Får ikke lys til hjemmekinoen.

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 5 av 5
  1. #1
    Active andosten@start.no sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    363
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Lightbulb Får ikke lys til hjemmekinoen.

    Prøver å få fikset belysning i hjemmekinoen. Hadde en lampe liggende som jeg ville bruke. Men jeg får ikke lys. :???:

    Tenkte at kansje en sikkring hadde gått så jeg åpnet omformeren. Lampen er forresten på 12V. Men finner ikke en sikring.

    -bilde-1-jpg

    -bilde-2-jpg

    -bilde-3-jpg

    -bilde-4-jpg

    Noen som har en logisk løsning. Eller som i det hele tatt vet hvor sikringen kan være (om det er en)?

  2. #2
    Active andosten@start.no sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    363
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Litt kjipe bilder. :???: Tatt med webcam.

  3. #3
    Expert Scrooge sin avatar
    Medlem siden
    Feb 2006
    Poster
    6,002
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Det er svært vanlig at slike trafoer ryker etter en tid.
    Kjenner godt til dette, ettersom jeg til daglig "omgir meg" med bortimot tohundre slike.
    En vanlig sikring er de sjelden / aldri utstyrt med, men i noen tilfelle finnes det en integrert og ikke utbyttbar termisk sikring.
    Beklager, jeg tror nok du må gå til anskaffelse av en ny.

  4. #4
    Active andosten@start.no sin avatar
    Medlem siden
    Apr 2006
    Poster
    363
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Var det jeg fryktet ja... jaja.

  5. #5
    Moderator ask4me2 sin avatar
    Medlem siden
    Aug 2004
    Poster
    4,801
    Takk & like
    Nevnt
    3 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hvis du har et multimeter med mulighet for ohm målin tilgjengelig, kan du sjekke for om det er brudd i viklingene primær eller secundær siden av trofoen.

    Ville kanskje vært lurt å sjekket om det var spenning på utgangen på trafoen eller om kanske bruddet eller kortsluttningen var i et annet kobblings ledd på utstyret utenfor trafoen også, siden lampene ikke lyser.

    Stusser litt på at det ikke er noen sikkringer annet enn en mulig termistor som løser ut pga temperatur og ikke pga strøm forbruk direkte. Kortsluttning i primær 230v viklingene vil jo kunne utvikle mye varme og kanskje brann tiløp før termistoren registrerer for høy varme, så denne trafo konstruksjonen likte ikke jeg så godt, i alle fall...
    Uten kontrast, får man ikke med seg alle detaljene.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •