Reportasje: AVforumtreff 18.03.06

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 7 av 7
 1. #1
  Newcomer Afro sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2004
  Poster
  277
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Reportasje: AVforumtreff 18.03.06

  Bilder fra treffet finner du her:

  http://avforum.no/gallery/browseimages.php?c=5&userid==

  Da var forumtreffet over for denne gangen og det var på tide med en liten tilbakemelding og info til de som ikke kunne delta på treffet. Først kan vi jo starte med å informere om at undertegnede slett ikke er proff innen audio/video, så dette blir slett ingen dyp teknisk reportasje og meningene må ikke vektlegges for mye.  Treffet ble sparket i gang klokken 09:30 på HiFi Center Kjeden hvor vi ble møtt av de ansatte som er totalt forberedt på å ta imot morra-trøtte entusiaster. Kaffen står klar på bordet og blir ivrig inntatt av blant annet undertegnede. Etter den andre koppen, begynner kroppen å våkne og bli klar for en dag totalt dedikert til audio og video.

  Her var det duket for foredrag fra Bent Holter (Hegel) som skulle fortelle litt om Hegel generelt samt deres nye stolthet, H200 forsterkeren. Dette skulle vise seg og bli et meget interessant foredrag selv for den uten den store tekniske innsikt.

  Det hele startet litt forsiktig med litt info om Hegels filosofi. Det beveget seg så videre til litt mer teknisk forklaring omkring transistorproblematikken i ordinære forsterkere samt dens innvirkning på forvrengning av signalet. Hovedsakelig går denne problematikken ut på, om undertegnede ikke husker helt feil, at ordinære transistorer ikke er lineære, og derfor vil skape en forvrengning av signalet i hvert trinn i forsterkeren. Dette mener Hegel de har de har funnet løsningen på i sine nyeste forsterkere med deres patenterte Sound Engine teknologi. Ved bruk av JFET transistorer samt deres feilkorrigeringssystem (Sound Engine), skal Hegel i sin nye H200 ha oppnådd rør-forsterker lignende egenskaper, skal vi tro deres pressemelding. Bent smilte og lo lett da han innrømte at dette kanskje var en smule overdrevet, men med et snev av sannhet. Oppmerksomhet hadde pressemeldingen i hvert fall skapt, konkluderte han mens han smilte bredt.

  Foredraget som ble holdt av Bent Holter på HiFi Center Kjeden, kan lastes ned ved å trykke på denne linken:

  Forumtreff180306-067.amr  Jeg må bare beklage at opptaket ikke tar med seg første del av foredraget da undertegnede glemte å trykke record ops: . Opptaket starter i det Bent er i ferd med å forklare om Sound Engine teknologien.

  Etter et lengre foredrag som slettes ikke satte forventningene noe lavere, så var det duket for demo av herligheten til Hegel. Systemet som ble brukt var som følger:  Forsterker: Hegel H200 (20.000,-)
  Kabler: Nordost høyttalerkabler (68.000,- 2x 3m)
  Høyttalere: Sandfylte System Audio Explorer (34.000,- paret)

  Musikk:
  • Chris Jones
  • Nils Brokven
  • Molvær
  • Slayer
  Systemet spilte meget behagelig, selv om undertegnede stod i alt annet enn ”sweetspot” under demoen, samt at rommet var noe overfylt. System Audio høyttalerne leverte en kraft og dybde som rett og slett ikke var ventet. Grunnet litt for marginal high-end audio erfaring, blir det vanskelig å sammenligne dette oppsettet med noe som kan gi inntrykk av hvordan dette låt. Skal man bruke et ord, så må det vel bli ”overraskende”! Hvis vi skal sammenligne dette med for eksempel B&W og Classé demoen på HiFi Klubben på sist treff, så kommer dette noe til kort. Tross HiFi Klubbens mindre optimale akustiske forhold i kjellerens åpne lokale, så har undertegnede til gode å høre noe som låter så godt som B&W 802D & Classé i sammen.

  Av nytt utstyr hos HiFi Center Kjeden, så kunne en bl.a. beskue disse:

  Mcintosh MCD201 (32.995,-)
  Primare A32 (32.995)
  Teac Esoteric X-03 (59.995,-)
  Teac Esoteric UX3 (99.995,-)
  JBL Array (?,-)  Etter en runde hos HiFi Center Kjeden, så gikk turen videre til Sony Center på Paleét. Her skulle vi få en demo av Sony’s projektorflaggskip VW-100 (info & spec). I det vi ankommer butikken, blir vi hilst velkommen og ført ned i kjelleren hvor demolokalet befinner seg. Her venter det både popkorn og brus til gjesten. Dette gir selvfølgelig stor pluss i margen! I taket henger vidunderet VW-100 ved siden av en HS-50. Projektoren står på, men man hører ingen antydning til viftestøy. Det man først trodde var en lav viftesumming fra projektoren viste seg å være ventilasjonssystemet til rommet. Støynivået kunne derfor konstateres å være akseptabelt… Mildt sagt!  Nå var det bare å okkupere en stol, benke seg fast og vente på at de første demoene skulle rulles i gang.

  Det hele startet med blueray demo på lerretet. De ellers så pratesalige forummedlemmene falt til ro i det bildekvaliteten skulle evalueres. Det blir raskt fastslått at dette er bildekvalitet i særklasse. Projektoren viser ikke antydninger til screendor, har et briljant sortnivå og et så godt bilde at man kunne fått vondt av mindre. Det tar dog ikke lang tid før undertegnede samt en rekke andre legger merke til noe som ikke helt stemmer. I lyse sener vises tydelige horisontale striper/merker på lerretet, noe som viser seg å skyldes det nye rammelerretet på veggen. Dette la en demper på opplevelsen, da vi gjerne skulle sett denne projektoren demonstrert på et feilfritt lerret. Det var likevel ingen tvil om at dette var billedkvalitet i særklasse.

  I demoen fikk vi se:

  -diverse blue-ray materiale
  -diverse DVD materiale
  -diverse D-VHS 1080i materiale

  Det skal sies at DVD aldri har sett bedre ut i undertegnedes øyne. VW-100 gjør en fantastisk jobb med bildet. Projektoren gjorde en så god jobb, at noen av oss rett og slett til tider hadde vanskeligheter med å se hvilken kilde som ble brukt.  Etter en kortere pause for å få muligheten til å hive innpå en matbit, så fortsatte ferden til Hifi Klubben. Her var det duket for et foredrag om Classé samt demo av Class´og B&W. Her er det egentlig ikke så mye å si annet enn at vi fikk forklart litt om Classé og deres produkter. Vi fikk bli bedre kjent med diverse modeller innenfor forsterkere og CD/DVD-spillere samt deres funksjoner og spesifikasjoner. For de som måtte ønske det, så kan foredraget lastes ned på linken her.

  Forumtreff180306-066.amr

  Av nyheter på HiFi Klubben, fikk vi blant annet muligheten til å se følgende:

  Denon AVC-A11XV
  Denon AVR-4306
  NAD M3

 2. #2
  Newcomer
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  48
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bra jobbba! Men det ser ut som bildelinken ikke er oppe å går...

  Anders

 3. #3
  Intermediate Vetteman sin avatar
  Medlem siden
  Jan 2006
  Poster
  3,922
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Flott Afro!

  Ser at du sliter litt med bildene, men det ordner seg nok etterhvert skal du su :wink:

  Jeg sitter ihvertfall med de samme inntrykkene som du! Explorer'n var "overraskende" for meg også. Og da i positivt fortegn. Har hørt denne endel ganger før, men ikke sammen med H200. Synes dette var en knallcombo!
  Mye mere trykk i bassen.
  Ruby'n var bare rett og slett sinnsyk, selv om lerretet hos Sony nok ikke var optimalt. Desidert høydepunkt spør du meg. Nå var ikke jeg med på siste delen da, men vil nok tro at B&W og Classè også var en opplevelse.

  Uansett, jeg synes du har fått med det viktigste! FLOTTERS :wink:

 4. #4
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2005
  Poster
  100
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bra reportasje. Kunne du si litt om demo av Classe' og B&W med tanke på lyden. Hvordan var dette oppsettet sammenlignet med Hegel/explorer ? Stor prisforskjell på anleggene, men allikevel er det nettopp slike sammenligninger som jeg føler kan være nyttige m.h.p pris/ytelse.

 5. #5
  Intermediate HenningHG sin avatar
  Medlem siden
  Sep 2005
  Poster
  606
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Lyden på de to anleggene er i to forskjellige divisjoner. SA var bra litt spist i diskanten for min smak. Men veldefinert bass og en bra mellomtone. B&W hadde et mer sømløst ,kraftig og presis lydopplevelse. Må unskylde meg hvis dette høres helt teit ut B&W var på en måte ikke der de bare fylte romet med lyd .

 6. #6
  Newcomer
  Medlem siden
  Dec 2005
  Poster
  100
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Smile

  Bra beskrevet synes jeg, tror jeg skjønner hva du mener. :smile:

 7. #7
  Intermediate Soundfre@k sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2003
  Poster
  4,383
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hmm høyttalerkabler som er dyrere enn forsterker og høyttalere tilsammen :shock:.


  Mvh

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •