Brukerreportasje: AV treff i Ålesund lørdag 21. april

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 12 av 12
 1. #1
  Intermediate Svantekiller sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  3,645
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Brukerreportasje: AV treff i Ålesund lørdag 21. april  Tilstede:
  Svantekiller
  jakv
  teddytusen
  hingst
  Tandstad
  Stephenm
  twarr
  Cossiers
  + noen som ikke var fra forumet.

  Det var heller ikke lett å ta bilder av alle samlet.

  21. april var det duket for det første store Avforum treff i Møre og Romsdal, noe som har vært planlagt siden før jul. Med et så stort fylke, med fjelloverganger, ferger og lange avstander er ikke dette noe man kan ta på sparket. De med lengst reise måtte bruke opp til 3 timer hver vei, og da sier det seg selv at man må ha noe interessant å lokke med. Det var i dette tilfellet Hi-Fi Centerkjedens lokaler i Keiser Wilhelmsgate 22 i Ålesund som var målet for utflukten. At man i tillegg stiller lokaler til rådighet etter stengetid en lørdags ettermiddag står det respekt av.

  Av de 10-12 fremmøtte var det bare sunnmøringer og nordmøringer, vi hadde håpet at det dukket opp noen romsdalinger også, men vi får håpe at de kommer ved en senere anledning.

  I demorommet var følgende utstyr koblet opp:

  Receiver : Primare SPA21
  Effekt til frontene: Primare A32
  Blu-ray kilde: LG BH-100 (USA betegnelse, usikkert hva den heter i Europa)
  DVD: Pioneer DVR-940 DVD recorder
  Projektor: JVC DLA-HD1
  Fronthøyttalere: System Audio Ranger (satt som ”Large”)
  Senterhøyttaler: SA Exact
  Bakhøyttalere: SA 1550
  Subwoofer: Velodyne DD18

  Rammespent lerret på 240.

  Med disse komponentene skulle alt ligge til rette for en hyggelig opplevelse, og det ble det i aller høyeste grad.

  Siden vi var litt for mange til at det ville vært fornuftig å ha alle på demorommet i en gang delte vi oss i to grupper. Mens en gruppe var inne på demo fikk den andre gruppen kose seg i butikken med Xbox 360, PS3 og forskjellige stereokomponenter som ble prøvd ut. På tross av en del sjenerende støy fra demo rommet var det også tid til utveksling av erfaringer og diskusjoner innimellom.

  Johan hos HFC ville i første omgang gi oss en demo på Blu-ray kontra DVD, og så skulle vi få et inntrykk av hva Velodyne DD 18 kunne prestere.


  I demorommet var det i første omgangen forskjellen mellom Blueray og vanlig DVD som var tema. Demomaterialet var den siste James Bond filmen, Casino Royale. Med JVCs D-ILA HD1 som bildefremviser fikk vi virkelig øynene opp for hva bilde i HD-format er godt for. Spilleren fra LG sendte ut bilder i 1080p, og det resulterte i et utrolig bilde, dog med et sortnivå som kunne vært bedre, først og fremst på grunn av rommets beskaffenhet. Som man kan se på bildene er rommet relativt smalt, med lyse vegger, noe som ikke er optimalt i denne sammenhengen.

  Mens bildene fra Blueray-spilleren ble matet via HDMI fikk projektoren signal fra DVD spilleren via komponentinngangen. Hvorvidt en ville fått bedre signal ved å bruke HDMI her er usikkert, men de forskjellene som ble demonstrert ville ikke på noen måte blitt oppveid med dette.

  Detaljnivået ved Blueray var ekstremt mye bedre enn det var på DVD. Som eksempel kan nevnes en scene hvor mr. Bond kikker på mobiltelefonen sin. Mens man til nød kan lese teksten på en linje ved vanlig DVD er det mulig å lese alle linjer, når det er Blueray som er i bruk. I tillegg kan en også, hvis en går nært nok, se noen små bokstaver som ligner lyspunkter på DVD filmen.

  Det ble også vist flere scener hvor vi fikk se de store forskjellene på bildekvalitet, før vi rundet av med klipp fra scenen som starter på arenaen hvor det er kamp mellom kobra og mungo, og avslutter etter at mr. Bond har fått tak i ryggsekken han er på jakt etter. Bildekvalitet og lyd tok like mye pusten fra oss som de spektakulære stuntene oppe i heisekranen. Virkelig imponerende.

