Ikea LACK hack

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2007
  Poster
  22
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Ikea LACK hack

  I min søken etter et minimalistisk medie-møbel med riktige dimensjoner for HTPC, receiver, plass til senter-kanal på toppen (veggmontert panel) osv. har jeg funnet følgende løsning, realisert av brukeren "Freddy":

  http://avforum.no/minhjemmekino/show.php/Freddy

  Løsningen er realisert ved å 'kannibalisere' Ikea LACK-bord i størrelsen 55x55 cm med LACK-hylleplater. I den senere tid har imidlertid Ikea lansert en tv-benk

  IKEA | TV-løsninger | Møbler til flatskjerm | LACK

  som nesten har riktige dimensjoner (149 cm bred, 55 cm dyp) _unntatt_ den innvendige hylle-høyden som er latterlige 15 cm og knapt stort nok for en receiver i anorektiker-klassen og ikke i nærheten av stort nok for nok min Silverstone-baserte HTPC.

  Tanken min var å bruke hylleplatene fra LACK tv-bordet og bruke 2 stk LACK 55x55-bordplater hvert bord kappet i to som sideplater og innvendig skille for tre seksjoner. Innvendig hylle-høyde vil bli på på omlag 27 cm, total benkehøyde omlag 37 cm (uten ben). Vil oppnå god plass i høyden til komponentene mine og plass til tre komponenter i bredden (en i hver seksjon).

  Siden LACK-bordplatene er hule/fylt med papir så sliter jeg imidlertid litt med å se hvordan jeg skal få festet disse til hylleplatene etter at de er kappet i to (hule flatene vil vende oppover eller nedover). Noen som har tips til hvordan dette kan gjøres?

 2. #2
  Intermediate SveinS sin avatar
  Medlem siden
  May 2007
  Poster
  1,680
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  ....

  Stikk innom en byggevareforretning og få tilskjert noen lekter på 2-3 cm tykkelse med samme bredde som innvendig i platen, kapp dem så til innvendig lengde. Skjer bort papiret smør lim på lektene og bank dem inn i platene, så har du feste for hva du vil, skruer eller tapper.

  SveinS

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2007
  Poster
  22
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dette ble faktisk riktig riktig bra! Kappet 2 toms x 4 til riktig bredde og limte disse inn i åpningene i de "tomme" kappede LACK-bord-skallene. De delte bordene fungerer som sideplater og for å seksjonere benken, og er skrudd fast til bunnen på benken vha boltene som følger med det opprinnelige LACK-tv-bordet. Topp-platen har jeg bare lagt på og holdes på plass vha 8 trebolter. Har ikke satt på ben og benken er derfor 37.5 cm høy (27.5 cm innvendig) 55 cm dyp og har to seksjoner for fullbredde-komponenter samt en mindre seksjon (38 cm bred).

  Just what the audio video doctor ordered! Og totalprisen på 557 for delene ,- gjør jo at risikoen for prosjektet er minimal...

 4. #4
  Intermediate Troeen sin avatar
  Medlem siden
  May 2007
  Poster
  779
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  hei på mitt lack tv bord brukte jeg 63mm X 63mm
  og hylle er på 20cm - 10cm -20cm
  se link
  http://avforum.no/minhjemmekino/show.php/Troeen

  så mulighetene er mange med det tv bordet

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •