PROJECTORCENTRAL.com - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2
Viser resultater 21 til 30 av 30
 1. #21
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Ak
  De to stilleste om dagegen er nok Sony HS50 og Optoma H79. Sanyo sine projektorer er også bra.
  Den stilleste av de alle er vel kanskje BenQ 8720. Den var jo ikke mulig å høre var påslått (nesten)...;-)

 2. #22
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Den stilleste av de alle er vel kanskje BenQ 8720. Den var jo ikke mulig å høre var påslått (nesten)...;-)
  Helt riktig, glemte den

  (Btw. Var ikke meningen å editere posten din. Jeg forandret ingenting, men trykket feil ops

 3. #23
  Administrator Gorm sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Sted
  Jessheim
  Poster
  14,147
  Takk & like
  Nevnt
  34 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av robertaas
  Alt over 0dB er per def hørbart så det er nok ingen projektorer som er støyfrie.

  Det har vært mange som har trodd at de nye små LED-projektorene er uten vifte og er støyfrie, dette stemmer heller ikke. Har sett 3-4 små LED-projektorer og de hadde alle små vifter. De som mekket litt PC vet at små vifter støyer mer enn store. Støynivået på de små LED-projektorene ligger gjerne på 37 dB.
  Du må ikke glemme hvilken setting en projektor skal brukes i. Jeg tviler på at noen her har støydempede rom i milionklassen, og kun ser på blomsterbilder uten lyd.
  At alt over 0 db er hørbart er jo det reneste sprøyt. Bakgrunnstøyen rundt deg til enhver tid er så høy at en projektor med "støynivå" rundt 22 desibel vil oppfattes som helt stillegående.
  Mvh Gorm

  ISF / THX kalibratør
  projektor, TV, grading-monitorer, display

 4. #24
  Moderator ask4me2 sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  5,145
  Takk & like
  Nevnt
  5 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Barco hadde f.eks en vifteløs CRT projektor (Cine 6) som ble oppgit støyer <20dB. En vanlig TV vil vel "støye" noe av det samme, og i et vanlig hus i tetbyggd strøk , begynner det etter min mening å bli litt meningsløst å snakke om noe serlig lavere lydtrykk enn det.

 5. #25
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  8
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Cool Det store valget: Projektorvalget...!

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  - Den nye 1280x768 brikken er ganske lik DC2 med tanke på screendoor og coatingen på speilene. Den nye brikken har imidlertid også ny driver, som forbedrer styringen av speilene på DLP-brikken markant. Takket være bedret styring av dataene i BrilliantColor brikken, kan fargehjulet også utnyttes bedre, og resultatet er bedre lysutbytte, og mer naturlige farger. Dette økte lysutbyttet betyr også høyere målt ansikontrast. HC3000 måler riktig kalibrert ca 3600:1 full on/off, og det er svært bra. En annen fordel med denne nye brikken er at den er vesentlig mindre enn DC2. Det betyr mindre og billigere optikk. Sist men ikke minst får projektoren større bruksområde takket være de ekstra 48 linjene i høyden. Den kan da vise ekte XGA (1024x768 ), ekte WXGA (1280x768 ) og 720p (1280x720).
  Mulig jeg er på jordet her, men innenfor foto var jeg av den oppfatning at mindre opptikk ikke nødvendigvis var billigere hvis man ønsker samme kvalitetsnivå (lysstyrke, oppløsning, fortegning, m.m.)?

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  - DC3 brikken har mørkere coating, sortlakkerte kanter og bakside på speilene, flatere speil, og sist men ikke minst større speil og mindre avstand mellom disse. Dette medfører langt bedre kontroll på strølyset, høyere lysutbytte, vesentlig bedret sortnivå, og mindre screendoor. Potensialet til DC3 er altså langt høyere. Når DC3 også får ny driver, når DLP nye høyder tenker jeg.
  Har PD sagt noe om støtte for nye driver i AMOIII, eller blir det event. bare i AM2...?

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [- Grunnen til at PD velger jo å gå for DC3 i AM2 har med størrelsen på brikken å gjøre. Med optikken til modell two ville den nye 0,65 tommers brikken gitt projektoren enormt lang kasteavstand. Det er jo ikke moro å måtte ta med projektoren i en stor gymsal for å klare å fylle et 100 tommers lerret. De kan heller ikke bytte optikk, siden den samme plattformen også brukes til deres nye EVO2SX+ presentasjonsprojektor (med oppløsning 1400x1050).
  Tenkte vel ikke helt på det. Ser for øvrig ut til at PD har gjort en del endringer på AM3 og AM2, siden man med disse nå kan velge mellom et større antall linser (og som ikke koster like mye som PJ'en)...? Linsen må jo nødvendigvis passe til brikka, så det hjelper jo ikke så mye akkurat i dette tilfellet... :-P

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [- Forskjellen på D5 projektorene og HS60 er det ingen her som kan svare på enda, siden Z4 er det eneste vi har hatt tilgang til å teste.
  Tenkte mer på om noen hadde hatt tilgang til tekniske data som det var noe nyttig å lese utav... :?

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [- Dersom støynivå er essensielt for deg velger du bare en projektor som ikke har støy. Det begynner å bli en del av dem etter hvert (heldigvis). For øvrig er viftestøyen på nyere projektorer stort sett lavfrekvent.
  Støy er en meget individuell ting. Generelt er det vel ingen som ønsker støy, men noen har sikkert egne PJ-rom adskilt fra seer-rom, og har ingen verdens problemer med dette.

  Selv liker jeg absolutt ikke støy, men jeg er heller ikke fanatisk på området. Alt blir et kompromiss, og i dette tilfellet lurte jeg på vinklingen mellom:

  BILLEDKVALITET versus STØY

  og erfaringer folk hadde med de ulike PJ'ene.

  Mange sier at PD eneste svakhet er støy, og at de oppgitte 28db egentlig burde vært 30db osv. For øvrig er det jo selvsagt bare tull å oppgi db tall, uten å angi detaljer som veid/iveid og a/b/etc... :-P

  Selv har jeg erfart mange ganger at høyfrekvent støy fra harddisker irriterer vett og forstand av en, mens lavfrekvent støy fra en 12cm vifte med lavt turtall er lett å leve med (ved samme måleverdier uveid).

  Derfor er erfaringene til folk så utrolig nyttige.

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [- Prispress har det vært lenge. Tenk på hva en skikkelig god projektor kostet for bare noen år siden. Prispresset blir bare større og større, og resultatet er billigere og billigere projektorer.
  AMOII kostet 50' for et år siden, 40' i 1Q2005 og 19' i 4Q2005. Spørsmålet er om utviklingen kvalitetsmessig egentlig har gått tilsvarende fort, eller om PJ'en faktisk er et meget godt kjøp (tross lite attraktiv oppgraderingspris, les: mellomlegget).

  Litt interessant er hvis AMOIII får enda en stor prisnedsettelse når AM2 kommer (må vel nesten skje), hva blir da oppgraderingsprisen for eiere av AMOII...? ;-)

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [- Personlig tror jeg ikke 3-chip DLP er noen ”redning”. For å kunne sette 3 brikker inn i samme projektor må det inn en prisme (som garanterer strølys), og vi kan si farvel til 1-chip projektorens største fortrinn, nemlig det eminente kontrast- og sortnivået. Dersom 3-chip projektorene skal bli noen suksess i markedet må TI får ut fingeren og gjøre ”motorene” tilgjengelig til langt lavere pris. Er di ikke raske er markedet borte før de når frem, fylt av enten LCD eller SXRD.
  Hva med single-DMD PJ'er, men med flere lamper osv. (ref. PD AM3)?

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [- BenQ ja, de har jo liksom gått feil vei med 8720. Ikke misforstå, de har gått rett vei kvalitetsmessig, men samtidig har de gått fra å være ”prispresser” til å levere en av de dyreste 1-chip projektorene på markedet. Skoda’en er blitt til Audi.
  Benq 8720 er vel i topp-klassen for digitale PJ'er, MEN omsetningen deres kommer da ikke fra den? Det er vel meget sannsynlig at de kommer med en 1280x768 DC2 variant i løpet av 1H2006? Det samme gjelder vel Infocus som det vel egentlig har vært "meget" stille fra lenge...?

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [- Man kjøper ikke projektor for å spare penger, da sette man dem i aksjer. Jeg syns synd på de som kjøper noe som nesten er bra nok, bare fordi det er billig. Da er det bedre å spare litt og kjøpe det en egentlig har lyst på (mens en sparer synker også prisene).
  Man kan ALLTID kjøpe noe som er enda bedre. Tror f.eks. de største AVALON høyttalerne er noe bedre enn B&W 803D ;-) , men prisforskjellen er det ikke sikkert alle synes de er verd...?

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [- Unger bryr seg særdeles lite om screendoor, de er nok fornøyd uansett hvilken projektor du velger.
  Selvsagt er unger meget fleksible, men det kan være at det er noen foreldre som gjerne vil at det å se på film skal være noe mindre belastende på øyne m.m. enn å se på et skjermbilde med eksempelvis ekstrem screendoor... Derfor spørsmålet...

  Sitat Opprinnelig postet av Gorm
  [[font=Times New Roman]- [size=3]Puh, det var mange spørsmål. :wink:
  Beklager at det var mange spørsmål, og at de kan synes litt dumme. På den annen side indikerer de et engasjement for noe, og en interesse for det. Det er vel positivt...? :grin:

 6. #26
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Puuuuh! Blir jo nesten sliten av å lese alle spørsmålene, om enn ikke å svare på alle....

  Tar et par av de jeg kan bidra med:

  Sitat:
  Opprinnelig skrevet av Gorm
  [- Forskjellen på D5 projektorene og HS60 er det ingen her som kan svare på enda, siden Z4 er det eneste vi har hatt tilgang til å teste.  Tenkte mer på om noen hadde hatt tilgang til tekniske data som det var noe nyttig å lese utav... :???:


  Den som baserer seg på spec-ark fra leverandører, og da spesielt LCD-leiren går en usikker fremtid i møte. Her er det harde testefakta som teller og da stemmer jo innspillet til Gorm.

  Litt interessant er hvis AMOIII får enda en stor prisnedsettelse når AM2 kommer (må vel nesten skje), hva blir da oppgraderingsprisen for eiere av AMOII...? ;-)


  AMO skal jo gå ut og blir erstattet av AM2, så den prisnedsettelsen har vel allerede funnet sted.

  Selvsagt er unger meget fleksible, men det kan være at det er noen foreldre som gjerne vil at det å se på film skal være noe mindre belastende på øyne m.m. enn å se på et skjermbilde med eksempelvis ekstrem screendoor... Derfor spørsmålet...
  Rart spørsmål med ditto svar. Unger er vel mindre påvirkelig av slike ting enn oss voksne? Dagens moderne PJer, enten LCD eller DLP, vil ikke forårsake øye-problemer. Mener du at dette er et problem for dine (Eller andre for sine) barn, bør du vel se nærmere på CRT som er fri for de tingene du nevner...;-)

 7. #27
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2005
  Poster
  8
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Smile Avklaring...

  Sitat Opprinnelig postet av Anfield
  AMO skal jo gå ut og blir erstattet av AM2, så den prisnedsettelsen har vel allerede funnet sted.
  Det er vel mye som tyder på at AM2 vil få en pris under dagens AMOIII, ergo må vel AMOIII ned i pris (alternativt stoppes solgt)...?

  Sitat Opprinnelig postet av Anfield
  Rart spørsmål med ditto svar. Unger er vel mindre påvirkelig av slike ting enn oss voksne? Dagens moderne PJer, enten LCD eller DLP, vil ikke forårsake øye-problemer. Mener du at dette er et problem for dine (Eller andre for sine) barn, bør du vel se nærmere på CRT som er fri for de tingene du nevner...;-)
  Det sies at en dum kan spørre mer enn ti vise kan svare... ;-)

  Det jeg mente var at også unger har utbytte av kvalitet (og at ugunstige synsvilkår muligens kan slite unødvendig på øynene), og spørsmålet er vel hvilken PJ løsning som fungerer best på 1x-1,5x lerretsbredde som sitteavstand?

 8. #28
  Intermediate Dan sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  748
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  oso, du spør jo om en god del ting som omhandler Projectiondesign. Kan anbefale deg å ta en telefon og prate med disse, så får du direkte informasjon fra produsenten.

 9. #29
  Intermediate eddie sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  3,690
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Smile mkII

  Var og så mkII idag hos projectiondesign, bestilte den etter å ha blitt sinnsykt imponert, og jeg hadde ingen problemer med støy.kan leve med min gamle H30 og synes at mkII var roligere. så er ganske sikker på at den knuser alt til ca 19 lapper. den kan antageligvis oppgraderes til 1080i når texas instrument kommer med en mindre brikke til neste år og det er jo helt supert. det er vel ikke mange high end projectorer du får til den prisen

 10. #30
  Intermediate JD sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  2,695
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Uten å gjøre dette til prisjakt igjen, men i følge Anders L fra Projectiondesign selger de nå Mk III til 34k og Mk II til 19k. Oppgraderingsprisen blir 15k for de som er kjøpt til 19. Det vil la seg gjøre så lenge de har chipper.

Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •