Altibox/Lyse siste oppdatering har fjernet HDMI muligheten - Side 3

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 3 av 4 FørsteFørste 1 2 3 4 SisteSiste
Viser resultater 41 til 60 av 62
  1. #41
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Dennis
    Du kan skrive tilbake at det kun er Lyse og Viasat som foreløpig bruker HDCP.
    Feilen med Canal Digital sverige's HD sendinger må være noe annet da de ikke bruker HDCP enda.

    Ok...skal informere om det.
    Er du 100 % sikker på dette da ???

  2. #42
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Penge58
    Fikk følgende svar fra Yamaha servicesenter i Norge i dag:


    Vi har også mottatt problemstillingen fra 5 - 6 andre.
    Men det er kun fra Lyse sine bokser vi har fått rapportert problemene fra.
    De samme kundene har ikke problemer med vanlig AV utstyr, så problemet
    ligger
    nok i boksene.
    Men vi prøver nå å få vår teknisk avdeling i Japan til å sjekke ut hva som
    kan være problemet.
    Jeg vil komme tilbake så fort vi vet noe.

    For å kunne hjelpe oss i søket, ber vi om hvis mulig at du sjekker info fra
    forsterkeren vedr. dens mottatte
    signalinfo.

    Se brukermanual side 46.
    Skriv det du får fram på On Screen Display når forsterkeren står med boksen
    tilkoplet på rett inngang
    Få da med info både fra Lyd info og Video info.

    Kan og legge til at noe tilsvarende problem har Canal Digital i Sverige ved
    sending iav HD signaler.
    Dette er feil fra CD sin side og de retter nå opp sin software.
    Hadde samme problem. Byttet HDMI til en av lyse sine kabler. Så funket alt igjen.

  3. #43
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av brultmix
    Hadde samme problem. Byttet HDMI til en av lyse sine kabler. Så funket alt igjen.

    Så du fikk en HDMI kabel med Lyse boksen ???
    Jeg fikk ikke det her. Sandefjord Bredbånd er Lyse partner.
    Kan det være et kabel problem...kan det ha noe med skjerming, støyimmunitet, ledningstversnitt osv ??

    Byttet du tilbake igjen, frem og tilbake noen ganger for å være helt sikker på at det var kabelen ?

  4. #44
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Selv om jeg ikke hadde så mye tro på kabelteorien så dro jeg nå for å kjøpe en som forhandleren kaller høykvalitetskabel, gullforgyllet og det hele, til en helt annen pris enn den jeg hadde fra før av.

    Desverre hadde dette ingen effekt overhode.
    Akkurat det samme.

    Så dette med kabelteorien tror jeg bygger på en tilfeldighet.

  5. #45
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    168
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg skiftet også kabel for å prøve det. Ingen effekt. Siden Lyse sender HDMI versjon 1.2 burde dette virket iflg Yamaha Norge. Så vi får se hvem som har feilen etter at Yamaha har kikket på saken.

  6. #46
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    83
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er det noe nytt her?????

  7. #47
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    168
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Snakket med Yamaha i går ettermiddag. Lyse it-support skulle skaffe en slik forsterker og teste denne. Yamaha mente Lyse hadde feilen, i like måte med Canal digital i sverige. Det gjaldt visningsformen. Uansett, virker heldigvis som Yamaha tar dette seriøst, og håper at Lyse gjør likedan.

  8. #48
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Nå skal det sies at hdmikabelen som ikke virker koster 800,- og funker ikke.

    Det som funker for meg og en annen kompis er meg er å bytte til en av hdmi kabelene som Lyse har med i boksene sine. Kan ikke tenke meg dette er av ypperste kvalitet, men så lenge det funker for meg er det gudd.

  9. #49
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    83
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Brultmix, hvilken reciever er d du har da??

  10. #50
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Alexhighdef
    Brultmix, hvilken reciever er d du har da??
    Yamaha RX-V663

    Ring Lyse for å få en manuell oppdatering til boksen i tillegg.

  11. #51
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg har også være i kontakt med Yamaha Norge og har testet ut forskjellige ting på min forsterker for dem. Det konkluderte med at de ville ta kontakt med Japane for å få sjekket ut dette.
    Det finnes flere versjoner av HDCP og i følge Yamaha kunne ikke Lyse Tele redgjøre for hvilken versjon de brukte. Mest trolig bruker de versjon 1.3 som er den nyeste.
    Får håpe IT support hos Lyse Tele får testet med en RX-V663 og får testet det selv....

    Lurer hvirkelig på hva som er spesielt med HDMI kabelen til Lyse siden det er en her som har fått det til å funke med deres kabel og ingen andre......skulle vært morro og visst.

  12. #52
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Siste fra meg....jeg har vært hos Sandefjord Bredbånd og fått tak i den kabelen som skal følge med alle Altibox boksene...gjorde ikke det hos meg fordi jeg var så tidlig ute med å få en slik boks.
    Plugget inn kabelen og voila....alt fungerte.

    Kabelen jeg fikk har følgende spesifikasjoner:

    Top Quality Connectors – highly conductive resulting in zero data loss transmission 100% Digital

    Version 1.3b certified – category 2 transferring digital and audio signals at 10.2GBPS, supports Deep Colour with 30-bit, 36 bit, and 48-bit xvYCC, sRGB, or YCbCr and supports Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio

    19 pin backward compatible with DVI cables

    Highest grade oxygen-free copper wire manufactured by Copartner ensuring you, the customer, the cleanest possible transfer

    Supports Full HD 1080p, 1080i, 720p

    HDCP Compliant

    Triple internal Shielding to eliminate interference

    Durable PVC Jacket

    30 AWG

    Tested up to 340 MHz



    Markings on the cable and what they mean are as follows:
    ACON E74020-C
    AWM is Appliance Wiring Material
    STYLE 20276 is the type of cable
    80oC 30V VW-1 means that it passes the UL vertical flame test

  13. #53
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    168
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fikk svar fra Yamaha Norge i dag. Lyse hadde testet med en Yamaha RX-V663. Det gikk fint. De hadde visstnok hatt problem med noen av HDMI kablene, men hvis du bruker den kabelen som LYSE vedlegger dekoderen skal det visstnok virke. Jeg kan ikke huske å ha fått HDMI vedlagt, men skal prøve å få tak i en "ORIGINAL" HDMI via et Lyse servicesenter...

  14. #54
    Intermediate Ingeniør'n sin avatar
    Medlem siden
    Jul 2005
    Poster
    4,105
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av Penge58
    Siste fra meg....jeg har vært hos Sandefjord Bredbånd og fått tak i den kabelen som skal følge med alle Altibox boksene...gjorde ikke det hos meg fordi jeg var så tidlig ute med å få en slik boks.
    Plugget inn kabelen og voila....alt fungerte.

    Kabelen jeg fikk har følgende spesifikasjoner:

    Top Quality Connectors – highly conductive resulting in zero data loss transmission 100% Digital

    Version 1.3b certified – category 2 transferring digital and audio signals at 10.2GBPS, supports Deep Colour with 30-bit, 36 bit, and 48-bit xvYCC, sRGB, or YCbCr and supports Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio

    19 pin backward compatible with DVI cables

    Highest grade oxygen-free copper wire manufactured by Copartner ensuring you, the customer, the cleanest possible transfer

    Supports Full HD 1080p, 1080i, 720p

    HDCP Compliant

    Triple internal Shielding to eliminate interference

    Durable PVC Jacket

    30 AWG

    Tested up to 340 MHz



    Markings on the cable and what they mean are as follows:
    ACON E74020-C
    AWM is Appliance Wiring Material
    STYLE 20276 is the type of cable
    80oC 30V VW-1 means that it passes the UL vertical flame test
    Merkelig ???

    Trodde HDMI kabel var HDMI kabel. Temaet har vært diskutert side opp og side ned og en rimelig HDMI kabel skal være like god som en rådyr, så lenge vi snakker om korte kabler på kanskje maks 3 m. Har selv litt problem med at min Pioneer KRP500M ikke velger rett videoformat når den snakker med Alibox dekoderen. Dermed må jeg sette det selv manuelt samt å koble direkte, ikke gjennom forsterker.

    Kanskje jeg skulle prøve den originale kabelen som forsatt ligger i esken ?
    Stereo: Passlabs X250.5|Xindak Muse 1.0|AudioGD NFB27|Classe CP-500|Rega P3|Squeezebox|Martin Logan SummitX|Velodyne CHT10R
    Kino:Rotel RSP1572/RMB1575|Oppo BDP103|Boxee Box|Pioneer KRP-500M|Focal Elektra1027be/Profile908|SVS 2039PC+ med mer

  15. #55
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    168
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    DET VIRKET. Yamaha Norge tror det er pga av vi har v 1.2 HDMI kabler hjemme eller noe. Uansett. Hvis du fikk HDMI bok på et tidlig tidspunkt fulgte ikke denne HDMI kabelen med fra Lyse med. Gå til et Kundesenter og forklar, så får du antagelig utlevert den kabelen du trenger...:-) Tekniske finesser er noe drit. Gi meg component tilbake, så slipper vi kopisperrer og slikt unødig hodebry....

  16. #56
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ja samma erfaring som noen beskriver her.
    Jeg var tidlig ute med å få altibox og da fulgte det ikke med noen HDMI kabel.
    Teknikere hos Sandefjord Bredbånd bad meg om å komme ned og hente en HDMI kabel hos dem og prøve. Da jeg kom ned satt damen i resepsjonen med en eske med HDMI kabler bak seg og jeg trang ikke forklare noe...bare si at jeg skulle hente en HDMI kabel så det er tydelig at det er mange som er innom og henter en slik kabel om dagen....

    OG....jeg tror ikke denne kabelen er spesielt dyr heller.
    Den jeg kjøpte på Elkjøp kostet rundt 300,- for 1,5 meter og var gullforgyllet og så ganske så proff ut. Den jeg fikk hos Sandefjord Bredbånd var helt vanlig sort men så egentlig ikke ut som en billigkabel men heller som en av disse gatchet kablene som mange vil prakke på deg.

    Om du sjekker litt rundt på nettet vil du se at dette med HDMI versjon 1.3 går på testing og ikke endring av spesifikasjoner. Kabler og utstyr skal altså testes etter en spesifikasjon som kanskje (for alt jeg vet) er strengere enn 1,2

  17. #57
    Newcomer
    Medlem siden
    Aug 2007
    Poster
    110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så kabelteorien viste seg å stemme allikevel. Godt å høre.

  18. #58
    Newcomer
    Medlem siden
    Jun 2008
    Poster
    158
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sitat Opprinnelig postet av brultmix
    Så kabelteorien viste seg å stemme allikevel. Godt å høre.

    Ja faktisk...
    Er den første til å innrømme det selv om ingen foreløpig har kunnet forklare hvorfor....

  19. #59
    Newcomer
    Medlem siden
    Sep 2008
    Poster
    83
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    D virket hos meg og, byttet ut monster kabelen mot den orginale som jeg fikk ny hos lyse... Så hadde jeg lyd å bilde på alle kanaler igjen

  20. #60
    Newcomer
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    32
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har sendt noen henvendelser til Lyse for å få svar på om det har vært hjort noen utredelse og statusen på situasjonen, men så langt har de svart svært irrelevant i forhold til spørsmålene.
    Om tiltak har blitt gjort og om jeg kan få en HDMI-kabel fra Lyse som jeg tror ikke fulgte med de første boksene.

Side 3 av 4 FørsteFørste 1 2 3 4 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •