spraking\skurring i AdytonP3000

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 9 av 9
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    spraking\skurring i AdytonP3000

    Når jeg skrur på forsterkeren spraker det og det kommer masse ulyder fra høytalerene, men når jeg kobler til phono kabel på signal utgangen forsterkes denne spraking\ulyden enormt.
    Den fungerte helt fint før jeg åpnet den for og feste fast av\på bryteren.
    Når jeg i dag skulle prøve den så kom ulydene.

    Ingen sikringer har gått, verken på strøm delen eller utgangskortene.
    Lukter heller ikke svidd noen steder.

    Har også satt på plass den orginale utgangsstikken for strøm bak på forsterkeren, da det tidligere var en skjøtet strømledning som var koblet rett på.

    jeg tenker :

    1. Jordingsfeil??
    2. Ledere som går innpå hverandre ?

    Noen som har anelse ?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    255
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    jeg har lignende problem, jeg tror det er lydkilden min (pc lydkort) som sender feil ohm eller noe...

    men hører bare knitring når jeg spiller lavt volum.
    prøv og skru opp volum litt å hør om det forsvinner..

    pass på at ikke noen støm ledninger ligger nær signal kablene!!

  3. #3
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er ikke noe med lydkilde og gjøre, er effektforsterkeren i seg selv. Kobler jeg til en høytaler og skrur på forsterkeren kommer ulyden, og den er ganske høy.
    Kobler jeg til en phono kabel til signal utgangen så blir det enda værre & høyere ulyder.
    Skal demontere den og feilsøke litt.

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    En litt mer detaljert beskrivelse over galskapen med adyton.

    Når forsterkeren står på så avgir transistorene en summelyd, denne lyden blir forsterket til høytalerene når phonokabel ikke er tilkoblet.
    Så fort jeg plugger i phonokabel så blir det høy skrape lyd, ( kan minne om en platespiller der du drar stiften frem og tilbake på platen.

    Demonterte forsterkeren i går og fant egentlig ikke noe betydelige ting som kan ha noe med dette og gjøre.

    [ Ligger posten på feil emne siden det er så dårlig med tilbake meldinger ? ]

  5. #5
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    255
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hvis du tror det er transistorene som lager støy kan du ikke bare bytte dem ?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    beklager, mente transformator.
    denne summingen som man hører når man legger øret intill effekten er jo en normal ting. en annen effekt jeg har summer høyere når den står på tomgang.
    Er vel noe med hva som brukes av komponenter osv for strøm delen av en forsterker.

    Men at denne summingen forsterkes til høytalerene på tomgang har ikke vært og er ikke vanelig..

    Beklager om jeg formulerer meg på en vanskelig \ ikke forstående måte.
    Men takk for svar

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    !!Jordsløyfe!!

  8. #8
    Intermediate Session sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    682
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Betyr det at du fannt ut av det og fikk rettet det opp?

  9. #9
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2005
    Poster
    56
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    både og, når jeg dunker \ tar på forsterker blokkene så kommer det en knatre lyd. kan dette ha noe med jordings ?

    + det er et sett til høytaler terminaler på toppen av bak kabinett.. på venste siden er kabelen fra org ht utgang splittet og loddet på den øverste utgangen før det igjen går til utgangskort.

    På chan R så går - og + fra utgangskort sikringen direkte til terminalene.

    noen forklaring på dette ?

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •