Nytt hus - nye muligheter! AV-rom er en selvfølgelighet, følg prosessen!

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 4 1 2 3 4 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 71
 1. #1
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)

  Nytt hus - nye muligheter! AV-rom er en selvfølgelighet, følg prosessen!

  Dette blir da en generell byggetråd for mitt nye byggeprosjekt, nytt hus og selvsagt da hjemmekino på ny tomt i Asker. Tråden vil først ha et litt mer generelt preg, med etterhvert "peile seg inn" på kinoen og det generelle opplegget rundt AV-installasjonene i huset.

  Jeg planlegger også å installere Crestron-styring i hele huset, som jo må sies i inngå under "AV"-paraplyen ettersom det tross alt i all hovedsak vil benyttes for styring av dette rommet.

  Det kan høres ut som vi har vunnet ti mill. i lotto, men dessverre er ikke det tilfelle. Vi vil derfor bygge ut huset i 2-3 "runder", men uansett planlegge hele prosjektet i første runde slik at vi hensyntar alle røropplegg osv. Vi vil gjøre det vi kan for å få opp så mye som mulig av "kroppen" med en gang. Kinoen er dessverre typisk et rom som tas helt til slutt, men det er uansett viktig at en har tatt de riktige forutsetninger når huset som sådan settes opp!

  Vi har foreløpig kommet frem til tre mulige leverandører og to hovedalternativer, som også vil være aktuelt mht kinoløsningen, da de innehar ulik isoleringsgrad;

  1. Xella-basert murhus. Dette består av tykke murblokker og isolasjon, hele 42cm veggtykkelse. Stjeler litt av kvadratmeterne, men gir til gjengjeld ekstremt god isolasjon og inneklima. I tillegg er det jo en fordel mht kinoen, da også etasjeskillene blir utført i betong.

  2. Ferdighus fra Sverige. Her er det to aktuelle alternativer som vi jobber med om dagen. Disse husene produseres da i Sverige som elementer og kjøres til Norge for montering. Høy kvalitet, mindre risiko for skader da elementene bygges under tørre omgivelser og generelt attraktive priser.

  Vi venter i disse dager på tilbud og vurdering fra disse tre aktørene, så får en se hva som ser ut som den beste totalpakka. Litt av utfordringen med murvarianten er at vi selv må stå for med av administrasjonen, og det kan naturlig nok lede til mer krøll når en ikke har erfaring med byggeprosjekter fra tidligere av..... Samtidig er jo et murhus drømmen - nærmest null vedlikehold!

  Tomta er på 1,1 mål og utnyttelsesgraden 16%, slik at vi blir å bygge rundt 250kvm totalt. Ettersom bestemmelsene i området krever 3 parkeringsplasser må deler av 1. plan inkludere en garasje/carport.

  Ettersom huset bygges i skråterreng blir det en del rom i 1. etg / kjelleren uten vinduer, perfekt for en hjemmekino! Tenkte også på plassering av kinoen i rommet over garasjen, som kunne vært fordelaktig mht takhøyde og skråtak, men når først halve 1.-etasjen ikke har vinduer blir det liksom for galt å stjele "vindusplass" til kinoen, så det spørs nok om det blir kjellerkino.

  Støy blir definitivt en utfordring, så mur er uten tvil en stor fordel. Alternativt eller kanskje uansett må jeg bygge en "rom-i-rom"-løsning.

  Vi tar over tomta til sommeren og vil enten starte byggingen den sommeren eller utsette det til neste sommer om vi ser at det er lurest rent økonomisk (vi leier i så fall i mellomtiden).

  Vi har tegnet en rekke alternative tegninger, men foreløpig er dette designet det vi liker best, som tar utgangspunkt i en av de svenske ferdighusleverandørene, men like gjerne kan tilpasses et oppsett i mur (NB! Dette er "drømmeskissene", blir garantert KRAFTIG korrigert når de budsjettrelaterte elementene setter sine tydelige begrensniger!):

  -vendla14_alsike_tre_1-jpg

  -vendla14_alsike_tre_2-jpg

  -vendla14_alsike_tre_3-jpg

  -vendla14_alsike_tre_4-jpg

  -vendla14_alsike_tre_5-jpg

  -1-etg_kornett-jpg

  -2-etg_kornett-jpg

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Jan 2009
  Poster
  277
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Et flott drømmehus ja! Et tips kan være å plassere kinoen intil rom som sjelden brukes; f.eks boder, gjesterom?, garasje, osv. Da trenger dere ikke være så nøye med lydisoleringen som ellers.

  Mtp rørlegging kunne det vært en tanke å plassert bad, kjøkken og toalett i samme "område" (slik som soverommene i 1. etg. Dette blir sannsynligvis billigere å montere opp (færre meter rør, færre vegger/gulv med rør), og sikrere hvis dere skulle få lekkasjer (holde risikoen for lekkasje i ett enkelt område av huset) eller andre problemer ( f.eks tette rør).

  Men mine tips er vel ikke så lett å følge dersom det er ferdighus8)

 3. #3
  Expert AndreWerdenskrieg sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  6,368
  Takk & like
  Nevnt
  3 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dette ser meget tøft ut, Lygren. Er veldig glad i løsningen med master bedroom med Walk-in-closet og eget bad. Så sant dette er noe man kan få til, vil jeg aldri gått for noe annet. Veldig greit når man f.eks har gjester. Bare pass på å overdimmensjonere garderoben, den kan fort bli for liten. Been there, done that ...
  Kjøkken plassert under en mesanin har jeg også veldig sansen for.
  Ellers ville jeg personlig hatt en direkte inngang fra carporten til selve boligen. Man skal ikke undervurdere noe slikt på en snøværsdag eller når regnet skyller ned.

  Et hus av denne størrelse kommer til å trenge endel oppvarming. Har du tenkt på løsningen med passivt hus, altså et hus som varmer seg opp selv?
  Så en reportasje om det på TV her om dagen, og det virker meget spennende:
  Passivhus - Wikipedia
  Alle aktiviteter som gjøres i huset (vaske seg, skylle ned i toalettet etc) er med på å varme opp huset, slik at selve oppvarmingen er nærmest gratis.
  XTZ 99.26 | Yamaha CX-A5000 | 4 x SEAS L26ROY | Aoda MA-600 | Oppo | Marantz MM8003 | Antimode | LG 65"

 4. #4
  Expert Gurba sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2009
  Poster
  8,327
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Blir spennende å følge med her. Skulle ha bygd hus jeg også, men som arbeidsledig alenefar så er jeg LITT avhengig av lotto'en.

 5. #5
  Expert Anfield sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2004
  Poster
  8,888
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ferdighus fra Sverige sier du. Hvilke firmaer er det snakk om? Har selv opplevd to forskjellige ferdighus fra Sverige, problemet her er at de er så billige at en tydelig ser det. Et av dem (skal foreløpig ikke nevne navn) hadde modulene ferdigbygd både innvendig og utvendig, men problemet her var at alt av elektriske ledninger og vannledninger måtte legges utenpå (radiatorer, åpent strømanlegg m.m.) En ting er å spare penger på det, men dette ble for meg litt for billig.

  Grunnen til at jeg nevner det er at prisen ikke alltid forteller hele sannheten. Sammen med pris så gjelder det å se veldig nøye på hver enkelt firma sin leveransebeskrivelse slik at du sammenligner epler og epler og ikke epler og peanøtter...

  Noe aner meg at du har det i tankene, men nevner det allikevel... ;-)

 6. #6
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Andrewerdenskrieg: dør fra garasje rett inn til vaskerom er allerede tegnet inn i revisjon 2 av plantegningen, kona har allerede sagt sitt...

  Anfield: det finnes en del halvdårlige svenske løsninger. De to vi vurderer ligger på øverste hylle i så måte, der bl.a. hvitevarer er fra Siemens og kjøkken fra HTH som standard. De to vi vurderer er Myresjøhus og Faluhus, der sistnevnte er foreløpig favoritt. Faluhus benytter en spesialvegg med u-verdi på 0,13, som er helt ekstramt bra isolering.

  Når det gjelder innspillet rundt "passive hus", driver faktisk den murhusprodusenten vi vurderer å setter opp noe slikt nå. Helt passivt er det imidlertid ikke mulig å få det med såpass mye vinduer vi ønsker, men at vi kan få til en utrolig effektiv isolasjon er det liten tvil om, både med murhus, Faluhus og også Myresjøhus (u-verdi på 0,16 i siste versjon av "effektveggen" derfra).

  Norske produsenter som står og hamrer i et års tid er uansett helt ute av bildet. Dyrt og til dels dårlig (dvs., det KAN bli bra, men det er alltid vanskelig å si på forhånd!). Det er ikke uten grunn at Block Watne har kjøpt opp Myresjøhus.

  Fordelen med Faluhus er for øvrig at vi får kjøpe huset direkte fra Sverige, da til en langt lavere pris enn om vi måtte ha gått via norsk agent/forhandler, som er tilfelle med Myresjøhus. Det gjør at de kommer prismessig veldig godt ut av det.

 7. #7
  Intermediate Denonbuster sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2008
  Poster
  2,513
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dette var et skikkelig fett hus...... ikke noe mer å si om det.

  Lykke til med byggeprosessen.
  Det begynner å bli noen år siden jeg selv flyttet inn i nytt hus.
  Men husker fortsatt godt byggeprosessen, og alle avgjørelser som måtte tas.

  Dette blir utrolig spennede å følge.

 8. #8
  Moderator BEF sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2005
  Poster
  5,857
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  6 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Dette blir gøy!!

  Blir å følge prosessen med argus øyne, ser en ting... Du har ikke husket å snu døren inn til kinoen, den skal ikke slå innover men utover

  Mye av framdriften blir vel avgjort hvordan det går med salget av det gamle huset.

 9. #9
  Newcomer catsby sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2009
  Poster
  299
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ferdighus fra Sverige kan være artige greier. Naboen til Mor gjorde det på den måten og huset dems knirker betydelig mer enn Mor sitt når det blåser! Noe å tenke på hvis du har tomt på en høyde.

 10. #10
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Ja, første steg er jo salg av "gamlehuset" og selvsagt hva vi måtte få for det... Når det gjelder "svenskehus" tror jeg det er lett å skjære alle under samme kam; for der finnes det mye rart i det lavere prissjiktet, er klar over det... Hvis en først velger hus av litt høyere kvalitet er svenskene veldig flinke til å produsere hus, og ettersom kostnadsnivået er lavere og produksjonen gjerne mer effektiv kan resultatet bli veldig bra. Når det er sagt; en skal selvsagt ikke tro på julenissen i slike prosjekter, så her gjelder det å sjekke referanser og lese erfaringer fra andre huskjøpere.

  Når det er sagt er jo murhusvarianten også fristende. Xella / Ytong-elementer er både rimelige og går veldig raskt å sette opp. De har i tillegg svært gode isoleringsegenskaper, både for lyd og varme. Normalt koster murhus gjerne 20-30% mer enn trehus, men med disse ferdigelementene fra Tyskland er det snarere motsatt, spesielt nå som eurokursen er som den er...

  Vi får noen tilbud og anbud i løpet av de nærmeste 2-3 ukene, så det skal bli spennende å se hva det faktisk er mulig å få til innenfor de rammene vi har til disp.!

 11. #11
  Moderator BEF sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2005
  Poster
  5,857
  Takk & like
  Blogginnlegg
  1
  Nevnt
  6 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av lygren
  Når det er sagt er jo murhusvarianten også fristende. Xella / Ytong-elementer er både rimelige og går veldig raskt å sette opp. De har i tillegg svært gode isoleringsegenskaper, både for lyd og varme. Normalt koster murhus gjerne 20-30% mer enn trehus, men med disse ferdigelementene fra Tyskland er det snarere motsatt, spesielt nå som eurokursen er som den er...

  Vi får noen tilbud og anbud i løpet av de nærmeste 2-3 ukene, så det skal bli spennende å se hva det faktisk er mulig å få til innenfor de rammene vi har til disp.!
  Så får vi dra igang en stor mure dugnad hos deg i løpe av sommeren så du kan få nyte neste vinter i ny AVhule

 12. #12
  Newcomer Klutter sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2009
  Poster
  17
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Ser absolutt ut til å kunne bli et fint hus dette, selv om det ikke blir identisk til tegningene

  Ang. varmetap pga. store glassflater har jeg et forslag til løsning. For en stund siden så jeg et program der de snakket om "heat-emitting windows", letet litt og fant frem til to produsenter, med litt forskjellige løsninger.

  Den ene er Eckelt Glass og den andre er IQ Glass. Litt forskjellige løsninger, og sikkert ikke billige, men er kanskje innspart i løpet av noen år...8)

 13. #13
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Ja, hadde vært veldig hyggelig det, men heldigvis er disse blokkene fiks ferdig fra fabrikken, så en slipper å stable leca... En av mine hovedargumenter faktisk, har lest ETT og ANNET om å stable leca gitt... I tillegg har fast mur langt bedre akustiske egenskaper.

  Sjekk her hvordan disse elementene funker, helt nytt opplegg, veldig spennende: www.stenhus.no.

 14. #14
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  ...sorry, de har jo alt mulig rart der på den siden, det som er aktuelt å benytte seg av er altså stående, komplette blokker (som også er rimeligst): YTONG Massive elementer.

  Snipp, snapp, og hele huskroppen er oppe på noen uker!

 15. #15
  Intermediate Vincent_vega sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2005
  Poster
  2,338
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Var med og hjalp en kjenning med husbygging for noen år siden, han bygget først kjelleretasjen i leca, og så la han ferdigelementer av siporex som etasjeskille. Så murte han og kona opp hovedetasjen med 30cm tykke siporex steiner, noe de to brukte kun 2 ettermiddager på å gjøre! Og begge etasjene var vel rundt 120-130 kvm...

  De importerte Siporex elementene fra Finland og han nevnte at det ble 1/3 billigere å importere siporex ifra Finland (inkludert transport) sammenlignet med å kjøpe i norge f.eks.

  Det huset har ihvertfall det beste inneklimaet jeg noensinne har vært borti! Er nesten like god luft inne som ute, og det huset holder meget godt på varme. Og det uten noen annen form for isolasjon som f.eks glava og lignende i vegger. Eneste de kostet på var 3 lags vinduer og tykkere isolasjon i taket...

 16. #16
  Dependent harman/kardon sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2005
  Sted
  Nord-Trøndelag
  Poster
  16,410
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Steike da mann... inntar et "storkarhus" :-)

  Men, hvorfor en litt vanskelig lydmessig utforming på hjemmekino romet ?

 17. #17
  Administrator Ak sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  13,142
  Takk & like
  Nevnt
  1 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Spennende prosjekt!
  Huset ser utrolig lekkert ut, men jeg tør ikke tenke på prislappen Forhåpentligvis er det store besparelser ved å importere fra Tyskland eller Sverige.

  Hva er de foreløpige målene på hjemmekinoen?

 18. #18
  Intermediate Millmaker sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2003
  Poster
  4,120
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Meget spennende!

  Skal du ha kinoen i kjeller, så ville jeg støpt det gulvet for seg selv. Altså la kinogulvet være adskilt fra resten av gulvet/sålen.
  Det gjør MYE med lydoverføringen.

 19. #19
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Ja, vi kan jo alltids sjekke merkostnaden ved å støpe kinogulvet for seg, men det spørs om det kanskje blir litt i dyreste laget...

  Når det gjelder størrelsen på rommet må nok selve husstørrelsen avklares først... Jeg prøvde meg først med noe enorme greier selvsagt, må jo prøve seg, men kona ble vel litt betenkt når halve kjelleren var kino... Tipper et par og tyve til 25-26kvm blir sluttresultatet, muligens da med en strategisk plassert bod i bakkant som kan brukes som teknisk rom...

 20. #20
  Dependent harman/kardon sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2005
  Sted
  Nord-Trøndelag
  Poster
  16,410
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Lage opphevet platå i front bak et eventuelt transprent lerret... så en kan få "rett" høyde på front og senter ;-)


  Kan jo raskt få noe sånt bak lerretet da... ;-)

  KPT-325 Cinema Speaker - KPT-325 --- Klipsch Cinema Speaker - Specifications
  KPT-335-N Cinema Speaker - KPT-335-N --- Klipsch Cinema Speaker - Specifications

  JBL :: Product
  JBL :: Product
  JBL :: Product

  Litt overkill... men kaller det Headroom ;-)

Side 1 av 4 1 2 3 4 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •