BEL relaterte spm..
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2005
  Poster
  35
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)

  Question BEL relaterte spm..

  Heisann,

  Er noen måneder siden jeg ble ferdig med BEL og har fått lyttet mye med variert musikk. Syns de låter veldig bra, men har i en del sanger veldig skarp diskant ved høy volum. Så skarp at det nesten skjærer i ørene. Nå har ikke jeg akkuart high-end forsterker ( denon avr-1905) så jeg lurer på om det kan være noe i det? Har lenge tenkt på å bytte forsterker, muligens denon 3806 eller H/K avr 635. Hvordan vil lydbildet forandre seg ved bedre forsterker?

  nr2..

  Leste veldig mye på forumet før jeg begynte å bygge selv. Fant veldig lite om hvor nøyaktig kassen måtte være for at det skal låte bra. Mine høyttalere er iallfall ikke lik på millimeteren. Kanskje oppi mot 1 cm avvik enkelte plasser. Er det slik at jeg bør vurdere å bygge kassen på nytt?

  Mvh Thomas

 2. #2
  Active
  Medlem siden
  Nov 2004
  Sted
  Sandnes
  Poster
  422
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  Jeg har BEL Mk I og synes at en av de beste egenskapene er at den ikke har skarp diskant i det hele tatt. Dette var et problem med phonar p40s til 15k. Problemet er at ht produsenter tukler med frekvensgangen for å få imponatorfaktoren.

  Jeg bruker forøvrig hk avr 7000 for å drive de, spiller avsinding høyt uten tegn til forvrengning.

  Mulig at problemet ditt skyldes dårlig innspilling, jeg har fått inntrykk av at mange nye "pop" plater er innspillt for å lyde bra på boomboxer.

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2005
  Poster
  35
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  mulig mulig Jeg har ikke peiling. Derfor jeg spør Kan ikke spille så veldig høyt med 1905. Blir fryktelig varm ved høyt volum.

 4. #4
  Active
  Medlem siden
  Nov 2004
  Sted
  Sandnes
  Poster
  422
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  Du kan jo prøve å få lånt hjem en 2ch effektforsterker og se om det hjelper. Bruker du subben sammen med dem? Hvis du gjør det burde denonen gi nok krefter. Bruker selv Bel 2,5 + svs pb 10 isd, men hk'en på 2x110w klarer å drive de fullrange også.

  Hvor høyt spiller du når det begynner å låte slitsomt, jeg kan fint spille på 100db gjennomsnitt uten problem.

  Jeg har også plater med plagsom diskant

 5. #5
  Newcomer
  Medlem siden
  Jun 2005
  Poster
  35
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  pleier å slå av subben når jeg hører på musikk. Kan jo bare være plater med slitsom diskant Clapton - change the world låter jo helt rått på høy volum, men andre ikke. pytt pytt. kan vel ikke få alt i pose og sekk. Skal prøve å få lånt en god forsterker. takk for svar

Tags for this Thread

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •