TBardalens kinorom - Foreløpig på planleggingstadiet

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2010
  Sted
  Tønsberg
  Poster
  7
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)

  TBardalens kinorom - Foreløpig på planleggingstadiet

  For et år siden kjøpte jeg og min samboer et hus sammen - tilfeldigvis med plass til kinorom i kjelleren sånn på sikt.
  Rommet måler 4x4,5m og består av solid betong i alle vegger og i gulvet, men ikke opp til stua. Der er det nå veldig lytt, noe som er førsteprioritet og få orden på. Siden rommet ellers er så solid blir det ikke noe rom-i-rom-løsning eller nye vegger innvendig. Blir å male veggene og gjøre de akustiske tiltak som trengs rett på betongen istedet .

  Legger ut et bilde som viser hva og hvordan jeg har tenkt rommet:
  -utkast011-jpg

  -utkast012-jpg

  Har ikke tegnet opp inngangsdøren til rommet enda, men den er mellom bakvegg og der den treramma på venstre vegg (sett forover i kinoen) slutter. Den døren man ser bakerst i rommet er inn til en bod/teknisk rom bak hvor jeg skal prøve å plassere projektor for å eliminere støy og varne fra denne, samt plassere annet relevant utstyr som ikke trenger å stå i samme rom. Der står allerede brannmur, filserver etc. etc. nå

  Har tjuvstartet litt med riving av eksisterende tak, da mest for å kunne se hva som befinner seg i etasjeskillet. Bjelkene der er massive! Mer massive enn jeg kunne gjettet på. 4x8" bjelker ligger der, men det er kanskje normalt i et hus fra 1962?
  Planen med taket er uansett å montere opp en bjelke på bakvegg og en på frontvegg som jeg lar nye takbjelker hvile på, og gir det nok rom oppover slik at det er mekanisk frikoblet fra gulvet oppe. Under blir det kanskje ikke så overraskende 2 lag med gips med fugemasse mellom gips og vegg hele veien rundt. Mellom selve gipsplatene får vi se hva jeg skal guffe på med. Mulig jeg tester noen teorier jeg har rundt det emnet

  Har anskaffet meg lydtransparent lerret som i 16:9 vil gi meg 85" stort bilde. Føler det duger når øya på første rad ikke er mer enn to meter unna. Lydoppsettet ser jeg for meg blir 5.1. Reciever, høyttalere, projektor og annet dill må handles inn. Blir ikke det dyreste og flotteste. Kjøper gjerne brukt på finn eller fra noen her inne for å spare kronasjer.

  Vedr. høyttalere blir det nok noe DIY-opplegg. 3 like store fronter, 3-veis med diskanthorn, 8-10" mellomtone og 15" bass tror jeg kan funke! Om de blir aktive eller passive aner jeg ikke enda. Sånne ting må jeg bare finne ut av etterhvert som veien blir til.


  Synspunkter er alltid velkomne Tips og råd like så!
  Mvh
  Tony Bardalen

 2. #2
  Intermediate Hunsbedt sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2005
  Sted
  Kvinesdal
  Poster
  2,841
  Takk & like
  Nevnt
  14 post(er)
  Hvor langt er det fra lerret til bakvegg? Det ser ut som om det blir ekstremt trangt med to sofaer. Jeg tror det hadde vært en bedre løsning med en stk buet treseter istedenfor. Du vil få både bedre lyd (dårlig løsning for de bak å sitte rett inn i veggen), og bedre bilde, siden man da kan sitte lengre bort fra lerret. To meter fra 85" er veldig nært, og strukturen fra lerretetet blir muligens synlig.

 3. #3
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2010
  Sted
  Tønsberg
  Poster
  7
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  Fra lerret til bakvegg vil det være 4 meter. Sofaplasseringer er ikke 100% spikret enda, men vil teste det når tak og frontvegg er så ferdig at jeg kan plassere sofaene i rommet og teste hvordan dette vil bli. Kan være suksess, kan og bli det stikk motsatte Har tatt høyde for å kun nøye meg med 3-setern foran dersom det blir helt krise.
  Mvh
  Tony Bardalen

Lignende tråder

 1. Linksys E4200 - Ikke god nok - foreløpig
  By rolfma in forum Generell HTPC
  Svar: 1
  Siste melding: 06-20-2012, 11:57
 2. Kinorom - akkustikk
  By Romfrosk in forum AV-rom konstruksjon / optimalisering
  Svar: 5
  Siste melding: 06-21-2011, 20:15
 3. Kinorom - Er det realistisk
  By 2Bravo9 in forum AV-rom konstruksjon / optimalisering
  Svar: 4
  Siste melding: 08-25-2010, 21:51
 4. Spm. ang. lydbøyler på kinorom
  By Hootie in forum AV-rom konstruksjon / optimalisering
  Svar: 12
  Siste melding: 01-15-2009, 20:55
 5. Foreløpig ferdig:Nitro bygger Powerbuy 12" sub med 15" Slave
  By Nitro in forum DIY (Do-It-Yourself)
  Svar: 49
  Siste melding: 05-05-2008, 14:04

Tags for this Thread

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •