Tokyo Godfathers - Annmeldelse

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  13
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Tokyo Godfathers - Annmeldelse

  Tokyo Godfathers - Annmeldelse

  Tokyo godfathers:
  Directed by
  Satoshi Kon
  Shôgo Furuya (co-director)

  Writing credits
  Satoshi Kon (screenplay)
  Satoshi Kon (story)
  (fakta hentet fra IMDB.com)

  Det begynner å bli noen år siden jeg har skrevet film anmeldelse nå, men denne var ganske grei å skrive om.

  Tokyo Godfathers handler om 3 hjemmløse. En transvesitt, en ungjente og en mann som har havnet på gata grunnet gamling og fyll. På julaften finner disse 3 vennene en forlatt baby på søppelfyllinga, og eventyret starter. Konflikten imellom dem begynner når de skal finne ut hva de skal gjøre med den lille baby'en, som de kaller opp etter datra til den gamle gambleren.

  I en eventyrlig og lang jakt etter foreldrene til babyen, tar de med oss rundt i tokyo i en ellevill og ganske spesiell jakt.

  Filmen er en japansk animasjonsfilm, og mange av de gode teknikene er brukt. Eventyrlige karakteristikker, usminket språkbruk og problemstillinger som homofili og transeksualitet.

  En noe utradisjonel tegnestil gir denne filmen en særegen karakteristikk, og minner mer om vestlig animasjonsstil på den tegnede biten. Hovedkarakterene er tegnet noe spesielt, med overdrevne ansiktsutrykk og lignende, for å få frem deres særegenhet som uteliggere. Mens vanlige folk er tegnet meget realistisk og naturtro. God animasjon og høy framerate gir filmen ett godt fremrykk. Samtidig som den dype, prestisjetunge historien er fortsatt inntakt. Japansk animasjon krever mer av seeren, som er spesielt belagt i denne filmen. En meget dyp og innviklet historie, kamuflert av noe spesielle men morsomme hovedkarakterer. konfliktene mellom dem er også presentert veldig godt i denne filmen. Sammen med fordommene mot uteliggere og fattige. Filmen er veldig følelsesladd, men jeg føler at den ikke når helt inn i hjertet, iallefall ikke helt slik den er tenkt.

  Personlig likte jeg veldig godt måten filmen er presentert på, men den facinerte meg ikke veldig i begynnelsen. Den bruker veldig lang tid på å komme i gang, og er noe kjedelig den første halvtimen. Men etter hver blir dette også en stjerne som hører hjemme på himmelen.

  Regisøren og forfatteren, Sattoshi Kon, er kjent for gode dype filmer og har gjort det bra med filmer som trilleren "perfect blue".

  Filmen topper kansje ikke "perfect blue" men er absolutt verd å se.

  Jeg vil gi denne filmen:
  7/10 poeng grunnet noe treg start på historen. En god start er viktig for å opprettholde facinasjonen for å fange den svert detaljerte historen.

  Fredrik Weisethaunet
  Hjemmekino og film entusiast

  PS: Om du har kommentarer eller kritikk til denne anmeldelsen taes det imot med takk. Konstruktiv kritikk er ett av de beste verktøyene for forbedring.

 2. #2
  Intermediate polkalizer sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2003
  Poster
  1,199
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Synes også tokyo godfathers er en fin film. Absolutt severdig om du er nysgjerrig. Definitivt en julefilmfavoritt.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •