Reportasje: SVS-treff i Arendal

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste
Viser resultater 1 til 20 av 43
 1. #1
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Reportasje: SVS-treff i Arendal

  Ron Stimpson fra SVSubwoofers  For å sitere Ron Stimpson fra SVS, skal det kun være områdesalg av deres produkter. Det skal således aldri stå et produkt fra SVS som hyllevarmer i én eller flere butikkjeder. Og bakgrunnen for dette valget er noe vi forbrukere kan glede oss over, nemlig å holde prisene på et absolutt minimum. Dette var noe Ron la spesielt stor vekt på, for den dagen en områdeforhandler ikke lenger følger SVS sin pris- eller servicepolitikk - da ser SVS seg om etter en ny forhandler i området. Tøft grunnlag for Jan Ove Lassesen, som driver Lsound, men det er slik SVS sin politikk er - og i følge Ron - alltid skal være. Lsound sin utskremte, Jan Ove Lassesen, presiserer at dette kravet ikke vil være problematisk å etterleve. Som entusiast kjenner han lusa på gangen, og vet hvordan han selv vil ha det. Og slik skal vi forbrukere også ha det.


  Jan Ove Lassesen og Ron  For dem som eventuelt er interessert så lyder SVS sin firmapolitikk slik:

  • Sell direct to US customers and exclusive export dealers only…
  • Provide superior service and price structure…
  • Attentive to customer demands…
  • Focus on quality and performance first, WAF second…
  • Be honest and work hard to ensure each subwoofer and speaker is the best available value in each market…
  • Build in USA whenever possible and practical. Use worldwide suppliers…
  • Provide a variety of form factor and slot both subwoofers and speakers into a good, better and best structure…

  Vi møtte opp på Thon Hotel i Arendal kl. 12:00. Da var det allerede fullt av folk, og vi var vel blant de siste av de totalt 44 deltagere som hadde funnet veien til sørlandsbyen denne fine lørdagsmorgenen. Ron og Jan Ove hadde startet tidlig med å bære inn utstyret, og vi som har løftet en SVS før vet godt at dette er et både tidkrevende og ikke minst fysisk stykke hardt arbeid.
  Utstyret som sto utstilt var et representativt utvalg av Lsound sine produkter. Her fant vi masse gromt, fra subene PB10 (Powered Box), PB12 (Powered Box), PB12-Plus/2 (Powered Box) til det nye 5.1 høyttalersettet som, i tillegg til den første suben, består av 4 stk. SBS-01 (Small Bookshelf Speaker) samt SCS-01 (Small Center Speaker). I tillegg hadde de med seg et utvalg av de kablene som SVS og Lsound selger, Better Cables. Lydtrykksmåler og kalibreringsDVD-er var selvsagt også på plass.

  Mens vi ventet på at alle skulle finne seg en ledig plass, og foredragsholderne gjorde seg klare i salen, spilte Ron litt av den musikken han liker godt. Allerede da fikk vi følelsen av at det var det noe større enn de små stativhøyttalerne som sto og spilte, nemlig 2 stk SBS-01 og én PB10-sub.


  Jan Ove Lassesen startet det hele med å introdusere seg selv og Ron, men siden de fremmøtte var sultne på å høre hva selve SVS-kongen hadde å si, så ga han fort ordet over til Ron.


  Ron startet med SVS sin historiske bakgrunn, i den grad vi kan bruke ordet historisk om et firma som ble startet i 1999. Ron, som en entusiast innen hjemmekino og HI-FI, hadde trålet markedet etter en sub som kunne oppfylle hans kriterier. Etter å ha brukt masse penger på forskjellige merker, fant han ut at det måtte da gå an å lage dette så mye bedre enn det som var tilgjengelig på markedet til en normal pris. Da var DIY veien å gå. Med mottoet vi alle kjenner; ”Google er din venn”, lette han opp en halvgal hjemmebygger ved navn Tom Vodhanel. V-en i etternavnet hans er i dag V-en i SVSubwoofers. Tom hadde bygget en tube-sub hjemme, og han kunne vise til et utrolig frekvensdiagram på denne. Ulikt noe annet på markedet den gang, var byggekostnadene lave og ytelsen enorm. Så Ron tilbød ham å bli med på et prosjekt som senere det året skulle vise seg å bli til et firma; SVSubwoofers.


  Selv den dag i dag er firmaet fortsatt ikke børsnotert i USA. Dette på grunn av kostnadene dette medfører. ”Value for the enthusiasts money” gjelder altså fortsatt.


  Den første suben de utviklet ble naturlig nok en videreutvikling av Toms hjemmekonstruerte tube, og den eksisterer fortsatt. CS er dens navn, og er en passiv tube-sub. CS (Cylinder Series) så dagens lys i 2000 - etter ett år med testing og bygging. PC (Powered Cylinder) fulgte i 2001 og deretter PCI (powered cylinder improved) i 2002.

  SVS sine planer for de kommende år er klare. De skal (i tillegg til SBS-01) lansere to høyttalerserier, MTS-01 (midsize tower speaker) 2006 og LTS-01 (top level speakers) i perioden frem til 2007. Det er også snakk om å CE-godkjenne tubene, slik at også disse blir tilgjenglige i Europa.


  Så over til det folk utvilsomt vil høre om, nemlig den annonserte demonstrasjonen vi skulle få.
  Rommet demoen ble holdt i var 100 m² stort, og det ble aldri spilt på utstyr som totalt oversteg 18.500 kroner, sett bort fra elektronikken selvsagt. Lsound leverer elektronikk fra Yamaha, og oppsettet besto av en Yamaha S2500 DVD-spiller samt en Yamaha DSP Z9 forsterker. Dette er relativt dyrt utstyr av høy kvalitet.

  Jeg savnet en litt bedre plassering av subene fra arrangøren sin side, da disse var plassert langt fra optimalt, litt på skrå ut i rommet, som på en utstilling i et butikkvindu. Hadde de fått hjørneplassering ville vi fått fordelen av room gain, men litt av poenget var vel å vise at de hadde noe å by på selv ved tilfeldig plassering. Jeg gikk en runde rundt i rommet under demoen, og det var lite stående bølger, men de fantes så absolutt. Trykket ble utlignet enkelte steder, og ga en forsterkning andre steder. Men slik er det med lyd, og detter er også noe alle som er over middels interessert jobber med. Akkurat der vi satt var det upåklagelig, bortsett fra ved ca. 25 Hz, hvor vi opplevde en liten dipp.


  PB10 klarte ikke å levere frem til oss i dette store rommet, som har et volum på 400m³. Denne begrensningen skjønner vi alle, men det spilte utrolig bra til tross for det. Samspillet med surroundsettet fungerte godt, og det var nesten umulig å lokalisere suben. Så ble PB12-plus koblet til, og da begynte det virkelig å skje noe. Jeg som satt syv meter unna suben kjente at det flagret i buksebeina når vi kjørte ”De utrolige” på lerretet, og det er mildt sagt utrolig. Én stk 12” i et rom på 100 m² med fire meter under taket, hva kan den gjøre? Svaret er nå, etter denne lørdagens demonstrasjon, MYE. Men så koblet vi inn PB12-Plus/2, og da passet det skikkelig inn i rommet. Jeg har hørt 2 stk 15” i et rom på 30 m² spille langt dårligere enn dette, og det skyldes selvfølgelig subens evne til å flytte luft. Plus/2, med sin totale elementflate på 1450 cm², og med en slaglengde på ca 6 cm, flytter så mye luft, at det føltes som å sitte i et langt mer optimalt rom.

  Selve høyttalerne som ble brukt under demoen kommer snart i salg fra Lsound. Den kan bestilles nå, men leveringstidspunkt vil være en gang i januar 2006. Det som er litt spesielt er at senterhøyttaleren er den største høyttaleren i oppsettet. Entusiaster innen hjemmekino har før bemerket at senterhøyttalere generelt ofte er for små for jobben de skal gjøre. Prosentvis står jobben senterhøyttalerne skal gjøre, for 70-80% av den lyden som finnes på en gjennomsnittlig film. Dette har SVS, etter påtrykk fra entusiaster og egne erfaringer, tatt til følge, og laget en stor senter. Og det uten at den har andre karakteristika enn de resterende høyttalerne i settet. Alt i alt føles det ekte, det som blir formidlet til oss i salen. Diskanten var oppløst og meget detaljert. For de av dere som kjenner albumet ”30 year’s fidelity” fra Kirkelig Kulturverksted, så vet dere at her er innspillingen i toppklasse. Spor 1 på denne skiva er et utrolig samspill mellom en elektrisk gitar og et av verdens største kirkeorgler. Her kan man fort skille klinten fra hveten når vi beveger oss opp i de øverste frekvenser. Dette taklet de små stativhøyttalerne fint, uten forvrengning. Erfaringsmessig vil også Kari Bremnes sin låt ”Fyret ved Tornehamn” gi oss en indikasjon på hva en høyttaler kan levere, og da tenker jeg ikke på det heftige trykket i bunn, men på følelsen av hvor stor høyttaler man spiller på. Her hadde selvfølgelig SBS-01 sin begrensning, men følelsen av å spille på en større høyttaler var absolutt tilstede. Trykket i bunn, som blir fordelt til suben ved 80Hz i dette tilfelle, viste et godt samspill mellom SVS sine stativhøyttalere og subwoofer. ”Planet Dada flamboyant”, som er spor 14 på Yello sin plate ”The Eye”, rocket så sinnsykt at Ron måtte be oss om moderasjon… Men selvfølgelig med et glimt i øyet, for dette likte han. Ambra sin musikkDVD-plate ”Honour and Glory” i DTS er en plate jeg virkelig kan anbefale for å sjekke samspillet mellom høyttalerne i et surroundoppsett. Her har du alt av frekvenser og nivåer, og mangler det dynamikk i høyttalerne, så blir dette kjedelig. Også her var gliset bredt hos dem som hørte på.


  Her opplever Ron Yello for første gang.  Høydepunktet på demoen var for min del lyden og trykket, men deretter kommer konkurransen. Tror ikke det var mange som svarte feil på dette, løsningen var selvfølgelig SVS PB12-Plus/2. Kåringen var preget av at mange ikke hadde møtt opp, for Jan Ove ropte opp navn etter navn uten at vedkommende personer var til stede. Etter hvert fikk han da omsider delt ut et SVSskilt, en lydtrykksmåler og en kalibreringsplate fra Avia, og til slutt et fullt 5.1 sett med SBS-01 og PB10. Vinneren ble glad, for å si det mildt. Gratulerer!
  Konklusjonen er at dette er en ny referanse innen prisklassen. Her får du full 5.1 pakke for 10.200,- og full 7.1 pakke for snaue 12.000,- . For å bruke en velkjent frase fra Elkjøps markedsavdeling; ”Løp og kjøp”…
  Der slutter sammenligningsgrunnlaget med Elkjøp for øvrig, for SVS er nemlig kjent for service.


  Digresjon:
  Når vi testet ”Master and Commander” klarte vi å sprenge venstre surroundhøyttaler. Uff da, ikke bra, tenker du sikkert. Men husk da på dette: Disse høyttalerne har en sensitivitet på 85dB. Vi kjørte lyden på referansenivå i forhold til Yamahaen på 170W, ca 107 dB. Dvs. at effekten teoretisk var på ca. 60 % mer enn det høyttalerne er konstruert for å tåle. De er oppgitt til å tåle 120W. Høy morofaktor, men med et dumt utfall. Men slik er det. Jeg har sprengt noen høyttalere i mitt liv selv, og jeg har alltid hatt det veldig gøy i forkant.


  Ellers er det litt artig at barnet i min samboers mage har hørt følgende subwoofere fra SVS:
  PC-Ultra
  PC-Plus
  PB10
  PB12
  PB12 Plus/2
  PB12 Ultra/2
  Lurer litt på hvordan barnet kommer til å se ut

  Kanskje slik: http://www.monstermedia.no
  Bilde av fargene subwooferne kan leveres med, ved siden av et PB10 element og en Nokia  Diskanten på SCS-01  PB10 elementet

  Arkivbilder er hentet fra www.svsubwoofers.com og www.lsound.no

 2. #2
  Intermediate Dan sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  748
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Meget bra reportasje, Akto!

 3. #3
  Active da90el sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  348
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  er det en Pb10 som løftes ut av esken på bildet?
  Nydelig bra reportasje!

 4. #4
  Intermediate Smurfen sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2004
  Poster
  1,324
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Talking Flott

  reportasje Akto, meget bra gjennomført fra din side som alltid :-) Ser jo ut som samboer ikke har noe i mot flere suber i heimen :-)

 5. #5
  Intermediate Dan sin avatar
  Medlem siden
  Oct 2004
  Poster
  748
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av da90el
  er det en Pb10 som løftes ut av esken på bildet?
  Det er en PB10 ja.

 6. #6
  Active da90el sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2005
  Poster
  348
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av Dan
  Det er en PB10 ja.
  En sånn skal man kjøpe ASAP!!!
  størrelse har mye å si her:razz: større=bedre derfor SVS

 7. #7
  Intermediate C. Alshus sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2004
  Poster
  3,211
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Brillefin reportasje, Akto!

  Har ikke helt fått med meg den reelle størrelsen på de subbene der. Men ved siden av samboern din, jøye meg. Røslige saker.

  Hvis ikke de buldrer bra, blir jeg skuffa.

  Når kommer PB18Ultra/2?

 8. #8
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  1,566
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Bildet hvor Ron opplever Yello for første gang er flott! Både han, og Jan Ove har det herlige bass-gliset

 9. #9
  Active ttorneby sin avatar
  Medlem siden
  Aug 2005
  Poster
  328
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Flott reportasje Akto!
  Du skriver jo like bra som du tar bilder :grin:

 10. #10
  Intermediate Audiomur sin avatar
  Medlem siden
  Feb 2005
  Poster
  2,205
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Flott at du tar deg tid til å skrive slike reportasjer akto!
  Skjønner at denne surroundpakken gir mye for pengene,men det var skuffenede at det ikke ble demonstrert i et mindre rom.Jeg dro til Arendal for å høre på hva 5.1 settet/subbene var gode for,men det kan man umulig bedømme i et så stort rom.De første musikksporene låt også heller dårlig pga feil modus på forsterker,det ble heldigvis rettet opp etterhvert.Da ble det noe bedre,men langt fra imponerende stereolyd i det store rommet.
  Nå må jeg fortsatt ta alle SVS-hallelujaropene her på forumet med en klype salt,inntil jeg får hørt SVS i normale omgivelser.

  Mulig at det er meg det er noe galt med,som ikke faller i dyp SVS-trance,som jeg la merke til at enkelte andre gjorde ved "seremonien".

 11. #11
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  2,793
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Tusen takk for flott reportasje akto! Var veldig gjennomført og nøye slik at vi som ikke kunne være med fikk et inntrykk av åssen det var Igjen takk! Virket som om dere hadde det skikkelig gøy! Artig å se Lassesen på bilde oxo

 12. #12
  Newcomer matsa_bergen sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2005
  Poster
  159
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Morro å lese når forfatteren har hatt det gøy, det skinner igjennom :grin:

  tror ikke lassesen vil ha problemer med å leve opp til svs sin policy tbh,
  ihvertfall ikke etter den erfaringen vi har hatt med ham :grin:

  M
  a
  t
  s

 13. #13
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  2,793
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Nei tror ikke jeg heller. Tror ikke de kunne fått en bedre mann til jobben

 14. #14
  Newcomer
  Medlem siden
  Mar 2005
  Poster
  169
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Sitat Opprinnelig postet av matsa_bergen
  Morro å lese når forfatteren har hatt det gøy, det skinner igjennom :grin:

  tror ikke lassesen vil ha problemer med å leve opp til svs sin policy tbh,
  ihvertfall ikke etter den erfaringen vi har hatt med ham :grin:

  M
  a
  t
  s

  Angående service VET jeg at de ikke har problemer med å leve opp, har aldri opplvevd maken.... (tenker da på elementet mitt som mest sansynelig har en transportskade)

 15. #15
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  2,793
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Hehe Gleder meg dog noe inn i granskauen til å få de to deilige plus/2'ene i hus !!!

 16. #16
  Newcomer matsa_bergen sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2005
  Poster
  159
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  litt offtopic men: ;-)

  Har sagt det før og sier det igjen, du er en syk syk mann som skal ha TO sånne monstere på 25 kvm :grin: :grin: :grin: :grin:

 17. #17
  Intermediate
  Medlem siden
  Nov 2004
  Poster
  2,793
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  å neida når det først skal smelle, skal det smelle

 18. #18
  Expert akto sin avatar
  Medlem siden
  Apr 2004
  Poster
  6,483
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Takk folkens. Gøy med slike tilbakemeldinger. Se ikke bort i fra at det kommer mer bilder etterhvert.

 19. #19
  Newcomer matsa_bergen sin avatar
  Medlem siden
  Jul 2005
  Poster
  159
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Keep up the good work får en si

  kanskje vi ser artikler under ditt navn i Dvd og hjemmekino i fremtiden

 20. #20
  Expert HoJ sin avatar
  Medlem siden
  Nov 2005
  Sted
  Stavanger
  Poster
  6,918
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)
  Utrolig bra!! Dumt at jeg ikke fikk tatt meg en tur!! Så ut som gode greier det der :smile:
  Talk Electronics Tornado 3.1; Golden Tube Audio SEP-1; REL Stampede;
  Magnepan MG12; Audio gd nfb-2.32 DAC; Squeezebox Touch(EDO);
  Vinylsnurrer: Luxman PD272/DL110pu/MyGroov; Van Damme høyttaler/signalkabler; Mhzs strømkabler

  Yamaha RX-V371; System Audio 1530; Dali SC-7; Wharfedale Diamond 220;
  Peerless xl 12 DS.4.0; Sony bdp-s6500

  Følg oss på Facebook... HIFI Norge

Side 1 av 3 1 2 3 SisteSiste

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •