Projectiondesign Action Model Three ? - Side 2

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2
Viser resultater 21 til 24 av 24
 1. #21
  Intermediate J.P sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  509
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Virkelig gøy å lese om Model three 1080 på utenlandske forum deriblant AVS ,og vite at Norge/Projectiondesign er helt i front av ny projector teknologi.

  Har et spørsmål angående den nye 1080 brikken,vil stress-faktorer som regnbuer/hodepine som enkelte plages med på 1 chip DLP,være mindre med den nye 1080 dmd brikka.Har lest at den nye brikka bruker 2 prosesserings chipper fordi det er så mange piksler å kontrolere.Kansje dette bidrar til en bedre kontroll av speilene og dermed mindre bi-effekter? Hva med Billiantcolor er dette med på å redusere regnbuer?

  Tror dette er spørsmål som flere lurer på,fint hvis du kunne delt synspunkter rundt dette:smile:

 2. #22
  Produsent rep.
  Medlem siden
  Apr 2003
  Poster
  80
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg kan idet minste drodle litt rundt det, som det heter..?!

  Årsaken til at det brukes to drivere er som du sier, det er mange flere piksler og mye mer data som skal lastes ut og inn av DMD'en til enhver tid. Driverene for nye brikken er de nye DDP3020'ene som ble lansert i forbindelse med BrilliantColor under InfoComm tidligere i år, og har hver ca 40% høyere ytelse enn dagens DDP1010 chip'er som sitter i model one og andre single chip DLP'er. I teori gir det muligheter for bedre fargedybde (flere fargebits), mindre temporal dithering ved panorering og bevegelse, høyere detaljoppløsning, samt mere til. I praksis betyr det ganske enkelt bedre bilde, med mindre artefakter. Det kommer ikke av bedre kontroll med speilene, som jo kan være normalt å tenke seg, men av bedre kontroll med data som går ut og inn. Speilene er godt nok kontrollert på alle plattformer.

  Pr idag er model three 1080 satt opp med 7-segments fargehjul, men det er også mulighet med DDP3020 å kjøre BC, som bruker RGBCMY fargehjul, isf RGBRGBNDG (puh!). BC gir et litt pussig utrykk når det gjelder regnbuer, ettersom de kommer i farger man ikke har sett før, type da CMY. Bedre eller verre? Altfor subjektivt for meg å bedømme etter å kun ha vurdert BrilliantColor i en times tid hos Texas Instruments, og da med HD materiale og primært animasjonsfilm.. Dessuten har jeg generelt lite problem med regnbuer, slik at jeg nok ikke er den rette til å uttale meg om det sånn rent bastant.

  mvh,
  AndersL

 3. #23
  Expert jfinneru sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  5,984
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  er de nye driverne kompatible med 720 dc3 brikken slik at man kan få tynet enda mer ut av denne? regner med dette er en hardware oppgradering som kanskje dagens eier av One er interessert i?
  Videokalibrerer
  AV-tekniker
  Crestronprogrammerer
  AMX Programmerer
  Freelance AV-journalist

  afinner@online.no

 4. #24
  Newcomer
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  13
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hej Anders,

  Gratulerar till att vara først ut på banan med en 1-chip DLP 1080p projektor. Hur kul som helst!

  Jag har ett par frågor angående BrilliantColor om det går bra. Jag måste säga att jag är lite skeptiskt inställd efter vad man har läst.

  1. Gamma: Vad innebär egentligen det TI säger i sitt pressmeddelande att "enabling the BriliantColor technology offers a greater than 50% brightness increase in mid-tone images"? Førvränger man gammakurvan (push i mellanregistret) før mer "tryck" i bilden? Om BC istället resulterar i 50% mer ljusutbyte øver hela dynamikområdet så är det ju konstigt av TI att referera till just mellantonerna bara…

  2. Ljusstyrka: Reducerar ett RGBCMY-färghjul ljusstyrkan jämført med ett RGBRGBNDG-färghjul givet allting annat lika.

  3. Gamut: Om inte färgfiltren i det nya BC-hjulets CMY-segment är balanserade så att de är perfekta sekundärer till färgfiltren i RGB-segmenten (vilket ju synes svårt givet normala tillverkningstoleranser), kan inte resultatet bli en gamut som inte ser ut som en triangel utan mer som en hexagon/sexhørning?

  4. Regnbågar: Trots att du påpekar att du själv inte är så sensitiv før regnbågar så var det intressant att høra om dina intryck från en demo av BC/RGBCMY hos TI på just den punkten. Teoretiskt sett, är inte RGBCMY ett steg tillbaka dock på den punkten eftersom RGB nu bara kommer att upprepas 1 gång istället før 2 i varje cykel (om hjulet snurrar med samma hastighet)? Att CMY visas istället under en cykel hjälper ju inte med avseende på RGB frekvensen eftersom ju ingen kombination av CMY kan reproducera RGB (medan ju det omvända gäller før RGB=>CMY så länge video använder en RGB-färgrymd).

  5. CEDIA: Var de två projektorerna som demades av TI respektive PD helt identiska, inklusive färghjulet? Alltså båda var utrustade med ett vanligt 7-segments RGBRGBNDG och inte med ett BrilliantColor RGBCMY färghjul?

  6. White Paper: Finns det ett sådant tillgängligt någonstans angående BrilliantColor om man vill läsa mer? Hittar inget på TI's hemsida…


  MVH Niklas

Side 2 av 2 FørsteFørste 1 2

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •