Bildekvalitet: LCD TV vs LCD prosjektor

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2005
  Poster
  74
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Bildekvalitet: LCD TV vs LCD prosjektor

  Hvordan er forskjellen i bildekvalitet på overnevnte i ca samme prisklasse. Tenker på en midlertidig Videoseven 40" LCD-TV LTV40DA eller en Sanyo Z4 på dreamscreen dynagrey 77". Z4 har jo en oppgitt kontrast på 7000:1, men tv'n bare har 1000:1, er den store forskjellen "reell"? Måles det på forskjellig måter, eller har prosjektorer så høy kontrast fordi de lyser så sterkt slik at den praktiske kontrasten er relativt tilsvarende tv'n?

 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  1,049
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Å sammenligne bildekvalitet på en 40" LCD med en PJ blir ikke helt relevant. Det vesentlige for ditt valg må være bruksområdet.
  De største forskjellene på disse to løsningene er kravet til lyskontroll, og størrelse på bilde.

  Hvis du har et rom som du kan gjøre helt mørkt, og hovedaklig skal se film, er projektor et opplagt valg. En moderne PJ gir lett et godt skarpt bilde på 100", og dermed en overlegen kinofølelse. Kontrast tallene på PJen er oppgitt med bruk av autoiris, som alltid vil ha en viss reaksjonstid, og de kan dermed ikke direkte sammenlignes med LCDens kontrast.

  Hvis du derimot har et rom som alltid vil ha endel lys og skal se like mye TV som film, er en plasme eller LCD en mer praktisk løsning. Kinofølelsen er ikke helt der, men du kan raskt skru den på for å se nyheter såvel som en film. Strølys fra lamper og vinduer er ikke noe stort problem.

  Når det gjelder pris må du nok minst like høyt for en god skjerm (god plasma/LCD VS PJ ink. lerret) enn for en god PJ løsning.

  Mitt råd er å tenke bruksområde før man graver seg for langt ned i tall, spesifikasjoner og priser (Selv har jeg en Epson TW6000 PJ i kjellerstua for film, og en vanlig Phillips 32" CRT for vanlig TV titting i stua).

  Lykke til !

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •