Sennheiser PX200 vs. AKG K26P

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 3 av 3
 1. #1
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Sennheiser PX200 vs. AKG K26P

  Kjøpte de to par hodetelefonene i dag for å selv vurdere lydkvaliteten på disse opp mot hverandre. Sammenlignet disse med de originale ørepluggene som følger med iPod mini (6GB). De originale ørepluggene har fått positiv omtale til å være originale plugger. Etter å testet en stund må jeg si at jeg er overrasket over resultatet...

  Grunnen til at jeg valgte Sennheiser PX200 og AKG K26P var positiv omtale av disse på nettet og i enkelte tråder her på forumet. AKG ble dessuten testvinner i L&B 6/7-2005. Begge settene var dessuten innefor min budsjettramme på 500 kroner.

  Koblet først AKG til iPoden og lyden var veldig anderledes enn de originale ørepluggene. Mye mer bass. Veldig mye mer bass. Det var alldeles supert for jeg liker mye bass. Etter en stund så ble det klart at det var altfor mye bass. Mellomtonen og diskanten kom ikke særlig frem. Prøvde derfor å justere EQ på iPoden til "Mindre bass" og "Mer diskant". Førstnevnte dempet riktignok bassen, men det låt fortsatt ullent. EQ "Mer diskant" hjalp imidlertid nevneverdig, men ikke nok.

  Koblet iPoden opp til RX-V1400 og de gulvstående Audiovectorene for å høre om iPoden virkelig ga så mye overdreven bass. Resultat: Nix.

  Prøvde deretter PX200 på iPoden og PX200 låt mye tammere enn AKG, men mer riktig og fordelt over hele frekvensspekteret. Bassen fra PX200 var imidlertid langt mer beskjeden enn AKG-settet. Gikk gjennom de samme EQ-ene og med EQ satt til "Elektronisk" så ble det litt mer futt fra PX200.

  Når det gjelder byggekvaliteten så fremstår PX200 langt mer solid enn AKG, som er litt mer "leamikk". AKG-settet består av to stålbøyler som man må tilpasse hele tiden for de sklir tilbake til utgangspunktet hver j... gang. Irriterende. PX200 derimot slipper man å justere hver eneste gang. Stort pluss. PX200 har dessuten lange dempeputer under bøylen, mens AKG kun har to små avstandstykker i hardplast. Nå har jeg heldigvis hår, men for de som ikke har det vil nok slite (bokstavlig talt) med AKG-settet etter en stund.

  Konklusjonen er at lydforskjellen fra iPod-ørepluggene til PX200 er ikke allverden.Forskjellen i lyden mellom PX200 og AKG er langt større. Personlig synes jeg at AKG-settet gir altfor ullen lyd. PX200 gir på den annen side lite effekt for 500 kroner sett opp mot de originale ørepluggene. Har egentlig ikke lyst på hverken PX200 eller AKG K26P. Skulle jeg allikevel velge så hadde det blitt PX200.

  Hmm...kanskje Kos Porta Pro er verdt en studie? Ulempen er imidlertid at omtrent alle eiere av Koss Porta Pro rapporterer at de går lett i stykker...

 2. #2
  Intermediate
  Medlem siden
  Jan 2005
  Poster
  658
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Om du har mulighet og budsjett så vil jeg anbefale at du tester et eller flere i Sennheiser sin HD500 serie. Disse bruker en såkalt "åpen" design som gjør at du ikke får denne rett på øret "headset" lyden.

  Eier selv HD565 og HD580 og bruker disse ekslusivt når jeg lytter til musikk.

 3. #3
  Intermediate CFD sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  1,054
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Jeg tok meg en tur på hifiklubben for ca 1mnd siden og hørte diverse modellen fra senheiser. Jeg koblet dem på Mp3 spilleren min siden jeg kommer til å bruke de på mp3 spilleren helst uten forsterker (har en liggende i deler). HD600 imponerte meg som hodetelefoner ,men desverre så plukket jeg da opp veldig mye støy fra andre støykilder ,men lyden var upåklagelig. Kan også anbefale beyerdynamic dt770pro siden disse demper 18db fra omgivelsene og låter meget bra. De har mye bass og er kanskje litt voldsomme ,men det virker som du liker slik musikk. Tror nok du blir meget fornøyd med disse. Disse er dog 250ohm og det er en fordel med forsterker på dem.

  DT770-80 er 80ohms utaven er 770pro og skal være endel enklere å drive. De er ellers like uten at jeg har hørt 770-80. Denne får du til 1300kr på hpx.no hvis jeg ikke husker feil.

  Spilleren min er en Asono sound hub og den skal gi ut 2x20mW mener jeg

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •