crt, noe for meg?

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Intermediate Legatia sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2007
  Poster
  835
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  crt, noe for meg?

  Jeg har lite innsikt i projektor verden, så trenger litt hjelp.

  Hvordan stiller f.eks en brukt barco 808s eller 801 seg i forhold til nye lcd/dlp projektorer?

  Hvordan er det med avstand mellom projektor og lerret?
  Jeg har kun en foreløpig bopel, men der kan ikke projektor være plassert lenger enn ca 2,5 meter fra lærret. Vil det fungere? Trenger ikke 100"...

  Hvor lenge kan rør i slike projektorer vare før de må byttes?

 2. #2
  Intermediate Mirage sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  2,057
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bildemessig så kan ikke dagens digitalprosjektører måle seg. Skarphet slår de crt, men "kinofølelse" er de unike! Det er en del jobb å stille inn, men bildet er uslåelig!

 3. #3
  Moderator ask4me2 sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  5,146
  Takk & like
  Nevnt
  5 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Gode eksemplarer riktig oppsatt av BG808s og 801 osv har den evnen at de kan prestere et kinobilde som er meget analogfilm linende, fri for pixelering og med et sortnivå i helt mørke sener som selv de beste av dagens DLP og LCD modeller ikke har muligheten til å komme i nærheten av. Skarphet og lysstyrke er noe DLP og LCD vel ofte er kjennt for å få bedre til enn CRT, men gode 8" og 9" modeller som kan vise BD i full HD, er fremdeles meget imponerende.

  Man får bokstavelig og billedlig talt mye projektor for pengene i en CRT, og man må vel si at dette nå er projektorer for spessiellt interesserte, da både vekt, størrelse og riktig oppsett er store utfordringer med disse.

  Når det gjelder avstand til lerret og bildestørrelse, så må man være klar over at dette er et annet vikrig tema for disse projektorene. Det er ingen zoom på linsene, kunn fokus justering, og en anbefalt bruk av fosforareal osv som gir en ganske spesifikk bildestørrelse på lerretet, man ikke skal avike så mye fra. (dette for ikke å miste mulig oppløsning og lysstyrke, samt å ikke ødelegger rørene med å kjøre skannelinjene på utsiden av fosfor arealet.)

  Det finnes for Barco en kalkulator man kan få ut anbefalt kastelende vs bildestørrelse. kan lastes ned på Curtpalme sine sider her. Anbefaler forsåvidt å lese en del på Curt Palme siden hvis du ikke tidligere har gort det, og er genuint interessert i CRT projektorer.

  En annen viktig ting når man regner ut kastelengde i et litt lite rom, er å ta med projektor størrelsen, så man faktisk får plass til ca 1m med projektor pluss litt plass for kobblinger og kjøleluft i bakkant, og fremdeles får nokk kastelengde til ønsket bildestørrelse osv....
  Uten kontrast, får man ikke med seg alle detaljene.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •