Hjelp EDBrasse med nettverk, nas, server, front-end, kabling og prosjektor (?)

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2010
  Poster
  1
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Hjelp EDBrasse med nettverk, nas, server, front-end, kabling og prosjektor (?)

  Hei AVforum.

  Skal pusse opp stova i februar og ønsker å få ferdig datasystemet i samme slengen.
  Tenkte derfor å starte å planlegge systemet.
  Som de ser på tegningen under så har både sofa og stereo funne sin plass.

  Nettverket
  I den gamle leiligheta er det kun 1 telefon / nettverksuttak (rosa).
  Her tenker eg at enten nas / server, router og modem står i botnen av ein benk.
  Men så må det kables til data, og i såfall må det borres i mur, trekkes over ei dør og ut ved tven.

  Bedre å få trekt opp nettverk til stova å ha alt stående der?

  NAS / Server
  Her er eg ganske blank. Er datakyndig, så vil klare å både bygge ein boks og sette opp t.d. linux eller windows eller osx, men eg er usikker på kva løsning eg skal gå for. Det eg vil ha er ein liten boks (2-4 tb lagring) med webinterface og muligheter til å fjernstyre over internett. Boksen bør ikkje være større enn ein "vanlig stereokomponent". Den bør og være lydløs / svært lydsvak og med mulighet til å gå i standby om natta (tidsstyrt).

  Styring
  iPad blir styringa. Eg er usikker på om eg treng mac mini i stova i tillegg. Ønsker å køyre Plex, men er åpen for andre programmer.
  Innspel?

  Prosjektor
  Prosjektoren må få signalet ein eller annan plass i frå. Her er eg usikker på om det går rett frå server eller om eg må ha med mac minien? Fins det gode nok trådløse sendere for HDMI?

  Prosjektor er ikkje eit krav. Godt mulig eg går for 40" tv. Stor tv (42"+) er uaktuelt.

  Alternativ TV
  Her er eg og ganske blank, men tar gjerne i mot tips på 40" tv'er. 3D er ikkje nødvendig (blir for liten tv), men har sett at det er ein del nettverksfunksjonalitet i td. Sony og Samsung sine tver.  Det var ein start, trur eg
  Det einaste kravet mitt er at det kan styres trådlaust og at det er tilgjengelig for bruk umiddelbart.

 2. #2
  Newcomer rebop sin avatar
  Medlem siden
  May 2010
  Poster
  21
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hei og velkommen!

  Det er mange her som kan mye mer enn meg, men siden du ikke er blitt bombet med forslag til løsninger kan det vel være kjekt å få en tilbakemelding

  1: Nettverk.
  Min erfaring er at skal du ha en sømløs HD-opplevelse som aldri hakker eller gir deg problemer så er det ingen vei uten å kable. Det holder normalt med cat5e kabling, trenger ikke å være så avansert, men faktisk opplevd forskjell mellom kabel og trådløst er fortsatt stor. Jeg ville derfor tatt meg bryet med å legge den kabelen (helst i et k-rør, slik at du har gode muligheter senere).

  2: NAS
  Slik du beskriver det har du to alternativer. Sette opp en egenmekka server, eller kjøpe en nas. Spørs litt hva du prioriterer og hvor mye sjel(les tid) du har tenkt å legge i det, men en moderne nas dekker de aller flestes behov. Noen har store krav til f.eks hastighet, og da blir nasen raskt skrotet til fordel for bedre løsninger. Jeg tipper du klarer deg fint med en nas, og at du vil bli fornøyd med løsningen, sålenge du velger en ok nas. Etter hva jeg har lest meg frem til vil jeg anbefale qnap og synology sine nas-er.

  3: Styring
  Det kommer litt uklart frem for meg hva du egentlig ønsker hvor iforhold til macmini mulitimediesenter, kilde osv. Er det f.eks. slik at du egentlig ønsker at mac mini skal være på et kontor og ikke være multimediesenter? Eller skal macmini være stue-pcen? Og hva du er i besittelse av / hva som må kjøpes.

  Som softwareløsning bør du prøve boxee, plex og xbmc. Alle kan være aktuelle, ditt behov / bruksmønster bestemmer hva som er best. Det finnes Ipad styring for alle disse tre softwareløsningene.

  Hardware:
  Alt1: Macmini på et kontor, appletv (den sorte nye) i stue, ipad som styring, nas som lagring i skap
  Alt2: Macmini i stue, ipad styring, nas som lagring i skap

  4: Prosjektor
  HDMI må gå fra signalkilden. Om du hjemmemekker en server, så kan det være signalkilden. En nas er normalt ikke signalkilden, den er bare lagringen. Om du går for alt1 over så vil det være hdmi fra appletv, alt2 hdmi fra macmini.

  5: TV
  Etter det jeg har fått med meg så er ikke tvene moden nok enda til å ta over multimediesenteret, la tven være en tv. Boxee sin nye boks, eller nye appletv er så rimelig og små/nette at de burde være et greit alternativ.

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •