pt-ae500e og dvi

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 16 av 16
  1. #1
    Active lars^ sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2004
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    pt-ae500e og dvi

    mulig dette skulle vært under htpc men tar en sjanse

    er det noen som får ae500 i wide720 mode når den et tilkoblet via dvi?

    når jeg setter oppløsning til 1280x720 kommer det svart kant oppe og nede på bildet, i 1280x1024 fyller bilde ut men det blir naturlig nok komprimert i høyden.

    kan virke som om skjermkortet tror at det har med en 1280x1024 skjerm.

    med vga tilkobling er det ikke noe problem, men hadde jo hvert gøy om ting hadde funka som det skal med dvi også,

    har geforce skjermkort, noen som har samme problemet på ati?

  2. #2
    Newcomer
    Medlem siden
    Jan 2004
    Poster
    9
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Sjekk at du bruker EDID2 modus på prosjektoren.

  3. #3
    Active lars^ sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2004
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    gjør det ja..

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har du geforce skjermkort?

    Leste på et annet forum at nvidia er klar over problemet, og vil komme med drivere som takler ae500 1280x720 dvi etterhvert..

  5. #5
    Active lars^ sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2004
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm.. har det ja. det var da merkelig.

    dette er ikke noe problem med ati eller?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ati fungerer visstnok uten problemer.

    Du kan kikke på denne linken fra nvidia support

    http://support.nvidia.com/Content/nv...8-eedf0e19c574

    Jeg vet ikke om det har noe med saken å gjøre, men jeg forstod det slik at "custom" oppløsninger ikke funker med nvidia.

    Uansett, jeg har aldri fått 1280x720 til å fungere med panasonicen. Kun blå skjerm. Alle andre oppløsninger går greit.

  7. #7
    Active lars^ sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2004
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm.. sjekka siste driveren, de har kanskje gjort noe med det nå

    "Improved HDTV Y Pr Pb component out support for 480i, 480p, 720p, and 1080i formats"

    får sjekke det..[/quote]

  8. #8
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    En ting til..

    Tipper at 1280x720 oppløsningen med svart kant oppe og nede i virkeligheten er 1280x768, men mangler de ekstra 48 linjene oppe og nede? Har du ekte 1:1 1280x720 skulle bokstavene på lerretet bli like klare og fine som på en monitor (hvis ikke enda bedre pga digital overføring).

  9. #9
    Active lars^ sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2004
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    når jeg kjører 1280x720 får jeg ganske masse svart oppe og nede, blir som å kjøre 1280x720 på en 1280x1024 skjerm..? hvis jeg går inn i driveroppsettet på den som heter flat panel display så får man fire valg.

    display adapter scaling--> bilde fyller helt ut

    centered output --> bilde kommer med svart kant oppe og nede

    monitor scaling--> her blir det ikke noe bilde

    fixed aspect ratio--> stor svart kant nede

  10. #10
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Så en som hadde denne løsningen (mulig dette gjelder vga-kabel. Har ikke fått testet det selv):

    I got mine working at 1280x720 last night with my GeForce4 TI-4200! Prior to this mine only worked at 1024x768 and below. The problem was the refresh rate! Here's what I did last night:

    1. Upgraded to latest NVidia drivers. (Probably not req'd, but always a good idea)

    2. Display Properties -> Settings : Click {Advanced} button

    3. Advanced Display Properties -> {Monitor Tab} : set Refresh Rate to 60Hz

    3. Advanced Display Properties -> {NVidia GeForce Tab} : set output device to the output port that the AE500 is on.

    4. Display Properties -> {Settings} : Set resolution to 1280x720

    Ka-pow! 1:1 1280x720!

    I might have some of the labels wrong above, I'm writing this from memory, but it worked great on mine early this morning!

  11. #11
    Active lars^ sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2004
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm.. skjønner ikke helt hva han mener med det output port greiene..
    finner ikke noe som ligner på det.

    tror jeg gir opp jeg.. du får si fra hvis du får det til :idea:

  12. #12
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Siste forsøk på "hjelp" fra meg..

    Installer powerstrip, http://entechtaiwan.net/util/ps.shtm
    Litt vanskelig å bruke men med litt knoting bør det gå.

    Litt info jeg fant angående dette programmet:

    Soren, having just acquired an AE500 a few days ago, I've noticed that the standard 1280x720 (LCD) configuration in powerstrip works just as is without you having to change anything. The only side effect (?) I've seen is that after power-up you have to switch the projector input signal away from DVI (e.g to Component) and then back again to DVI -- this is required to get the projector to synchronize the left most side of the screen. I've not had time to experiment with this further and will likely only be able to do so in a couple of weeks. Also take into account that GeForce cards typically make it more difficult to get the settings right than with ATI cards.

    Henta dette fra:

    http://www.gumboot.co.nz/forums/topic.asp?TOPIC_ID=167

    Skulle ha testa ting selv, men har ikke muligheten til det for tiden..

    Lykke til...

  13. #13
    Active lars^ sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2004
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    hmm.. nvidia gjør det neimen ikke lett for oss!

    har egentlig ikke skjermkort med dvi i htpc for øyeblikket, men skal kjøpe et nytt skjermkort så det er mest et spørsmål om jeg skal oppgradere det i hoved pc'n og flytte det gamle over i htpc eller om jeg må kjøpe et til htpc'n..

    får nesten prøve det siste tipset en gang til uka.. takk for hjelpa!!

  14. #14
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Fikk dvi 1280x720 til å fungere slik:

    sett projektor i edid2 modus

    display properties -> settings -> advanced
    velg flik for kortet, f.eks geforce4 Ti 4200
    velg nview display mode i menyen til venstre
    velg monitor #2 (eller #1 hvis projektoren er der)
    device settings -> device adjustments
    velg display adapter scaling -> ok -> ok
    sett oppløsning på projektor til 1280x720

  15. #15
    Active lars^ sin avatar
    Medlem siden
    Mar 2004
    Poster
    373
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    vet det funker da.. men projektoren står da i feil mode.. skulle stått i wide 720 men står i sxga eller no? det betyr at skjermkortet skalerer 1280x720 opp til 1280x1024 og projektoren skalerer det bilde til å passe.. vet ikke om dette har noen betydning på bilde men det er nå hvertfall totalt unødvendig at det skal være sånn!

  16. #16
    Newcomer
    Medlem siden
    Apr 2004
    Poster
    8
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hentet nye forceware 61.12 betadrivere herfra: http://downloads.guru3d.com/download.php?id=10

    Projektoren rapporterer nå wide720.. Ser ut som alt er i orden..

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •