Hvilken prosjektor med disse kastebegrensningene ?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 4 av 4
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2006
  Poster
  4
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Hvilken prosjektor med disse kastebegrensningene ?

  Hei godtfolk. Planlegger en ny TV krok nå mens vi endrer på stua, og i den forbindelse skal vi hive ut gammelt røkkel, inkl en drital dataprojector som har det dårligste bildet jeg har sett.

  Her er casen som må løses: prosjektor må i bakkant på den ene veggen, opp i taket. Avstanden derifra til 'multimediaveggen' hvor lerretet skal være er ca 5 meter. Ved å bygge ut veggen noe, plassere projector 10 cm ut i rommet, og lengde på ca 30 cm, vil linsen komme ca 4,5 meter fra lerretet.

  Sitteposisjonen vil være omtrent rett under denne, mulig litt lenger, slik at sitteavstanden blir rundt 4 meter.

  So far so good. MEN: veggen det skal projekteres på er kun 3 meter bred, og da blir det for hårete med 220 lerret, ingen plass til høytalere.

  Så jeg tenkte at 1.70 vil være mer enn bra nok til dette formålet, slik at høytalerene ikke blir altfor far out plassert i forhold til tv skjermen som er gjemt bak lerretet.

  Nuvel. Tenkte først å kjøpe en TX200 pga bra reviews, men ser ut som denne ikke klarer så 'smått' på denne kasteavstanden. I følge kalkulatorene ser det derimot ut som både AE900 og Z4 er i stand til dette, men jeg lurte på om noen hadde praktisk erfaring med tilsvarende problemstilling som kan hjelpe litt ? Eventuelt andre projektorer kan vurderes også, men de må være rimelig bra. 'Rommet' er åpent mot resten av stue/spisestue, så det er medium lyskontroll.

  Et alternativ er å droppe projektor å gå for en 50", men syns det blir litt for lite til film, og litt for stor til dagsrevyen.

  All innputt mottas med takk ! (budsjett ca 40-45 tusen, men skal rekke til surround, plasma og projector)

 2. #2
  Intermediate Arendal sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2003
  Poster
  3,764
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bare ett lite spørsmål; hvis projectoren likevel skal henge i taket hvorfor må den da henge så langt bak?

  Kan du ikke bare flytte den litt frem?

  Du nevner LCD projector, men vanligvis er DLP de som lager minst bilde.

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Aug 2006
  Poster
  4
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Fordi det er høyest WAF på å ha den lenger bak. Sånn midt i rommet hengende delikat over kaffebordet er ikke helt greia hennes.

  Selvfølgelig er DLP prosjektorer aktuelle også, men har ikke lest så mye om disse.

  Er forøvrig en annen sak også, ca 1,4m fra lerretet er det en ståldrager i taket som går 24 cm ned, så jeg må sørge for klaring til den.

  Det beste hadde vært om det var en prosjektor som kunne settes i kraftig vinkel inn mot veggen, men det hadde blitt 30-45 grader tenker jeg. Vet ikke om det finnes noen sånne PJ der ute.

  Lenger end mot gulvet kunne forsåvidt gått an, den vi har i dag er på et lite rullebord, men det blir mer ledninger. Desuten begynner det å gå utover BSF (baby security factor), av en eller annen pussig grunn er ledninger og alt som koster mer en 5000 kroner morsommere enn to tonn leker.

 4. #4
  Intermediate
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  1,049
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ser du operer med 220 og 170 bredde på lerret. Hva med et kompromiss på 200 ? Da vil vel flere PJer kunne projisere riktig størrelse fra 4,5m avstand.

  Har selv en TW600 som projiserer på et 200 lerret m/3m kastelengde. Den greier noe større bilde, og kan klare mye mindre på denne avstanden.

  Anbfaler dette verktøyet for vurdering av PJ mot plasseringutfordringer: http://www.projectorcentral.com/proj...ulator-pro.cfm

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •