christiansands CL200

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 15 av 15
  1. #1
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    christiansands CL200

    heisann. det har vært rolig fra meg en stund nå. men no er stillheten brutt
    har startet på aleph2 prosjektet såvidt nå. men inntil noe skjer der så får vi nøye oss med et lite side prosjekt et prosjekt med enorme potensiale.
    det er christiansand lydfabrik sin CL.200. fikk tak i en slik til skampris
    og vil gjerne fremstille den her, for alle dere som gikk elektro, men ikke fullførte hehe. ( det var derfor jeg fikk den så billig)

  2. #2
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har tatt en mengde bilder. men får desverre ikke overført dem før jeg finner kabelen. 100,- finnerlønn

  3. #3
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    et par bilder.

  4. #4
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ser kjekt ut det
    angrer litt på at jeg solgte min nå!
    utfra bildene dine ser det ut som det er 2 versjoner av cl200. min hadde separat inngang og psu kort, med 4 10k lytter i sistnevnte..
    byttet alle transistorene mine 2-3 ganger, den var litt dårlig sikret, håper ikke du må gjøre det samme

  5. #5
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ja det var vistnok flere versoner av den. min verson er godt sikret mot det meste. har kommet et stykke lengre nå. håper på lyd til helgen
    bilder kommer.

  6. #6
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    litt flere bilder.

  7. #7
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    nesten ferdig

  8. #8
    Intermediate Session sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    682
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Et kanskje litt dumt spørsmål, men er det meningen at man skal forstå hvordan selve forsterker delen fungerer når man går elektro?

  9. #9
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    ja det var vel halve meningen med denne som skole prosjekt vil jeg tru.

  10. #10
    Expert
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    5,562
    Takk & like
    Nevnt
    2 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    kan ikke huske vi gikk gjennom noe særlig av skjemaene til den der.
    er ikke mye som ibefatter grunnkurs, bare basic transistor, kondensator, transformator....
    i dag er det enda mindre komponentlære enn før og..
    men går man videre elektronikk så blir det en del feilsøking etc.

  11. #11
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    da har vi komme så langt at vi satte strøm på den,,,,,,,................................ nei det var ingen smell og blå røyk hehe.
    den var helt normal. da var det på tide med målinger. sjekket minimum og maks bias uten transistorer. og det var på samme hår for begge kanaler.
    dette blir for lett:-D hehe. skal lodde transistorer i kveld, så får vi se i morgen.
    enten har den brent opp, eller så spiller den pene toner i morgen :-D

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2010
    Poster
    1
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bygde denne for noen år siden og tok den fram for noen uker siden.
    Min vanlige receiver ble stum brått...

    Har satt på ferrittkjerner på signalkabelen før hovedkort tilkoblingen og etter inngangskortet.
    Den brummer litt når man drar på uten lyd fra kilde, uansett kilde uten dette merket jeg.

    Bestilt nye intærne signalkabler og nettilkobling med filter + jord. (vårt byggesett kom uten nettilkobling med jord???!)Kommer iløpet av september.

    Kobla den på mine PSB T-65 nå og ble j***a overraska, klart og fint, volum på ca 14 i forhold til en annen tråd her inne med samme forsterker. (Bruker min gamle Phillips CRT TV som "forforsterker" til PC'en)

    Kos deg med amp som kan drive det meste jeg har hørt på av høyttalere.

    PS. recieveren som ble stum var en Yamaha RX-V861-1 (siste "1"=versjonen, ble til slutt 3 av denne pga HDMI oppdateringene.)

    Beklager langt svar, 2 whiskey og fiin lyd. hehe

  13. #13
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hei og hopp har vært stille her en stund. oppstarten gikk ikke helt som planlagt. det lønner seg å se hvor kommaet er jeg skulle jo ha 0,05V ikke 0,5v. det endte med at releet slo ut. men oppdaget også kontakt problemer i PSU'n (som var ferdig loddet). i kveld har jeg endelig orket å se på den. ene kanalen (som ikke releet smalt over på) er nå stabil ved 0,26V.
    PSU'en er OK. det gjenstår å se med den andre kanalen.

  14. #14
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    aaaarrrrggggggggg!!!!!! trur du faan ikke potmeteret var gåent da. ikke rart jeg ikke fikk lyd i den kanalen som var ferdig justert og alt virket bra.
    etter en del feilsøking så ble det klart. så satte på en fin motstand i serie med pluss, og koblet meg rett på inngangen på forsterkerkortet. og ja da. der var det lyd. ikke er den til å klage over heller:-D bare siste kanalen igjen da.
    der vil ikke releet slå inn iigjen. noen forslag? skal ta litt målinger i morgen.
    men i kveld skal jeg drikke opp ølen jeg startet på. ikke mere elektronikk i denne tilstanden hehe

  15. #15
    Intermediate
    Medlem siden
    Feb 2008
    Poster
    1,412
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    har nå funnet ut at det mest sansynlig er en transistor som tok kvelden.
    tror jeg har har en liggende, så skal bytte den i morgen om jeg finner den.
    på den annen side, så spiller den fungerende kanalen utrolig godt.
    en smule varmt, ala EC. har ikke fått testet den på noe tungt enda. men det kommer:-D

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •