Det kan hende projektor linsa er kommet opp i "uendelig" området for fokus på objektivet. Et projektor objektiv kan på en måte sammenlignes med kamera objektiv der man for en gitt blenderverdi får maks skarphets område fra en en avstand og mot uendelig. Det er riktignokk en del faktorer som bernnvidde/størrelse på bildebrikka i fokus planet osv som også gjør seg gjeldende for dybde skarphet men som et eksempel kan man se på bildet under.

Blendes 35mm lisna under ned til f.eks f5.6, vil man kunne juster uendelig merket på den høyre 5.6 linja og lese av og få en dybdeskaphet fra 3m - uendelig. Dette er et fast objektiv med bare en brennvidde i motsetning til projektor linsa, der vil skarphets område variere med hvor man er i brennvidde/zoom området.

Zoom objektiver for kameraer har ofte muligheten for å fokusere litt videre enn uendelighets merket. Dette pga interne linser som skal flyttes ved zoom, samt temperatur på luft og omgivelser.

Prpjektor linser bør fokuseres etter at arbeids temperatur er oppnådd, og der er det ofte synligheten av piksel rutenettet man ser hvis man går frem til lerretet man kan bruke som en sjekk. det går å bruke kikkert for så sjekke dette fra projektor hvis man da ikke har motorstyrt focus via fjernkontroll.