Smart kortdeler for digital-TV!!!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Feb 2008
  Poster
  1
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Smart kortdeler for digital-TV!!!

  Som kjent har Sverige allerede hatt bakkesendt digital-TV en stund nå, og Sveriges svar på RiksTV er Boxer. Det svenske foretaket Teknikcompaniet selger et produkt som kan være interessant også i Norge dersom det skulle fungere like bra som det gjør i Sverige.

  Produktet har en løsning som gjør at man kun trenger ett programkort fra leverandør selv om man ønsker å bruke abonnementet på flere dekodere/mottakerbokser. En hovedenhet kopierer informasjon fra programkortet og sender dermed denne informasjonen til såkalte mottakerkort som er plassert i en dekoder (mottakerboks) der man ønsker å se digital-TV.

  Dermed kan man f. eks. ha en mottaker i hver etasje hvor man kan se på ulike kanaler samtidig selv om man altså kun har ett programkort/abonnement. Man deler altså kortet på flere mottakere. Løsningen kan overføre signalene via egen kabel, via antennenettet i huset/bygningen og kanskje mest interessant; trådløst. Den trådløse utgaven koster 1495 sek, og da følger det med i tillegg til hovedenhet/sender, tre mottakerkort/klienter, og dette systemet skal ha en rekkevidde på opptil 100m. :-D

  Systemet skal støtte Conax CA modul og Canal Digital dersom man har et CA-modul eller en mottaker som ikke låser originalkortet. I utgangspunktet skal nok denne løsningen brukes innenfor en husholdning der man har TV i flere etasjer, men mange som bor i leiligheter eller i områder der rekkevidden er tilstrekkelig vil nok også benytte seg av muligheten ved at flere kan bruke samme abonnement. :twisted: Det skal visstnok være mulig å koble opptil hele 64 mottakere til en hovedsender, og da blir utgiftene minimale. Det ligger for øvrig en film på Teknikcompaniets hjemmeside som enkelt beskriver hvordan det fungerer.

  Link til foretak:
  Teknikcompaniet

  Link til produktbeskrivelse av Future Wireless Cardsplitter:
  Teknikcompaniet

  Link til annonse på markedsplassen blocket.se:
  Trådlös Cardsplitter för Boxer m.m SE FILMKLIPPET

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Jul 2007
  Poster
  127
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Selv om både Canal Digital og RiksTv bruker Conax, så tviler jeg på denne kan brukes sammen med RiksTV.
  Grunnen til det er at initialiseringen av smartkortet er litt forskjellig. RiksTV sender foreksempel tre forskjellige varianter av "INS 26" til kortet under oppstart, mens det som har vært vanlig tidligere er 1 gang. RiksTV sender også en annen instruksjon jeg ikke har sett tidligerer, INS C2, før det er klart til å ta imot ECMs fra CA-modulen.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •