Blafrende bilde nr jeg kobler til htpc

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 13 av 13
  1. #1
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Blafrende bilde nr jeg kobler til htpc

    Jeg har akkurat gått til anskaffelse av en Barco graphics 1208/2
    I går kjøpte jeg en rgbhv kabel for å koble projektoren til htpc'en.
    Dette er en kabel som har 15-pin vga i den ene og 5xbnc i den andre.
    Jeg har stilt grafikkkortet mitt til negativ sync via powerstrip. Kjører 1024*768*72 hz.

    Det tar en stund før jeg får frem bilde. Når det først kommer blafrer eller flimrer det oppover. Det vil ikke roe seg.
    Noen som vet hva som kan være problemet ved dette.Skikkelig irriterende å ikke får koblet til pc

    På forhånd takk

  2. #2
    Active Helge sin avatar
    Medlem siden
    Jan 2003
    Poster
    314
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Når du kobler til en ny kilde med en annen frekvens enn det du har brukt tidligere så må du stille inn projektoren på nytt. De gangene jeg har opplevd et blaffrende bilde når jeg har koblet til nye kilder har det vært å stille på vertical linearity under geometry menyen. Det er ikke sikkert det er det som er ditt problem, men jeg vil anta det, så prøv dette.

  3. #3
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    874
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Prøv å forandre refreshraten til f eks 60Hz. Det kan hjelpe med en annen skannrate.

    Jeg har hatt problemer med synk fra PC på forskjellige Barco-projektorer, og bruker nå konsekvent et Extron VGA-interface mellom HTPCen og Barcoen.

    Gunnar

  4. #4
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Lurer på om jeg istedenfor skal få tak en vga kabel som har 15-pin i den ene enden og 9-pin i den andre. Så kan jeg koble denne til dsub9 inngangen istedet.

    Ville dette fungere bedre ?

  5. #5
    Grunnlegger lygren sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    14,968
    Takk & like
    Blogginnlegg
    27
    Nevnt
    18 post(er)
    AVtorget feedback
    1
    (100.00% positive tilbakemeldinger)
    Det vil trolig kunne fungere bedre, men du må huske at pin-oppsettet er noe spesielt, husker for øvrig ikke helt oppsettet, men det gjør kanskje noen andre her?

  6. #6
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hadde vært fint om noen kunne forklare om dette oppsettet ja

  7. #7
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Gir heller ikke opp bnc kabelen ennå.
    På min stasjonære pc som er en amd athlon xp 1800 1,6 med geforce 3 ti 200 skjermkort får jeg ikke frem noe bilde i det hele tatt. Står bare source not available.

    På min bærbare p4 1,6 med ati radeon mobility 7500 skjermkort får jeg ett bilde og flimringen stopper ved 80 hz. Men det pulserer, har lyse og mørke partier. Det går også en del litt mørkere striper over skjermen vannrett. Når jeg prøver å spille av en filmsnutt så blir det helt svart. Dessuten så har ikke den bærbare dvd spiller.

    Lurer på om problemet ligger i projektoren eller i kilden.
    Blir det for ille kan jeg nok skifte til en kabel som er 15 pin i den ene enden og 9 pin i den andre. tenkte å bestille en fra komplett.no

    Må man gjøre noe med pin-oppsettet med denne eller er det bare for kabler man lager selv ?
    er det vanskelig med dette oppsettet ?

  8. #8
    Newcomer Per72 sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    146
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei

    Jeg bruker nevntekabel VGA(HD15) til VGA(HD9). Den fungerer veldig bra. Fikk Hallvar Saus til å lage den for meg,han jobber på videosystem. Jan Erik som er her på forumet vet sikkert oppsettet.

  9. #9
    Intermediate
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    1,820
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei,

    Det burde fungere, men man må passe på sentrere bildet ordentlig med H PHASE og bruke blanking på sidene - ellers så kan bildet komme borti signalet til G2 kontroll-signalet. Du kan også skifte mellom FAST og SLOW sync i menuen. Prøv først med standard VGA 640x480/60hz for å prøve om det fungerer.

  10. #10
    Intermediate
    Medlem siden
    Mar 2003
    Poster
    514
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Skal vi se ;Standard vga plug er:
    1:rød
    2:Grønn
    3:Blå
    6:Skjerm rød
    7:Skjerm Grønn
    8:Skjerm Blå
    10:GND og skjermer til hor synk og vert synk
    13:Hor synk
    14 Vert . synk
    Port 3
    1 GND
    2 skjerm rød
    3 rød
    4 grønn
    5 blå
    6 skjerm grønn
    7 skjerm blå og skjerm hor/comp synk
    8 hor/comp synk
    9 vert synk
    Tror jeg...

  11. #11
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Per72 har du mailadresse til Hallvar Saus eller telefon nummer ?
    Kansje han kunne lage en til meg også.

  12. #12
    Active Jano sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Poster
    388
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Halvar saus:90610632


    Mvh.
    Jan

  13. #13
    Newcomer
    Medlem siden
    Feb 2003
    Poster
    60
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg fikk tak i en monitor kabel av Hallvar Saus i går og denne fungerte meget bra(Bildet ble aldeles nydelig). Dette er en vga HD15 - HD9 kabel.

    Men så fikk jeg store problemer.
    Etter 10 min av film titting via pc'en ble projektoren meget varm, den bakre delen var helt glovarm å ta på. Etter 5 min til ble jeg litt redd å bestemte meg for å slå den av. Men før jeg rakk det slokte den seg selv og nå får jeg ikke den på igjen. Får skrudd på hovedbryteren så den står i standby men får ikke startet selve pj'en via kontrollen på maskina. Virker helt død.

    Antagelig er noe blitt ødelagt i den men jeg vet ikke hva og heller ikke hva jeg skal se etter. Er det normalt at den skal bli så varm ?
    Håper det ikke er noe fryktelig galt som vil koste en formue å få reparert.

    Oppløsningen var på 1440*960 - 72hz, kan oppløsningen ha vært for krevende for pj'en ?
    Prøvde den såvidt først med 1280*720 - 72hz og den ble like varm.
    Når jeg brukte s-video på pj'en ble den nesten ikke varm i det hele tatt.
    kan det være noe galt med port 3 ?

    Lurte på om noen hadde noen meninger om saken
    Trenger hjelp nå

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •