Sveriges Radio (SR) har startet testsendinger med radio i det svenske digitale bakkenettet (for TV).

Det sendes ft. 3 radiokanaler i mux1 ("SVT-muxet"): SR P1, SR Klassiskt og SR P3.

Testsendingene skal pågå ut 2009, og det kan bli endringer i kanalutvalget underveis. Det spesielle med disse sendingene er at de signalleres som TV-sendinger, hvilket fører til at kanalene legger seg inn i TV-lista på mottakeren i stedet for radio-lista (for de mottakerne som greier å skille mellom TV og radio...). I Boxer Sverige's offisielle kanalrekkefølge, får kanalene plassene 801 - 803. Det er knyttet EPG til kanalene, og tekstv (SVT Text) er tilgjengelig. Kanalene sendes ukodet.

Har testet på 3 mottakere: Sony KDL-46V3000 (m/innebygget DVB-T, mpeg2-tuner), Canal Digital's kombituner CDC-7000ST (mpeg2) og RiksTV's Grundig DTR 8740 MHP. Sony-TV'n og Grundigboksen funket greit (dog med infoskilt synlig kontinuerlig (ikke bra for plasmaskjermer :!: ) og teksten "Det valgte programmet er ikke innstilt" (Sony) og "Ingen lyd/bilde eller venter på program oppdatering" (Grundig)), mens CD's kombiboks meddelte "kodet kanal", og slapp ikke lyden gjennom.

Har hittil ikke funnet info på hverken SR eller Teracom's nettsider, men på SVT Text side 525 er testen omtalt. Der går det bl.a. fram at radiokanalene til å begynne med blir sendt med svart skjerm, men at "SR's ambition är att utveckla bildstöd under försökets gång". Antar at CDC-7000ST vil greie lyden når dette "bildstödet" kommer.

Noen andre som har fått inn disse radiokanalene i det svenske bakkenettet? F.eks. folk med Vantage HD7100TS. Skulle vært artig om noen kunne lese av bitraten på lyden (tre trykk på INFO-knappen på Vantage...).

Mvh
Brumlebass 8)