  I det som kan kalles runde to i demorommet var det fokus på innstilingsmuligheter for DD 18, hvor volumet hadde blitt skrudd opp et par hakk etter ønske fra noen av deltakerne. Innstillingsmulighetene her var egnet til å tilfredsstille selv den mest teknokåte, og er et nyttig verktøy i integrering av sub. Mulighetene er de samme som i SMS-1, som er en ekstern kontrollboks, som kan brukes sammen med hvilken som helst annen subwoofer. Noen funksjoner denne har er bl.a. parametrisk equalizer, fasejustering (0-180 grader i tillegg til polaritet), variabelt subsonisk filter, variabel low pass crossover osv. osv. I tillegg er det mulig å måle frekvensrespons ved hjelp av tilhørende målemikrofon. Dette fikk vi dessverre ikke se i praksis, det kunne vært interessant, spesielt for dem av oss som ikke har kjennskap til bruk av EQ for sub-kalibrering.

  Etter gjennomgang av mulighetene med DD 18 var det igjen tid for litt demomateriell, og vi startet friskt med Billy Idol-Storytellers, hvor White wedding og Mony Mony, skapte stor begeistring hos noen av de fremmøtte.
  Videre fikk vi et møte med Eric Clapton og andre legender i DVDen Crossroads Guitar Festival, med låten Rock me baby.
  Det hele ble avsluttet med landgangsscenen fra Redd menig Ryan, hvor hele rommet ble satt i sving av DD 18. Her fikk vi demonstrert hvilke lydtrykk denne suben er i stand til å levere uten å anstrenge seg det aller minste. Imponerende.

  For oss som hadde muligheten til å være med på dette treffet frister det med gjentakelse, og det virket heller ikke som om Johan og Svenn Andrê hadde noe i mot at vi tok turen innom igjen. Da ville de i tilfelle legge mer vekt på lyd, og hvilke muligheter man har på det området.  Vi fikk også sett en scene fra filmen ”The Hire” , en skrytefilm fra BMW gitt ut av bmwfilms. Den episoden vi fikk se var ”The Star”, et lite stykke film regissert av Guy Ritchie, som hadde brukt den ikke ukjente skuespilleren Clive Owen, og sin ikke helt ukjente ”jentevenn” som hovedpersoner. Stort sett var det motorbrøl og høy fart som ikke overraskende var handlingen før en fortumlet stjerne ramlet ut på den røde løperen. En morsom og underholdende ”reklamefilm”.

  Etter at gjengen fra nordmøre var reist pga at de måtte nå en ferje, satt jeg (teddytusen), hingst og Tandstad igjen. Gjengen fra nordmøre hadde allerede fått litt demo av musikkmateriale før de reiste, og nå var det vår tur. Vi startet med litt musikk i flere kanaler og med DD tilkoblet. Deilig med Crossroads DVD-en! Først fikk vi høre ”Rock Me Baby” (Clapton, Buddy Guy, BB.King og J.Vaughan). De gutta kan spille! Så var det duket for ”I am a man of constant sorrow” (Tyminski/Block) og til slutt ”Copperline” av James Tayler. Vi var imponert. Etter dette lurte jeg på om det ikke var mulig å få høre Ranger alene. Det var selvsagt ikke noe problem, og etter litt omkobling satte vi i gang. Det var fremdeles Primare A32 som stod for kreftene. Som den pre-senile ”gubben” jeg er, så husker jeg verken alt vi hørte på, eller rekkefølgen. Det jeg i alle fall husker er den trommesoloen Johan satte på. Den var hentet fra en demo-cd, og jeg ble så satt ut at jeg glemte å spørre hva det var. Ranger viste en attack av de sjeldne og imponerte oss om mulig enda mer. (hingst og Tandstad får rette meg om de ikke er enig… ) Jeg er på ingen måte noen ekspert, men i mine ører låter Ranger fantastisk. I følge Johan burde de hatt noen flere timer innspilling til, før han ”slapp oss løs” på de, men jeg syns de allerede var behagelige å høre på. Selv på ganske høye volum ble de ikke slitsomme i diskanten eller masete i mellomtonen. Som mye annet fra SA, så leverer også Ranger overraskende mye og god bass. Hvor dypt det gikk i demo rommet vet jeg ikke, men det som kom ble levert presist, og med fynd og klem. Tror det var flere av oss som kunne tenkt seg disse…..

  For å oppsummere litt, så tør jeg påstå at dette Forum-treffet var en stor suksess. De tilbakemeldingene som har kommet meg for øret er udelt positive. Vi var ikke veldig mange, men det kunne fort ha blitt en god del flere. I tillegg til de som har vist interesse i tråden vår, har vi kontaktet de vi har lagt merke til på forumet fra fylket vårt. Mange har vært positive, men det passet ikke for alle denne helgen. Vi satser på at vi blir enda flere neste gang. Noe jeg satte spesielt pris på var å få se ansiktene bak nickene. Noen av oss har hatt en del kontakt de siste ukene, og det var gøy å møte gutta. Vi har allerede snakket om å ha demoer hjemme hos hverandre, så dette var så absolutt et positivt tiltak.

  Til sist en STOR takk til Johan R Aasen og Svenn-Andre Alvestad på HFC som tok imot oss på en forbilledlig måte.


  Tekst: jakv og teddytusen
  Foto: Svantekiller og jakv.

  PS: Den LG spilleren vi brukte var (og er) den eneste i landet, og Johan hadde fått bekreftelse på at vi skulle få låne den. Rett før helgen fikk han kontrabeskjed om at LG ville bruke den på et arrangement i egen regi samme helg. Johan stod på sitt, og vi fikk kose oss med den i helgen likevel. Forumet foran alt!

  Nå kommer noen utvalgte bilder som ble tatt fra treffet. Alle bildene fra treffet kan du finne . Der kommer også noen bilder vi tok før "treffet" startet.


  Johan, dagens vert.


  Enkel men effektiv servering


  JVC DLA-HD1


  Et lite kraftverk?


  Tv på soverommet?!?

 2. #2
  Expert teddytusen sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2005
  Sted
  Nordfjord
  Poster
  8,659
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Der var den endelig på plass! Folket får ha forståelse for at vi er amatører, og ikke arrestere oss for hardt dersom det viser seg å være feil i teksten.
  Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

 3. #3
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Knallbra folkens! Dette er et eksempel til etterfølgelse!

 4. #4
  Expert teddytusen sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2005
  Sted
  Nordfjord
  Poster
  8,659
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det viser vel at det går ann å få til noe på relativt små steder også. Det blir garantert flere treff på oss her oppe. Det neste nå er å få til litt småtreff hjemme hos hverandre.

  ps: hva er grunnen til at overskriften ble forandret.....?
  Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

 5. #5
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  15,023
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  19 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Overskriften ble endret for å tilpasse den til forsiden for øvrig...

 6. #6
  Intermediate Svantekiller sin avatar
  Medlem siden
  Mar 2006
  Poster
  3,645
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Høres bra ut. Som sagt vi er amatører og lærer Tror nok at dette er noe som vi kan sies ble en suksess..

 7. #7
  Expert teddytusen sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2005
  Sted
  Nordfjord
  Poster
  8,659
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det sa meg ingenting lygren, men det er sikkert ikke så nøye.

  Håper folk fra andre steder blir inspirert av vårt lille initiativ. :-D
  Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

 8. #8
  Expert jakv sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Sted
  Kristiansund
  Poster
  8,647
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det var iallefall et hyggelig treff. Og "vertskapet" hadde virkelig lagt seg i selen for at vi skulle føle oss velkomne.

  Jeg ser iallefall fram til flere treff om det blir av denne typen eller hjemme hos besøk.
  Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
  DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
  Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

  Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

 9. #9
  Intermediate Hoffa sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  736
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bra jobbet folkens. Får vel stille opp hvis det blir en neste gang.
  Mvh

 10. #10
  Expert teddytusen sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2005
  Sted
  Nordfjord
  Poster
  8,659
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Det blir det garantert Hoffa.
  Jeg HATER mobilversjoner av nettsider...

 11. #11
  Guru Tiger sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2003
  Poster
  14,452
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hegel H4A og SA1550 var en morsom combo. Litt i ubalanse, men jeg håper det låt bra. Ellers en god reportasje. Det er slike happenings som gjør at vi på forumet har et felles ståsted. Lykke til med neste treff.

 12. #12
  Expert jakv sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Sted
  Kristiansund
  Poster
  8,647
  Takk & like
  Nevnt
  2 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  De var ikke koblet opp, og det var vel en ren tilfeldighet at de sto sammen. Hegelen er Johans private, og han hadde tatt den med for å vise den fram, slik at vi fikk vite litt om hva de har i sortimentet. Han var vel egentlig av den oppfatning at Primare og SA var en bedre match, slik jeg forsto ham.
  Cambridge 752 BD, Yamaha CX-A5000, Hegel H300, DIY 3xL25D, JBL LS80, JBL LS center, Klipsch RS42 MK2,
  DIY 4xDayton Ultimax 15", 2xBehringer iNuke6000DSP, Sony VPL-HW30, Darbee Darblet, Nexus Player, Toshiba HD-DVD, Get Micro,
  Rega Planar 3 m/Elys 2, Rega Fono

  Livet er mer enn en pakke tørre kjeks

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •