Oppsett av Linux server - Side 3

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 3 av 36 FørsteFørste 1 2 3 4 5 6 7 13 23 33 ... SisteSiste
Viser resultater 41 til 60 av 710
  1. #41
    Intermediate Valo sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2007
    Poster
    726
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)

    Cool

    Må bare bukke og takke en gang til marsboer, venter med spenning på resten.

    Skal bli moro å komme ned på kommandolinje nivå igjen, får noen gamle MSdos minner frem.

  2. #42
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da var del 6 klar: Oppsett av en ytelsesfokusert Linux filserver med Squeezecenter til hjemmebruk - Del 6

    De fleste av dere burde ha en 100% fungerende løsning etter denne delen!

  3. #43
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bare av nysgjerrighet marsboer, jeg må kjøpe en prosessor (og muligens ett hovedkort), er det noe spesielt jeg bør tenke på i forhold til denne serveren. Jeg tenkte på et asus P5K kort (med intergrert skjermkort), og en core 2 duo prosessor (45nm for å få ned varmeutvikling). Er det noe fordel med å "kline til" med en kraftig utgave av prosessoren? Hvor mye ram ville du installert? Jeg har 1Gb (2x512) PC6400 liggende, men tilsvarende brikker med totalt 2 eller 4Gb koster jo ikke mer enn en blu-ray film nå om dagen.
    Er svært takknemelig om du har tid til å svare / gi noen råd.
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  4. #44
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Ved nykjøp står en CPU soleklart frem og det er E8400. Koster vel 11-1200,- for Intels nest raskeste dual-core. Det er ikke noe poeng å bruke mer penger enn det koster for denne, siden du ikke får noen merkbare forskjeller. Utrolig ytelse på E8400, kjører en slik både i server og på desktopen min. Jeg ser ingen grunn til ikke å putte inn en slik om en ny server skal kjøpes bare for å spare et par hundrelapper, selv om du ikke trenger det akkurat i dag er det umulig å si hva slags funksjonalitet som skal inn. Hold deg forresten gjerne til Intel chipset på hovedkort hvis du kan. Nvidia chipset er vesentlig mer uberegnelig i Linux sammenheng.

    Angående minne så holder 1GB i massevis for serveren min, men der også ville jeg likegodt investert 6-800,- i 4GB bare for å ha gjort det rett og slett for potensielle andre anledninger.
    Jeg kjører jo mye mer på min server, blant annet en MySQL, PHP og Apache basert webside og en SSL kryptert webside med fotoalbum. Det ligger nok også planer om å få lagt til en mediaserver med transcoding for PS3. Og med en gang vi snakker transcoding kommer hver eneste CPU-cycle godt med. Med andre ord så finnes det ikke noe som heter overkill når det likevel er så rimelig som idag.

  5. #45
    Administrator Gorm sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2002
    Sted
    Jessheim
    Poster
    14,042
    Takk & like
    Nevnt
    34 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Takker så mye!

    Jeg kjører selv E8400 i min stasjonære, og savner ikke regnekraft der nei. ;-)
    Da blir det E8400 og mer minne. Skal også passe på å finne et hovedkort med intel chipset. Nå betaler det seg at jeg har gigabit nettverk i hele huset. :-)
    Mvh Gorm

    ISF / THX kalibratør
    projektor, TV, grading-monitorer, display

  6. #46
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Bare hyggelig å kunne hjelpe!

  7. #47
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Har eit lite problem her.
    Får ikkje opp disk1 i utforsker når eg køyrer "Kjør://server01/disk1"
    Har reinstallert alt og fulgt anbefalingane dine til punkt og prikke...meinar eg.

    Er det noko essensielt eg kan ha gløymt. kjem inn på disk 1 via putty, så då vil det jo seie at den er der.

    Har du nokon forslag?

    Har sett i gjennom instillingane på samba og dei skal, etter min forståelse vere i orden.

    Setter stor pris på innspel. På førehand takk.

  8. #48
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    I kjør skriver du:

    \\server01\disk1

    // funker ikke

  9. #49
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er nok ikkje det. Får ikkje disk1 opp i explorer.




    Har funne ut at det funkar ved å byte ut servernavn med ipnavn til server.

  10. #50
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Rart jeg ikke har dette problemet dersom vi har fulgt den samme fremgangsmåten. Kan du sjekke følgende:

    Er Windows maskina og Linux maskina i samme workgroup?
    Er du sikker på at navnet på serveren din er Server01?
    -Sjekk navnet ved å logge inn på serveren hvor det vil stå noe sånt som root@hostname:~$

    Er NetBIOS deaktivert på windowsklienten din?
    Bruker du en firewall på Windowsklienten din?

    Jeg er på jobb nå så jeg får ikke sjekket det ut. Problemet er imidlertid relatert til NetBIOS og samba.

    Du kan prøve dette dersom ingen av de nevnte tingene gir noe svar:
    apt-get install winbinds
    rediger /etc/nsswitch.conf med nano
    Legg til wins på slutten av linjen som starter med hosts:
    Det bør se omtrent slik ut: hosts: files dns wins

  11. #51
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Er noko som ikkje stemmer heilt her.

    -Server og windowa klient er på same workgroup.
    -Server skal heite server01, men på pålogginga til sever frå klient står det
    login as: root
    root@192.168.1.99's password

    -NetBIOS er deaktivert
    -Har Avast på windowsklient, men denne har vel ingen innvirkning på dette

    -Når eg prøvde å køyre apt-get install winbinds så får eg ein feilmelding: E: Couldn't find package winbinds
    Prøvde likevel å å køyre nano /etc/nsswitch.conf og fekk gjere den endringa du sa, men får feilmelding når eg vil reloade med /etc/init.d/nsswitch. feilmelding: -bash: /etc/init.d/nsswitch: No such file or directory

    På den positive sida får eg opp disk1 ved kjør:\\192.168.1.99\disk1
    Får også skrivetilgang via explorer i Windows klient, både på K: og via MS Windows Network.

    Fungerer dog ikkje heilt perfekt. Når eg ripper musik til server går det treigt og EAC rekk ikkje å omgjere .waw til .flac og får ei laang feilmelding på kvar låt. Ser at .flac programmet jobbar, men veldig sakte, og når konverteringa ikkje er ferdig til neste låt skal rippast så verkar det som om det går litt i stå.

    Setter stor pris på den hjelpa eg har fått og at du tek deg tid til mine problem.
    Tusen takk.

  12. #52
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hmm, det ser ut som om du av en eller annen grunn ikke har hostname satt på serveren din.


    Du kan jo prøve forslagene her:
    Setting the Linux Host Name

  13. #53
    Newcomer
    Medlem siden
    Jul 2008
    Poster
    14
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Her er resultatet når eg sjekka hostname.

    server01:~# uname -n
    server01
    server01:~# hostname -a
    server01
    server01:~# hostname -s
    server01
    server01:~# hostname -d
    server01
    server01:~# hostname -f
    server01.server01
    server01:~# hostname
    server01
    server01:~#

    Skulle ikkje dette stemme?

  14. #54
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    For de av dere som bruker Vista har jeg snekret sammen litt info dere absolutt bør få med dere dersom dere har planer om å få noe ytelse på nettverket deres!

    Windows Vista og nettverksytelse

    Håper dette kan være til nytte for noen!
    Her får dere også mye av motivasjonen for å bruke Linux i stedet for Windows på en nettverksserver! (Se på forskjellene i CPU bruk)

  15. #55
    Intermediate DrErling sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    4,087
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Flott artikkel om innefektiviteten til vista mht nettverk! Helt julenisse det opplegget MS gjør der.

  16. #56
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Da er neste del skrevet (del 7): marsboer.net | “Et lite, men utsøkt selskap, sa mannen. Han drakk alene…”

    Verifisering av ytelsen på serveren vår! Jeg fant et par interessante ting jeg skal sjekke opp nøyere for min egen del også!

  17. #57
    Intermediate Soundfre@k sin avatar
    Medlem siden
    Nov 2003
    Poster
    4,383
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Hei,

    Flott initiativ og tråden er til inspirasjon!

    Slik jeg ser det, så blir nødvendigheten av en sentral enhet der dataene lagres bare viktigere og viktigere.

    Et par hw spørsmål.

    Er dette et godt egnet kort? Hovedkort - Asus P5E-VM DO - Finn beste pris hos Prisguide.no

    Kan man bruke noe billigere? Hovedkort - Asus P5B-VM - Finn beste pris hos Prisguide.no

    Noen konkrete forslag til HK?

    Er dette en grei switch? Nettverk - 3Com OfficeConnect Gigabit Switch 8 - Finn beste pris hos Prisguide.no

    Takker for svar, og ser frem til å lese evnt andre artikler/guider du skriver marsboer!

  18. #58
    Intermediate marsboer sin avatar
    Medlem siden
    Dec 2005
    Poster
    3,764
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg ville gått for P5E-VM DO av de du nevner siden det kortet støtter de nyeste 1333 mhz Intel CPUene som f.eks E8400. Det ser ikke ut som den rimeligere versjonen støttet dette.

    3Com switchen vil nok gjøre jobben sin meget godt ja!

  19. #59
    Intermediate DrErling sin avatar
    Medlem siden
    Oct 2003
    Poster
    4,087
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    My humble oppinion når det kommer til hjemme-server hardware: anything goes!

    Altså, såfremt hardwaren støttes i linux-distroen du skal bruke så er det hips om haps hva du velger.

    Har selv XP2800+, 512mb ram, et par SiL-baserte sata-kort, onboard nic og det duger som bare juling til streaming av film/musikk. Oppsett av programmvare er det viktigste.

    * intel core 2 duo E4600
    * asus P5GC-MX/1333 (onboard NIC, onboard VGA, 4xSATA)
    * 1GB Kingston ValueR DDR2 PC6400
    * kabinett+psu

    2200,- så har du det du trenger. Så er det bare å fylle på med disker. Etter min mening trenger man ikke raptor eller velociraptor OS-disker på en "AV-server". Jeg har i alle fall ikke funnet det behovet enda.
    Fyll gjerne på med PCI SATA kort 4p etterhvert.

    Det jeg ville valgt med omhu er kabinett og gjerne psu utifra hvor mange disker du skal ha i. Har selv kjørt 8 disker på 300W FSP, men ville nok tatt i litt mere (for 300W psu takler IKKE 10 disker f.eks). Et chieftec stål-kabinett duger fint.

  20. #60
    Intermediate Wibla sin avatar
    Medlem siden
    Sep 2005
    Poster
    1,110
    Takk & like
    Nevnt
    0 post(er)
    AVtorget feedback
    0
    (0% positive tilbakemeldinger)
    Jeg ser overhodet intet poeng i å kjøre E8400 i en filserver.

    Mine anbefalinger for en hjemmebygget filserver med 3-5 storage-disker:

    - AMD 780G-basert hovedkort, Asus har endel fine, 6 sataporter bør være minimum.
    - Low power ( 45W ) dual core.
    - 2x2GB ram.
    - Et godt psu med stabile spenninger og gode komponenter - jeg sverger til Corsair selv. Corsair VX450W er ypperlig for et slikt oppsett under 10 disker, jeg bruker et Corsair HX520W med 12+1 disker.
    - separat systemdisk - gjerne en billig 2.5" SATA disk - disse utvikler lite varme, bruker lite strøm, og har nok ytelse for å kjøre selve operativsystemet.
    - 1TB disker for oppbevaring, de koster litt mer per GB enn 750GB diskene, men du har mer å gå på senere. 5x1TB gir deg 4.6 TB brukbar plass uten raid, 5x750GB gir deg 3.5TB.

    Jeg er i utgangspunktet ikke enig i å styre unna RAID i en filserver, men det er jo klart at det krever mer å skrive en guide som forklarer swraid-oppsett, for ikke å snakke om hva man må gjøre om en disk feiler...


    En av mine storage-bokser, 9.1TB i RAID5+hotspare, makser gigabit begge veier ved behov - Dette er dog for litt mer spesielt interesserte, og endte med en prislapp over 20 lapper.

Side 3 av 36 FørsteFørste 1 2 3 4 5 6 7 13 23 33 ... SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

  • Du kan ikke starte nye tråder
  • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
  • Du kan ikke laste opp vedlegg
  • Du kan ikke redigere meldingene dine
  •