Artikkel: Mapletree Audio

Sponsorer:
Takk Takk:  0
Like Like:  0
Viser resultater 1 til 2 av 2
 1. #1
  Intermediate jane sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2003
  Poster
  1,259
  Takk & like
  Nevnt
  0 post(er)
  AVtorget feedback
  0
  (0% positive tilbakemeldinger)

  Artikkel: Mapletree Audio

  Mapletree Audio Design aka MAD.

  Hva driver MAD med? Det kan vel besvares med å si noe om hvem the MAD man er. Det er Lloyd Peppard, en kanadisk pensjonert professor med doktorgrad i elektronikk som på sine gamle dager lever og ånder for å forhindre at god lyd forsvinner fra jordens overflate. Intet mindre! Det gjør han ved å konstruere rørforsterkere slik de var en gang for snart 50 år siden. Og det gjør han fra bunnen av: velger komponenter han vet har noe av det magiske fra fortiden, lager chassis, selv ledningsføringen er dokumentert tilbake til gamle klassikere. Hvem andre benytter bevisst åpne kobberkabler med spunnet skjerm for å senke kapasiteten i kabelføringen i en forforsterker?

  Og hva er nå produkter hvor MAD viser sin styrke?
  Jeg vil i første svare rekke på to områder, preamper og hodetelefonforsterkere. Ta f eks preampen Octal 6A, den tilbyr deg to klassiske kretsløpvalg; felles katode med katodefølger og SRPP, pluss passivt kretsløp.  Mange forsøker seg på rørkonstruksjoner med varierende hell. Varierende hell fordi mange enten mangler lang erfaring eller formell utdanning. Etter min mening er begge deler viktig, kombinasjonen er uslåelig. Og det er vel MADs styrke, vil jeg tro. I tillegg til å være levende opptatt av lyd da.

  Ear+ er et annet produkt fra MAD som har høstet internasjonal erkjennelse. En, etter min mening veldig lavt priset, hodetelefonforsterker. Denne er konstruert for å drive det meste, fra lavohmige Grado til Sennheiser i den andre enden. Den har sweep trioder med paramating som utgangsrør.  Har du lyst på et utgangstrinn med rør? MAD har sin egen implementasjon av Mullards klassiske 5-20 slutt-trinn, med oktalrør hele veien.
  MAD lager også forskjellige custom-produkter som f eks driver til gode ganle Dynaco S70.  Eller utstyr beregnet for multikanal lyd, surround som det også kalles.

  Dr. Lloyd Peppard lager faktisk hva du ber ham om, hvis han selv har tro på det da. Gjorde denne kjappe beskrivelsen deg nysgjerrig? Besøk www.mapletreeaudio.com eller slå av en prat med Lloyd, han elsker å snakker om rør. God til å tegne og fortelle er han også.

 2. #2
  Grunnlegger lygren sin avatar
  Medlem siden
  Dec 2002
  Poster
  14,968
  Takk & like
  Blogginnlegg
  27
  Nevnt
  18 post(er)
  AVtorget feedback
  1
  (100.00% positive tilbakemeldinger)
  Fint bidrag, rør er utrolig spennende, og ikke minst for oss som plutselig har innsett at nymotens digitale amper med masser av gamp ikke nødvendig er veien til lydens nirvana...

Lignende tråder

 1. 25 Terabyte med HD matriale
  By BullFire in forum HD filmer (Blu-ray, streaming)
  Svar: 10
  Siste melding: 02-16-2005, 22:45
 2. Nad vs Carver
  By lund in forum Receivere/forsterkere
  Svar: 10
  Siste melding: 01-07-2005, 18:46
 3. Detaljer om Denon DVD-A1XV er her!
  By Esp1 in forum UHD Blu-ray-spillere
  Svar: 1
  Siste melding: 01-01-2005, 20:21
 4. Svar: 2
  Siste melding: 07-29-2004, 10:45
 5. Er dette en god surround pakke?(Marantz SR-4300 + Audio Pro)
  By Nutcracker in forum Produkt -og prisjakt Audio
  Svar: 1
  Siste melding: 11-05-2003, 18:26

Stikkord for denne tråden

Regler for innlegg

 • Du kan ikke starte nye tråder
 • Du kan ikke svare på innlegg / tråder
 • Du kan ikke laste opp vedlegg
 • Du kan ikke redigere meldingene dine
 •