Heisann!

Etter flere mnd. som anonym leser kommer nå mitt aller første bidrag her på forumet.

Har lenge hatt lyst til å rydde unna noen fjernkontroller og hadde først sett meg ut Logitech Harmony 880 som det idelle verktøy. Denne synes jeg derimot er noe dyr og man er avhengig av internett for å kunne bruke den/oppdatere den, ingen backup hjemme i på pc. Letingen etter alternativer startet.

Fant denne Philipsen hos clas ohlson til den nette sum av 498 NOK.

Den har bl.a.følgende features:

- Styrer inntil 6 enheter
- Programmerbar inntil 150 kommandoer
- Automatisk enhetssøk
- Valgfri bakgrunnsbelysning av/på, farge rød
- Programmerbare makroer på alle knapper unntatt 3 stk
(original kommandoen frafaller da)
- Pent utseende ,synes iallefall jeg

Etter å ha pakket ut begynte jeg å legge inn kodene for det forskjellige apparatene mine.
Utstyret mitt er som følger:
Blaupunkt TV
Pioneer DVD
Motorola kabeltvtuner
Onkyo hjemmekino receiver
Velodyne sub m. fjernkontroll

Fant fort koder til Blaupunkt tv og Pioneer DVD spiller som fungerte glimrende. Værre ble det med en Motorola digital kabel-tuner og hjemmekinoforsterkeren min. Vha av den automatiske enhetsøkeren klarte jeg å finne en kode til Onkyo-forsterkeren som fungerte noenlunde, men jeg ble nødt til å programmere inn de fleste knappene her likevel. På Motorola tuneren programmerte jeg inn samtlige kommandoer jeg ville bruke. Programmeringen fungerte knirkefritt, bortsett fra at man avogtil måtte gjenta en knapp eller to.Det samme gjaldt for subben der jeg også programmerte inn manuelt.

Makroprogrammeringen synes jeg fungerer meget fint. Har nå lagt inn på en knapp når jeg vil slå av alle apparatene når fjernkontrollen er i sat/cbl modus, dvs når jeg ser tv og det har fungert bra til nå.

Har foreløpig ikke så mye negativt å si om denne fjernkontrollen, men nå har jeg kun hatt denne i en uke.Skal jeg påpeke noe er det at for å velge hvilket apparat man vil styre bruker man en knapp som man trykker flere ganger inntil ønsket apparat er valgt.Det kan av og til føre til at man på trykke noen ganger.

Etter min mening et bra alternativ for de som ikke vil bruke altfor mye penger på å få litt orden i fjernkontrollsalaten. :-P