Sikring ryker.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 9 av 9
  1. #1
    Intermediate Session sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    682
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Sikring ryker.

    Jeg kjørte denne THE T.AMP TA2400 MK-X - U.K. International Cyberstore sammen med en HK, en tv og en dvd spiller på en 16 amp sikring. Da måtte jeg slå av alt utstyret før jeg fyrte opp forsterkeren. Nå har t-ampen byttet rom hvor det dessverre er en 10 amp sikring. Hva tror folk om å skifte til en 10 amp sikring som er tregere (type C)? Vil jeg klare å fyre opp uten at sikringen ryker?

  2. #2
    Intermediate Mirage sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    2,057
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det kommer jo helt an på hvor belastet kursen er fra før av, og hvor mye T-amp'en drar ved oppstart. Men det absolutt enkleste er å prøve med tregere sikring før man går hardere til verks, og evt. legger en egen eller oppgraderer kursen

  3. #3
    Intermediate Razortec sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2007
    Poster
    1,679
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Session
    Jeg kjørte denne THE T.AMP TA2400 MK-X - U.K. International Cyberstore sammen med en HK, en tv og en dvd spiller på en 16 amp sikring. Da måtte jeg slå av alt utstyret før jeg fyrte opp forsterkeren. Nå har t-ampen byttet rom hvor det dessverre er en 10 amp sikring. Hva tror folk om å skifte til en 10 amp sikring som er tregere (type C)? Vil jeg klare å fyre opp uten at sikringen ryker?
    Jeg tviler på at det går, har en slik forsterker selv, tenker på å lage meg en softstart til den. Vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det.

  4. #4
    Moderator ask4me2 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    4,804
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Session
    Jeg kjørte denne THE T.AMP TA2400 MK-X - U.K. International Cyberstore sammen med en HK, en tv og en dvd spiller på en 16 amp sikring. Da måtte jeg slå av alt utstyret før jeg fyrte opp forsterkeren. Nå har t-ampen byttet rom hvor det dessverre er en 10 amp sikring. Hva tror folk om å skifte til en 10 amp sikring som er tregere (type C)? Vil jeg klare å fyre opp uten at sikringen ryker?
    Det kan kanskje kunne gå med flere forsøk med den 10amp du beskriver også, dvs hvis du treffer påslagningen inn i riktig punkt i 50Hz sinuskurven på el.nettet.

    Det er vel ellers ikke å anbefale en slik fremgangsmåte for kontaktene i sikkringen, og hvis det kun går å slå forsterkeren på etter div forsøk, og typisk da med en tregere sikkring, da burde vel noe helt annet gjøres, enten med sofstart eller en tregere sikkring eller rett og slett den beste løsningen på problemet, en egen og sterkere kurs.
    Uten kontrast, får man ikke med seg alle detaljene.

  5. #5
    Moderator ask4me2 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    4,804
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Razortec
    Jeg tviler på at det går, har en slik forsterker selv, tenker på å lage meg en softstart til den. Vet ikke helt hvordan jeg skal gjøre det.
    Denne er kanskje en mulig løsning.
    Uten kontrast, får man ikke med seg alle detaljene.

  6. #6
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmmmm. i følge thomann ska den forsterkeren der ha softstart.
    va det dem sa te mæ iallefall. ja ja. gla æ valgt alto mac 2.2 istedet da.
    den har softstart

  7. #7
    Intermediate Session sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    682
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Kan noen fortelle meg om den faktisk har softstart? Jeg har en liggende så kanskje jeg skal prøve den

  8. #8
    Intermediate Session sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    682
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av audiosan
    hmmmm. i følge thomann ska den forsterkeren der ha softstart.
    va det dem sa te mæ iallefall. ja ja. gla æ valgt alto mac 2.2 istedet da.
    den har softstart
    hvilken sikring kjører du den på? 10 eller 16?

  9. #9
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    16amp kurs det. med varmekabla og alt stue utstyr på. aldri et blink i lysan
    engang.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •