Intro til kjøp av hjemmekino - Blogs - AVforum

Sponsorer:

Kjersti

Intro til kjøp av hjemmekino

Rate this Entry
Film skal ses på kino, sier man. Og hva ville være bedre, enn ågå på kino der hjemme? Hjemmekinoanlegg har blitt veldig populært,men det er flere ting man skal huske på før man foretar den storeinvesteringen. Her følger en liten guide til hva du skal tenke over,før hjemmekinoen er på plass i stua der hjemme.


Høyttalerene skal passe til rommet


Hjemmkino innebærer surrond. Og det første man skal ta hensyntil, er selve rommet anlegget skal være i.Er det stort og åpnet,eller bittelite? I tillegg bliver du nødt til å ta hensyn til selvebruken av rommet. Hvis det er barn som leker, så skal nokhøyttalerne henges opp på veggen. Høyttalere på gulvet passerfint hvis det ikke er mye aktivitet i rommet ellers.
Hvor prangende skal anlegget være?


Hvis rommet kun skal fungere som hjemmekino, så behøver man ikketenke over hvor mye oppmerksomhet selve anlegget tar i hverdagen.Slike rom er flotte for å slappe av,spille kanskje litt norsk casino, se påfilmer med venner og holde helger. Men hvis det er en alminneligstue, så er det kanskje ikke så fint at hjemmekinoanlegget tar alloppmerksomheten. Da er det lurt å tenke smått. Kompakte høyttalerekan lett skjules i bokhylla eller bak plantene.
Kjenn de forskjellige høyttalereres rolle


Et hjemmekinoanlegg består av flere forskjellige høyttalere, medhver sin funksjon. Og hvis du forstår disse, har du større sjangsefor å finne det riktige anlegget for deg. Et hjemmekinoanlegg bestårhovedsakelig av en sentral høyttaler under TV’en, frontale høyre-og venstrehøyttalere, surrondhøyttalere som er montert bak ellerved siden av der du skal sitte, og en subwoofer. Disse høyttalerenehar forskjellige funksjoner, og det er disse du bliver nødt til ådiskutere med din forhandler om. Men husk, at den viktigstehøyttaleren er den sentrale høyttaleren. Den leverer mer enhalvparten av lyden, og sentrerer lyden.
Lykke til med din egen kino!
Emner: Ingen Rediger emner
Kategorier
Uncategorized

Kommentarer