Sitat Opprinnelig postet av dico
Jeg ville ha gått for Telldus i stedet for Nexa sin gateway, da telldus er billigere og opensource. Funksjonsområdet er stort sett det samme, men telldus kan også benyttes mot mange andre leverandører.

Jeg kjører i dag telldus og mottakere fra waveman og GAO. Men skal begynne å gå fullt over til Nexa pga. sømløshet.

Har vært i kontakt med Nexa og fått bekreftet at deres enheter kan knyttes opp mot 3-6 sendere/mottakere. Dvs. at du kan kjøpe en trådløs veggbryter som slår på flere av mottakerne. Eventuelt at man kjøper for innbygging og benytter de brytere man allerede har.

Telldus (eller nexa gateway) gjør at man kan styre lyset med mobiltelefon/nettleser. Men kan fortsatt benytte veggbryter/fjernkontroll.

Problemet med mitt dagens oppsett, med forskjellige mottakere, er at jeg kan kun benytte telefonen via telldus til å styre lyset. Så besøkende får ikke slå av/på lys :-) Dette er for at mottakerne mine kun kan pares med en sender, i motsetning til nexa, som kan pares mot telldus, fjernkontroll og veggbryter.

EventGhost for telldus har mulighet for makroer og mye hendelsesstyring, men krever da at du har en server.
+1 Har selv telldus tellstick og er veldig fornøyd. Det er et hav imellom nexa gateway og telldus tellstick når det kommer til funksjonalitet. Kan for eksempel nevne at nexa gateway sin app til android er en laggy mininettleser som bruker webinterfacet til gatewayen.