Årets CES-nyheter fra Seas!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Lightbulb Årets CES-nyheter fra Seas!

  Det er alltid like spennende når Seas lanserer noen nye drivere. Hjemmesiden til Seas er nå oppdatert med nye drivere og en (tre) av nøkkelordene er Nextel Coated Paper. Som fan av Seas og høyttalerkonstruktør tillater jeg meg å presentere nyhetene slik jeg ser dem:

  E0044 Er vel det nærmeste Seas har vært et bredbåndselement de siste 20 årene i hvertfall. Det er snakk om en Excel-driver med 12cm chassis og Nextel-paper membran. I forhold til nivået ved 20 kHz er det bare ca 5 dB nede ved 10 kHz, og nivået holder seg godt til 20 kHz. Frekvensgangen er rett og slett nydelig og slaglengden er på de for Seas sedvanlige +/-3mm. Her kan man med letthet kjøre en delefrekvens på 10kHz om man er inneforstått med at spredningen blir relativt smal som følge av det.

  E0043 Er en skikkelig high end bass mellomtone etter samme prinsipp som ovenstående element. Frekvensgangen bærer preg av litt mer aktivitet og faller brått over 10kHz. Slaglengden er den samme og elementet egner seg nok (slik betegnelsen avslører) til mellomtone. Det er snakk om M15CH002 som også benytter det spennende Hexadym magnetsystemet som blant annet er kjennt fra den tidligere 15cm PP Excel mellomtonen.

  E0046 For første gang får vi se en Excel 10" med papirmembran. Den har 2" talespole og den gode slaglengden de oppnår med 20mm viklehøyde. Mms er halvtung og kraftfaktoren ser ut til å være stor nok til at dette elementet klarer seg med mellomstor kasse. Det må nok regnes som et dedikert basselement selv om det har 2-lags spole og stivt membran. Det er noe urolig oppover og allerede ved 550 Hz skjer det ting som det nok kan være greit å ha i litt avstand fra delefrekvensen. Imidlertid bør det være som skapt for 3-veis konstruksjoner med de ovennevnte elementene.

  Den tidligere standardserien ble en periode kalt "Basic", men heter nå "Prestige". I denne serien var det ikke de helt spektakulære nyhetene, men noen hadde de her også:

  H1397 Er en metalldome som tar opp arven etter H623 og H625. Dette er små neodymium diskanter, og den nye har metalldome og diffusor. Den har omtrent flat respons fra 1200 til 22000 Hz, og den står på greit helt til 40kHz. Oppbrytningene ser ut til å ligge på ca 26kHz, men representerer ingen peak i on-axis responsen. Off axis responsen ligger klart under on-axis responsen ved oppbrytningene så det er liten grunn til å frykte denne. Fs ligger så lavt som 1170 Hz, noe som må betegnes som lavt for denne type diskanter. Dette har de løst med et lite dobbelkammer. De benytter det nye brede opphenget så la oss håpe at de benytter fleksible lisser også på denne.

  Sist men ikke minst har de passive bassene fått en makeover med nye chassis. Dataene ser ut til (så vidt jeg husker) å være de samme som før med unntak av de nye chassisene som er tyngre. Var det ikke slik at disse skulle klare større slaglengde enn de gamle chassisene?

 2. #2
  Guru Snickers-is sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  11,171
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Og der dukket det opp et par til!:

  H1396 Tekstilvarianten av 1397. Denne har de samme features med bakkammer og lav resonansfrekvens. Den har også overraskende likt spredningsmønster som aluminium/titaniumsvarianten. Frekvensgangen ved 1500 Hz vil trolig gi litt mindre hodebry enn H1397.

  H1192 Slik jeg kan se av modellnummeret er ikke denne modellen helt nykonstruert. Imidlertid tror jeg dette kan være årets mest spennende nyhet. Membranet er tungt og ser ut til å være ganske tungt og kraftfaktoren er på hele 11,7, høyt for en 8", men trolig ikke høyere enn hva som trengs med såpass høy membranvekt. Videre ser det ut til at membranet er stivt og kantresonansen gjør at dette ikke er noen typisk mellomtone. Elementet har god slaglengde så dette kan bli en killer 25-liters bass. Jeg skal gjøre noen simmuleringer og se hva elementet er godt for.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •