Montering BG 801S

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Oct 2003
  Poster
  15
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Montering BG 801S

  Har endelig fått tak på en crt og håper noen kan si litt rundt montering av denne for å avhjelpe i en oppstartsperiode.

  Har ikke stativ, men får et tilordnet i disse dager. Bruker LENS programmet og finner avstanden for montering. Har et lerret på 230 bredt hvilket gir en takplassering som er akkurat i konflikt med en drager i taket.

  Kan det justeres på horisontal og vertikal for å fylle ut lerretet eller må det beregnes bruk mot et mindre lerret på aktuell avstand? Blir det konflikt mot raster med justering av hor og vert? Er det spesielle ting å tenke på ved montering?

  Er klar over at barcoen må stå riktig på midten i forhold til lerretet osv, men er det uhensiktsmessig med tilting forover for å treffe lerretet riktig?
  Blir det mye tap av fokus på den måten? LENS programmet gir jo mulighet for noe tilting, men det er jo imidlertid ikke mye.

  Leser mye om CRT. Curt palme sin side osv. Ser at det skal være mulig å få bra farger på BG 801 s. Fokus er ikke av det beste, men det er heller ikke så viktig blir det anført flere steder på nettet ( i forhold til film).

  Takknemlig for alle svar.

 2. #2
  Expert Niels Nielsen sin avatar
  Medlem siden
  Jun 2003
  Poster
  8,360
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Egentlig må du sette opp bildet i rørene på korrekt måte, og der hvor lerretet fyldes ut med denne innstilling er stedet projektoren skal stå.
  Vet ikke helt hvor mange cm dette dreier sig om, men man kan jo selvfølgelig placere projektoren litt lengere fra lerretet og da gjøre bildet litt mindre i rørene, men dreier det sig om mye er dette ikke anbefalelsverdigt da du da vil få mindre utnyttelse av fosforet, mindre lys osv.
  Hvor mye Barcoen kan tiltes vet jeg ikke helt, men du må holde dig indenfor lens programmet sine grenser, ellers løber du ut av justeringsrum og kan ikke fokusere osv.
  Synes nok fokusering er viktigt da, og også den vanskeligste delen av projektor set-up, og også her er der egentlig bare ét sted projektoren skal stå for at oppnå bedst resultat.
  I forhold til lerret er min D50 "tiltet" nesten maks i forhold til lens programmet (dvs den skulle egentlig stå høyere over gulvet enn den gjør nå) og fokusering blir ekstremt vanskeligt at få korrekt, så min anbefaling vil blive at få et større lerret så du slipper problemet med drageren, eller et mindre alt etter hvordan det ser ut hos dig......
  Med crt kan du ikke jukse, problemene kommer og biter dig i baken etterpå.....

 3. #3
  Moderator ask4me2 sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2004
  Poster
  5,138
  Takk & like
  Nevnt
  5 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hei Arild
  BG801s skal vel fremdeles kunne overkjøre de fleste digitale projektorer på markedet, ikke på brukervennlighet, støynivå, lysutbytte osv, men når det gjelder kontrast, naturlige farger og mer ekte film følelse i hjemmekinoen. ;-)

  Når det gjelder oppsett, så er det en ganske avansert prosess, hvis den skal gjøres riktig vel og merke. Er litt usikker på hvordan de begrensningene du skriver med den drageren i taket er, men mye av kluet med å sette opp projektoren etter Lens programmet, er å utnytte projektoren på en effektiv og god måte, noe som gjør det lettere å få et stabilt oppsett og man ivaretar oppløsning og holdbarhet osv på en god måte. I og med at det er snakk om en Graphics modell, så har vel denne en trinnløs Scheimpflug justering, så den optiske skarpheten også ut i hjørnene, er lettere å ivareta, selv med et uheldig oppsett.

  Pga måten bildet tegnes på fosforet i rørene, er det viktig å sette opp projektoren så hvert av de tre rørene tegner opp bildet mest mulig rundt midten og "symmetrisk" på fosforflaten, bildet på fosforet blir jo trapesformet og korrigert for offsett på Rødt og blått rør, så symmetrisk blir det jo ikke, men hvis man tenker over hvordan elektro magnetene på rørhalsen må trekke i katodestålen for å trekke ut bildet, så ser man kanskje litt hva et skjevt plassert bilde på fosforflaten vil føre med seg av kompenseringer og ekstra "arbeid" for elektronikken i projektoren.

  Riktig plassering/sentrering av rasteret er vel en av de viktigste faktor ved installeringen, og mye er gjort når denne er riktig. Må man gå over standard vinkler, forskyve bildefeltet på fosforet for at det skal treffe lerretet osv, må man gjerne benytte kraftigere kompenseringer for å få riktig bilde geometri på lerretet, og man vil stresse elektronikken hardere, og man vil miste oppløsning pga at bildet på fosforflaten blir mer sammenpresset eller trapes formet, og dersom det benyttes et mindre fosfor areal for samme energimengde fra elektrokanonen osv må det reduseres for kontrasten (hvitnivå) for å unngå blooming osv. En liten ting drar med seg og påvirker mange andre innstillinger. Hvis du ser på Lens programmet til Barco, ser du at den faste offset vinkelen mot lerretet er 10.5grader. hvis jeg ville avviket fra denne vinkelen, ville jeg heller redusert den i stedet for å gjøre den større, dvs. jeg ville heller kjørt projektoren lavere ned fra taket og med litt senking i bakkant og kanskje kjørt 8 grader i stedet for 10.5, enn å senke projektoren i forkant og øke vinkelen til f. eks 12.5 grader.
  Her må man selvfølgelig se på hva som er fysisk gjennomførbart i praksis.

  Sitat Opprinnelig postet av Arild
  Kan det justeres på horisontal og vertikal for å fylle ut lerretet eller må det beregnes bruk mot et mindre lerret på aktuell avstand?


  Det kan justeres noen få % over anbefalt bredde, og lens programmet er vel beregnet ut i fra en liten sikkerhets margin som hindrer at det tilførers energi og katodestålen kommer for nærme det ikke kjølte området på røret utenfor fosforflaten så røret overopphetes og "tar kvelden", men det
  Er vel alltid en økt risiko dersom man overskrider de anbefalte verdiene. fra Lens programmet.

  Modifiseres projektoren f. eks til å benytte HD144 linser, vil man få en kortere kastelengde ca 30-40 cm på et 230 lerret vil jeg tro og det hadde kanskje vært en løsning, hvis du vil ta utlegget og arbeidet med å modifisere projektoren noe.

  Sitat Opprinnelig postet av Arild
  Blir det konflikt mot raster med justering av hor og vert? Er det spesielle ting å tenke på ved montering?


  Rasteret er vel det totale arealet katodestrålen beveger seg innenfor og bildet bør vel derfor plasseres et lite stykke innenfor ytterkantene av dette arealet, så katodestrålen har litt tid til å stabilisere seg før den tegner opp selve bildet. (Vet ikke om jeg forstod spørsmålet ditt ordentlig egentlig..)


  Sitat Opprinnelig postet av Arild
  Er klar over at barcoen må stå riktig på midten i forhold til lerretet osv, men er det uhensiktsmessig med tilting forover for å treffe lerretet riktig?


  Man bør vel ikke overdrive denne tiltingen, og best resultat får man gjerne med projektoren i water, men her får man vel litt tilbakemelding fra projektoren når man holder på med installeringen, og må man justere verdiene mye fra 49-50 justeringene for geometrien, er vel det et tegn på hvor mye man kan gjøre for å få riktig geometri på bildet på lerretet. En nødløsning er kankje å tilte lerretet litt også så ikke geometrien overfor projektoren blir så gal, men man skal jo se på bildet også, og da vil man jo få feil geometri fra sittepossisjon også.

  Sitat Opprinnelig postet av Arild
  Blir det mye tap av fokus på den måten? LENS programmet gir jo mulighet for noe tilting, men det er jo imidlertid ikke mye.


  Det gjør vel hjørnefokus mer krevende og vanskelig, men du har jo også en trinnløs Scheimpflug justering som kan hjelpe til å få et optisk skarpt bilde, selv med litt uheldige monterings vinkler, men jeg ser mer at slik tilting krever mer justering av bildegeometri og konvergens og lignende. Og man har lettere for å få et mindre stabilt oppsett som resultat.

  Vil nesten anbefale at du reduserer lerret størrelsen for å unngå drageren i taket (vet ikke helt hvordan begrensningene dine er i takplasseringen) og setter opp projektoren mest mulig riktig etter "boka", hvis du vil ha et stabilt og godt oppsett. En bilde bredde på 230 er etter min mening et stort bilde for disse 801s projektorene, noe som betyr at de blir presset litt hardt for å få et lyst og behagelig bilde. dette sammen med at projektoren er en electrostatisk fokusert CRT projektor, er den vanskelig å få så veldig skarp tegnende i høye oppløsninger, vil vel da ytteligere tale for at redusert bildestørrelse egentlig vil være å anbefale. kanskje ca 180 – 200

  Vet ikke om du har oppdaget den allerede men her i CRT forumet, kommer man ikke utenom denne http://avforum.no/forum/showthread.php?t=1287 hvis man skal sette opp en CRT projektor…..;-)

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •