 8. #8
  Intermediate pirium sin avatar
  Medlem siden
  May 2006
  Poster
  1,449
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av aleksander8
  Hvis 1/3 utgjør 240.000 høyttalere, mener du da at dere har solgt 480.000 bilstereoenheter i norge?
  Minst!

 9. #9
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  19
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Beklager at jeg var uklar på det med enheter. Når jeg i dette tilfellet snakker om "høyttalere" så er ett par med høyttalere to stykker. En subwoofer er en stykk. Innebyggings høyttalere regnes pr stk, osv.
  Fence Audio selger ikke annet enn reservedeler direkte selv. Alt annet selges gjennom ordinære kanaler, og importeres til Norge av de respektive kunder. Antallet er altså det antall som er solgt inn til Norge fra vårt firma i HongKong. Antallet er ikke så viktig, med det er hyggelig å kunne konstantere at vi ikke har særlig mye feil.
  Distribusjonen i Norge blir stadig bedre. Kommende vinter regner vi med at størstedelen av landet ser vår produkter også i sine lokale butikker. Bilstereo distribueres av Salgspartner til forretningene (bl.a. til Torshov Bilrekvisita), mens det resterende vareutvalget blir distribuert av FNKY.no.
  Fence Audio
  Stein Frode Ertzeid

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •