Som svoren HIFI og stereo entusiast biter jeg nå i det sure eplet og innrømmer at surround er litt gøy. Det jeg har tenkt å gjøre er å koble en surround reciever direkte til forforsterkeren (Electrocompaniet) gjennom pre-out slik at jeg fortsatt kan høre på musikk gjennom den gamle forforsterkeren. Anlegget jeg har fra før består av en modifisert Eltek/Dynabel Exact som drives av Electrocompaniet 250W og to basskasser med 12” Vifa Premium Line elementer som er aktivt delt på 100Hz og drives av NAD 200W.

I første omgang tenker jeg og drite i senterkanal i og med at jeg og kona stort sett sitter i grei lytteposisjon i forhold til høytalerne. Det jeg tenker å bygge er to små bakhøytalere. Jeg gidder ikke å matche kvaliteten i resten av oppsettet, og er først og fremst interessert i noe som funker greit.

Kandidater jeg har sett på er:
Dynabel/Eltek ISIS (700kr): Liten og grei høyttaler, men jeg har råd til dyrere høytalere.
Andre kandidater er:
http://home1.stofanet.dk/troels.grav...b/W11XT_DX.htm
http://home.new.rr.com/zaph/audio/audio-speaker14.html
http://home.hetnet.nl/~geenius/HATT-SE.html
http://home.hetnet.nl/~geenius/HATT-III.html

Jeg tror selv at HATT-III er et godt alternativ selv om for eksempel HATT-SE og W11XT har Seas elementer i samme serie (Excel) som mine Eltek/Dynabel Exact.

Er det noen som har noen innspill/forslag/alternativer?

Ellers skal jeg også kjøpe meg en surround reciever til å drive høytalerne. Merker jeg har sett på er Marantz, Yamaha og Denon. Hva anbefales her? (Må ha digital coax inn, og pre-out)