Charmed Quark

Har sittet noen dager og testet dette systemet.
Det tok en del tid og mye lesing for å få noe til å virke, men når man først kommer inn i det er det ikke så veldig innviklet.

Dette er et DIY program (software koster $495-$895, kan prøves gratis i 30dager) for fjernstyring av lyd, lys, varme etc.
Har prøvd ut et par enkle komandoer på Denon AVR-3806 og DVD-2900, og det fungerer utmerket.

Enkel forklaring:
Du lager rett og slett en fjernkontroll ved å velge en bakgrunn som du legger på knapper. Knappene må få egne komandoer for å gjøre ønsket handling.
Komandoene kan sendes via RS-232, IR, nettverk, Wifi etc.
Du kan lage egene fancy bakgrunner, knapper og lignende i Photoshop, og så legge de til i "Interface Designer" for et unikt interface.

Du setter opp hvert rom i huset som egene soner, slik at du bare velger hvilken sone du vil styre, og så spille av film, sette på musikk, endre volum, kanal, lysnivå, varme, persienner og alt annet du måtte ønske å styre.

Du kan for eksempel ha en server med mp3, filmer, internet tilkobling og lignende, Så velge å spille av mp3 via en forsterker på feks. kjøkkenet, mens du ser film på hjemmekinoen.
Lys og varme kan enkelt justeres via X-10 eller andre styresystemer for El-styring.

For de som måtte ønske å prøve dette selv vil jeg på det STERKESTE anbefale å lese "Quick Tutorial" ellers er sannsynligheten stor for at du ikke skjønner noe som helst.

Her er et nydelig interface som Ellisr63 på CQC forumet har laget.

Er det noen andre på forumet som har kjennskaper til eller bruker dette programmet selv?
Kunne ikke finne noen tråder om det.

(Finner ikke noe mer egnet sted å legge denne tråden)