Hei
Håper å kunne få noen svar jeg kan forstå i denne delen av forumet.
Jeg har ett par høyttalere der jeg ikke forstår hva som skjer med de...
Får en slags klirrelyd i basselementene som gjerne kan sammenlignes med lyden man kan få fra en dårlig konstruert bassrefleksport. Altså noe som går "frrr, frrr" for å prøve å forklare
Dette oppleves gjerne på elektronika med litt tyngde i bassen og med litt høyt volum, men ikke veldig høyt heller. På Radioshack peaker lyden på ca. 95 - 100 db når problemet inntreffer. Målt på litt under 1 meter fra høyttalerene.

Dette er det andre paret med slike høyttalere der jeg har samme problem, og da er jo spørsmålet om det er noe som kan gå i stykker på delefilteret som gjør at dette oppstår. Jeg testet høyttalerene med det samme jeg mottok de, og da kunne jeg ikke legge merke til dette, men det har på en måte utviklet seg gradvis. Jeg hadde tilfeldigvis nytt basselement liggende, og byttet ut det ene med dette, og det var fremdeles problemer.
Jeg har ikke spilt veldig høyt på disse høyttalerene heller, i motsetning til det første paret jeg hadde, der jeg antok at det var partymodus som knekket de... Ikke har jeg samme forsterker heller.

Ved undersøkelse av elementene er det ingenting som tyder på at det skal være noe galt med disse. Ingen skrapelyder eller synlige defekter på spolen.
Høyttalerene er 3-veis og har en følsomhet på 92db. De skal tåle 120W kontinuerlig belastning og 240W repeterende. Mulig Hegel H100 er litt svak, men trodde ikke det skulle være noe problem før jeg presset den til det ytterste.
Jeg ønsker å finne ut hva som gjør dette, slik at jeg kan reparere høyttalerene og få eliminert problemet. Nye komponenter er svindyre. For nye delefilter skal importør ha 6000 kr, og basselement koster 2750 pr stk (det er 2 stk basser pr høyttaler) Da blir det fort kostbart.